Waarom een ADR-cursus voor tanks?

Het veilig vervoeren van gevaarlijke stoffen is van het grootste belang, vooral wanneer het gaat om het vervoer in tanks. Om ervoor te zorgen dat dit op een verantwoorde en professionele manier gebeurt, is het volgen van een ADR-cursus essentieel. Bij Euro Transport College kun je terecht voor het volgen van een cursus om zo moeiteloos het examen af te leggen en jouw certificaat te halen.

Het vervoer van gevaarlijke stoffen in tanks brengt specifieke risico’s met zich mee. Het is daarom van cruciaal belang om voldoende kennis en begrip te hebben van de wettelijke voorschriften, veiligheidsmaatregelen en procedures die van toepassing zijn op het vervoer van deze stoffen. Een ADR-cursus voor tanks biedt de nodige training en informatie om deze risico’s te beheersen en te minimaliseren. Deze cursus is een specialisatie op de ADR Basiscursus en is vooral geschikt als je werkt met explosieve en radioactieve stoffen.

Bekijk onze brochure

Wat leer je tijdens de cursus?

Tijdens de ADR-cursus voor tanks leer je een breed scala aan onderwerpen die essentieel zijn voor het veilig vervoeren van gevaarlijke stoffen. Zo zullen we onder andere de identificatie en classificatie van de stoffen behandelen. Hierbij leer je gevaarlijke stoffen herkennen en onderscheiden. Vervolgens leer je ook hoe je deze kunt classificeren volgens de huidige regelgeving.

Daarna zullen we ook de voorschriften en wetgeving omtrent vervoer middels tanks nader bespreken, bijvoorbeeld wat de huidige nationale en internationale regels zijn. Sommige zullen je vast bekend voorkomen, terwijl andere wellicht recentelijk zijn toegevoegd en je mogelijk nog geen weet van had.

Natuurlijk zullen we tijdens de ADR-cursus voor tanks ook kijken naar de praktijk. In dit gedeelte nemen we bijvoorbeeld door hoe je de geldende regels kunt toepassen in jouw eigen werkomgeving en zo risico’s kunt verkleinen, bijvoorbeeld bij het laden, lossen en bij inspecties. Als laatste bespreken en oefenen we hoe bepaalde noodsituaties veilig en snel opgelost kunnen worden. Je leert bijvoorbeeld meer over het verlenen van eerste hulp en het bestrijden van brand. Bij de cursussen voor tanks kun je kiezen uit de ADR basis tank cursus, een herhaal cursus, een ADR tank cursus voor het vervoer van explosieve goederen en een cursus voor werken met radioactieve stoffen.

Het behalen van het certificaat:

Om het ADR-certificaat voor tanks te behalen, moet je een examen afleggen. Dit doe je niet bij ons, maar bij het CBR. Dit examen duurt een halfuur waarin je 15 vragen moet beantwoorden. 10 hiervan zijn gesloten vragen en de overige vijf vragen horen bij een case die aan je wordt voorgelegd. Uiteindelijk moet je 11 vragen of meer goed beantwoord hebben om te kunnen slagen. De uitslag krijg je meteen te zien.

Een overzicht van alle beschikbare ADR-cursussen

Voordat je begint met de specialisatie ADR tank cursus, moet je ook in het bezit zijn van de ADR-basiskwalificatie. Hiervoor kun je ook een cursus volgen bij Euro Transport College. De ADR tank cursus. Net als de basiskwalificatie moet je in het bezit zijn van het specialisatiecertificaat als je werkt met explosieve of radioactieve stoffen.

Onze cursussen worden gegeven door ervaren docenten met praktijkervaring en expertise in het geven van trainingen. Zij kunnen de informatie altijd duidelijk overbrengen en maken gebruik van hun eigen ervaringen om de cursisten waardevolle kennis bij te brengen. Kies je voor een ADR basis tank op locatie bij ons? Dan zorgen wij ook voor een uitgebreide lunch. Je hebt echter ook de mogelijkheid om de cursus bij jou op locatie te laten verzorgen.

