Wat is een ADR basiscursus?

Als u meer wilt leren over het vervoeren van gevaarlijke stoffen, dan raden we u aan om een ADR Basiscursus te volgen. Deze cursus is verplicht voor werknemers die met deze gevaarlijke stoffen werken. Een ADR-cursus kunt u volgen bij Euro Transport College. Bij het succesvol afronden van de cursus ontvangt u het ADR-vakbekwaamheidscertificaat waarmee u aantoont voldoende kennis te hebben over het vervoeren van gevaarlijke stoffen. Bij deze stoffen kunt u denken aan de volgende materialen:

– explosieve stoffen zoals munitie en vuurwerk
– gassen zoals propaan en butaan
– brandbare vloeistoffen zoals benzine, alcohol of oplossingsmiddelen
– brandbare vaste stoffen
– stoffen die giftig zijn, bijvoorbeeld zuren, pesticiden of medicijnen

Daarnaast is een ADR-cursus verplicht als je werk met radioactieve materialen, bijtende en besmettelijke stoffen. Wilt u meer weten over de inhoud van de cursus? Lees dan verder over de mogelijkheden of vraag nu alvast de cursus aan voor u en/of uw werknemers.

Bekijk onze brochure

Wanneer heb je de ADR basiscursus gehaald?

Wij bieden cursussen aan om u voor te bereiden op de toets voor het ADR-certificaat. Deze toets nemen wij niet af, maar het CBR. In deze toets krijgt u onder andere vragen over belangrijke soorten gevaar, informatie over milieubescherming en de kenmerken en etiketten op het gebied van gevaarlijke stoffen. Dit zijn dan ook onderdelen die wij behandelen tijdens de cursus en desgewenst zullen wij specifiek ingaan op de gevaarlijke stoffen waar u als bedrijf mee te maken heeft.

De examens bij het CBR duren 45 minuten waarin u 25 vragen moet beantwoorden. U krijgt 15 open vragen en 2 cases waar u ook vragen over moet beantwoorden. Wanneer u 18 vragen of meer goed heeft beantwoord, heeft u het certificaat behaald.

Alle ADR-cursussen op een rijtje

Deze ADR cursus is als het waren de basis om te kunnen en mogen werken met gevaarlijke stoffen. In sommige gevallen kan het echter nodig zijn om een aanvullende ADR cursus te volgen. Ook dan kunt u bij ons terecht, want wij bieden bijvoorbeeld ook een ADR cursus voor tankwagen en een cursus rondom het werken met Explosieven en radioactieve stoffen. Voor deze onderdelen kunt u eveneens een certificaat halen door het examen af te leggen bij het CBR. Zowel het basiscertificaat als de certificaten voor de specialisaties zijn 5 jaar geldig. Onze cursussen worden gegeven door cursusleiders die veel ervaring hebben in de praktijk maar ook met het geven van de cursussen zelf. Zo kunnen zij de informatie altijd helder overbrengen en maken zij gebruik van hun eigen ervaringen om de cursisten leerzame materie te geven. Kiest u voor het volgen van een ADR-basiscursus op locatie? Dan verzorgen we ook een uitgebreide lunch. U kunt er echter ook voor kiezen om de cursus bij u op locatie te laten verzorgen.

Andere cursussen in ons aanbod

Vindt u het waardevol om naast de ADR Basiscursus ook een andere cursus te volgen op het gebied van veiligheid, bijvoorbeeld een Bhv-cursus? Ook dan kunt u bij ons terecht. Wij verzorgen de cursussen door heel Limburg, waaronder ook in Maastricht. Daarnaast zijn de cursussen niet alleen bedoeld om uw en uw werknemers te helpen om een certificaat te halen, maar ze zijn ook de mogelijkheid om uw kennis op te frissen. Op die manier bent u weer helemaal op de hoogte van geldende regelgeving en gaat u vol zelfvertrouwen aan het werk.

Een carrière in de transportwereld? Kies je opleiding bij Euro Transport College

Is het jouw droom om vrachtwagenchauffeur te worden of wil je zien wat dit beroep nog allemaal te bieden heeft? Met onze opleidingen leer je alle aspecten kennen en breid je de kennis over jouw vakgebied uit. Bij ons kun je terecht voor de beste opleiding om je Rijbewijs BE of Rijbewijs C te halen, maar ook een cursus voor EHBO, BHV en nascholing code 95. Neem deel aan één van onze cursussen of schakel ons in voor een cursus op locatie.

Wil je meer weten?

Maak een afspraak

Laat je gegevens achter, we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op voor het plannen van een afspraak.