Andere cursusmogelijkheden in ons aanbod

Naast de ADR-cursussen bieden wij ook andere cursussen aan op het gebied van veiligheid, zoals een Bhv-cursus. Je kunt bij ons terecht voor cursussen in heel Limburg, waaronder Maastricht. Onze cursussen zijn niet alleen bedoeld om jou en jouw werknemers te helpen bij het behalen van certificaten, maar ook om jouw kennis op te frissen. Op die manier ben je volledig op de hoogte van de geldende regelgeving en ga je vol zelfvertrouwen aan het werk.

Start jouw carrière in de transportwereld! Kies jouw opleiding bij Euro Transport College

Droom je ervan om vrachtwagenchauffeur te worden of wil je ontdekken wat dit beroep te bieden heeft? Met onze opleidingen leer je alle aspecten van het vak kennen en breid je jouw kennis binnen jouw vakgebied uit. Bij Euro Transport College kun je terecht voor de beste opleidingen om jouw rijbewijs BE of rijbewijs C te halen, maar ook voor cursussen zoals EHBO, BHV en nascholing code 95. Neem deel aan een van onze cursussen of schakel ons in voor een cursus op locatie.

Wil je meer weten?

Maak een afspraak

Laat je gegevens achter, we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op voor het plannen van een afspraak.

  Wat onze klanten over ons zeggen

  Zeer prettige ervaring met dit bedrijf! 10/10
  Didier Partouns
  Didier Partouns
  10:45 15 Jul 23
  Ik ben begin Mei op zoektoch gegaan naar een rijschool om mijn BE rijbewijs te halen. Vanwege de lange wachtrijen in mijn omgeving (Amsterdam) en in de rest van Nederland heb ik wel 40 rijscholen gebelt en uiteindelijk terecht gekomen bij rijschool Euro transport college C.Ik werd begeleid door instructeur Bruce, die mij alles gedetaileerd heeft uitgelegd en was super relaxed in zijn instructies. Vooraf mijn examen heeft hij nog de theorie met mij doorgenomen zodat ik op alles goed was voorbereid.Al met al is Euro transport college C. Een super fijne rijschool die ik aan iedereen zou aanbevelen. Bedankt.
  Julian Smit
  Julian Smit
  16:33 15 Jun 23
  Zeer fijne rijschool t.b.v. Rijbewijs C. Goede en duidelijke lessen die het vertrouwen geven om voorbereid op examen te gaan en in 1x te kunnen slagen!
  Wilco Marx
  Wilco Marx
  08:00 05 Jun 23
  Bij Wilco mijn C rijbewijs met code95 gehaald.Super prettig ervaring, Wilco is een goede instructeur, leert je op een fijne manier alles (en meer) voor het examen.Vrachtwagen ook keurig in orde.Team op kantoor ook hele fijne mensen, doen hun uiterste best om alles goed en snel voor je te regelen.Wilco, Monique en Ingrid bedankt!
  J I
  J I
  15:54 24 Apr 23
  Leuk
  Willy Michon
  Willy Michon
  11:01 15 Mar 23
  Door Wilco uitstekend voorbereid op mijn BE examen en door de uitstekend begeleiding ben ik in 1x geslaagd🥳 dankuwel Wilco!!!
  Robbie Schreurs
  Robbie Schreurs
  17:09 20 Jan 23
  Voor C en CE beide keren in 1x geslaagd! Met behulp van Euro transport college (Wilco) kon ik het snel en goed oppakken. Niet alleen voor het examen maar ook voor erna :).Leuke, leerzame en fijne lessen gehad! Zeker een aanrader!!
  UrMoM
  UrMoM
  20:12 09 Jan 23
  Bedankt voor de fijne begeleiding Wilco. Wilco je legt het duidelijk uit, waardoor ik in 1 dag mijn rijbewijs heb behaald. Top! Groetjes Yusuf
  Yusuf Öz
  Yusuf Öz
  17:04 19 Oct 22
  Super leerzame lessen voor het C en CE rijbewijs met zeer goede begeleiding en persoonlijke benadering en ook om je zelf te ontwikkelen! Super bedankt Wilco & het team
  Esmaralda Nijnens
  Esmaralda Nijnens
  17:58 13 Oct 22
  Mijn vrouw en ik zijn beiden geslaagd voor het E rijbewijs! Bedankt Wilco voor deze “bijzondere verrichting” 😉 en voor de goede begeleiding. Top!
  Hans Dierick
  Hans Dierick
  18:29 03 Nov 21
  Deze mensen weten wat lesgeven is! Ze voelen feilloos aan wie er achter het stuur zit en geven les naar de behoeften van de kandidaat! Alles klopt hier en ik kan ze aan iedereen aanbevelen!
  Vera Niessen
  Vera Niessen
  17:57 12 Oct 21
  Geweldige Rijschool!Zeer persoonlijk en top geregeld!
  paul sonnemans
  paul sonnemans
  05:34 23 Jul 21
  Mijn BE rijbewijs gehaald na de leuke en uitdagende lessen van Wilco. Wilco is vakkundig en erg gezellig! Zorgt dat je op ruim voldoende niveau zit voor het examen. Echte aanrader!
  Yannick paulussen
  Yannick paulussen
  12:31 22 Jul 21
  Leuke nascholing code 95
  theo retrae
  theo retrae
  16:59 22 May 21
  Na proeflessen bij verschillende rijscholen, de keuze gemaakt voor Euro Transport College. Persoonlijke aandacht en open sfeer, maakte voor mij de keuze gemakkelijk.De instructeurs nemen je mee in het traject naar het einddoel, klaar stomen voor het C rijexamen. Goed gelukt, eerste keer direct geslaagd.Top en bedankt!
  Ben Brouns
  Ben Brouns
  15:49 05 Jun 20
  Iedereen heel hartelijke dank , vooral mijn instructeur, voor de lessen en het geduld.Als mijn zoon oud genoeg is komt hij zeer zeker bij jullie auto les nemen.grt. Bertil.
  Alfa SZ
  Alfa SZ
  09:19 28 Nov 19
  Hele goede rijschool waar de klant centraal staat. De rij instructeurs hebben veel kennis en bereiden je echt voor op het rijden in de toekomst en niet alleen op een examen. Iedere les was even leuk en er werd telkens gekeken naar mijn aandachtspunten en daar werd aan gewerkt. Zo was iedere les oo mij individueel afgestemd. In een woord top!
  Sid Engelen
  Sid Engelen
  09:28 13 Dec 18
  Super rij instructeurs, ze geven gericht les op je eigen aandachtspunten en hebben alles voor de klant over. Zo zijn ze bijvoorbeeld met mij richting eindhoven gereden om zo snel mogelijk op examen te kunnen gaan.
  Jesse
  Jesse
  00:20 23 Nov 18
  Ik heb het hele traject van van mijn CE rijbewijs bij het Euro Transport College Cordewener doorlopen. De betrokkenheid van het gehele team is hartverwarmend te noemen. Vanaf het eerste moment waren we samen onderweg naar mijn examen.Deze reis was leerzaam, géén overbodige informatie, barstensvol met tips, heerlijk ontspannen, goed gezelschap, voldoende ruimte om vragen te stellen en buitengewoon resultaat gericht.Ik was trots en dankbaar tegelijk toen ik m'n rijbewijs kon gaan ophalen, dat gun ik iedereen.Groet, Raymond Boileau.
  Raymond Boileau
  Raymond Boileau
  11:55 15 Nov 18
  Jullie E-learning module werkt prettig en snel. De inhoud en de manier van vraagstellen sluit perfect aan bij de vragen die het CBR stelt.Hiermee moet iedereen kunnen slagen. Mijn complimenten voor deze werkwijze.
  Bosman Banden Service
  Bosman Banden Service
  13:24 01 Aug 18
  Super rijschool dit is zeker een aanrader voor je toekomstig rijbewijs. Zowel auto als vrachtwagen en ook voor code 95 . Zeer vakkundige instructeurs. Nogmaals dankje wel voor de goede begeleiding.
  Ron Pelz
  Ron Pelz
  19:53 06 Nov 17

  Heb je vragen? Neem contact met ons op!