  Wat onze klanten over ons zeggen

  Zeer prettige ervaring met dit bedrijf! 10/10
  Didier Partouns
  Didier Partouns
  10:45 15 Jul 23
  Ik ben begin Mei op zoektoch gegaan naar een rijschool om mijn BE rijbewijs te halen. Vanwege de lange wachtrijen in mijn omgeving (Amsterdam) en in de rest van Nederland heb ik wel 40 rijscholen gebelt en uiteindelijk terecht gekomen bij rijschool Euro transport college C.Ik werd begeleid door instructeur Bruce, die mij alles gedetaileerd heeft uitgelegd en was super relaxed in zijn instructies. Vooraf mijn examen heeft hij nog de theorie met mij doorgenomen zodat ik op alles goed was voorbereid.Al met al is Euro transport college C. Een super fijne rijschool die ik aan iedereen zou aanbevelen. Bedankt.
  Julian Smit
  Julian Smit
  16:33 15 Jun 23
  Zeer fijne rijschool t.b.v. Rijbewijs C. Goede en duidelijke lessen die het vertrouwen geven om voorbereid op examen te gaan en in 1x te kunnen slagen!
  Wilco Marx
  Wilco Marx
  08:00 05 Jun 23
  Bij Wilco mijn C rijbewijs met code95 gehaald.Super prettig ervaring, Wilco is een goede instructeur, leert je op een fijne manier alles (en meer) voor het examen.Vrachtwagen ook keurig in orde.Team op kantoor ook hele fijne mensen, doen hun uiterste best om alles goed en snel voor je te regelen.Wilco, Monique en Ingrid bedankt!
  J I
  J I
  15:54 24 Apr 23
  Leuk
  Willy Michon
  Willy Michon
  11:01 15 Mar 23
  Door Wilco uitstekend voorbereid op mijn BE examen en door de uitstekend begeleiding ben ik in 1x geslaagd🥳 dankuwel Wilco!!!
  Robbie Schreurs
  Robbie Schreurs
  17:09 20 Jan 23
  Voor C en CE beide keren in 1x geslaagd! Met behulp van Euro transport college (Wilco) kon ik het snel en goed oppakken. Niet alleen voor het examen maar ook voor erna :).Leuke, leerzame en fijne lessen gehad! Zeker een aanrader!!
  UrMoM
  UrMoM
  20:12 09 Jan 23
  Bedankt voor de fijne begeleiding Wilco. Wilco je legt het duidelijk uit, waardoor ik in 1 dag mijn rijbewijs heb behaald. Top! Groetjes Yusuf
  Yusuf Öz
  Yusuf Öz
  17:04 19 Oct 22
  Super leerzame lessen voor het C en CE rijbewijs met zeer goede begeleiding en persoonlijke benadering en ook om je zelf te ontwikkelen! Super bedankt Wilco & het team
  Esmaralda Nijnens
  Esmaralda Nijnens
  17:58 13 Oct 22
  Mijn vrouw en ik zijn beiden geslaagd voor het E rijbewijs! Bedankt Wilco voor deze “bijzondere verrichting” 😉 en voor de goede begeleiding. Top!
  Hans Dierick
  Hans Dierick
  18:29 03 Nov 21
  Deze mensen weten wat lesgeven is! Ze voelen feilloos aan wie er achter het stuur zit en geven les naar de behoeften van de kandidaat! Alles klopt hier en ik kan ze aan iedereen aanbevelen!
  Vera Niessen
  Vera Niessen
  17:57 12 Oct 21
  Geweldige Rijschool!Zeer persoonlijk en top geregeld!
  paul sonnemans
  paul sonnemans
  05:34 23 Jul 21
  Mijn BE rijbewijs gehaald na de leuke en uitdagende lessen van Wilco. Wilco is vakkundig en erg gezellig! Zorgt dat je op ruim voldoende niveau zit voor het examen. Echte aanrader!
  Yannick paulussen
  Yannick paulussen
  12:31 22 Jul 21
  Leuke nascholing code 95
  theo retrae
  theo retrae
  16:59 22 May 21
  Na proeflessen bij verschillende rijscholen, de keuze gemaakt voor Euro Transport College. Persoonlijke aandacht en open sfeer, maakte voor mij de keuze gemakkelijk.De instructeurs nemen je mee in het traject naar het einddoel, klaar stomen voor het C rijexamen. Goed gelukt, eerste keer direct geslaagd.Top en bedankt!
  Ben Brouns
  Ben Brouns
  15:49 05 Jun 20
  Iedereen heel hartelijke dank , vooral mijn instructeur, voor de lessen en het geduld.Als mijn zoon oud genoeg is komt hij zeer zeker bij jullie auto les nemen.grt. Bertil.
  Alfa SZ
  Alfa SZ
  09:19 28 Nov 19
  Hele goede rijschool waar de klant centraal staat. De rij instructeurs hebben veel kennis en bereiden je echt voor op het rijden in de toekomst en niet alleen op een examen. Iedere les was even leuk en er werd telkens gekeken naar mijn aandachtspunten en daar werd aan gewerkt. Zo was iedere les oo mij individueel afgestemd. In een woord top!
  Sid Engelen
  Sid Engelen
  09:28 13 Dec 18
  Super rij instructeurs, ze geven gericht les op je eigen aandachtspunten en hebben alles voor de klant over. Zo zijn ze bijvoorbeeld met mij richting eindhoven gereden om zo snel mogelijk op examen te kunnen gaan.
  Jesse
  Jesse
  00:20 23 Nov 18
  Ik heb het hele traject van van mijn CE rijbewijs bij het Euro Transport College Cordewener doorlopen. De betrokkenheid van het gehele team is hartverwarmend te noemen. Vanaf het eerste moment waren we samen onderweg naar mijn examen.Deze reis was leerzaam, géén overbodige informatie, barstensvol met tips, heerlijk ontspannen, goed gezelschap, voldoende ruimte om vragen te stellen en buitengewoon resultaat gericht.Ik was trots en dankbaar tegelijk toen ik m'n rijbewijs kon gaan ophalen, dat gun ik iedereen.Groet, Raymond Boileau.
  Raymond Boileau
  Raymond Boileau
  11:55 15 Nov 18
  Jullie E-learning module werkt prettig en snel. De inhoud en de manier van vraagstellen sluit perfect aan bij de vragen die het CBR stelt.Hiermee moet iedereen kunnen slagen. Mijn complimenten voor deze werkwijze.
  Bosman Banden Service
  Bosman Banden Service
  13:24 01 Aug 18
  Super rijschool dit is zeker een aanrader voor je toekomstig rijbewijs. Zowel auto als vrachtwagen en ook voor code 95 . Zeer vakkundige instructeurs. Nogmaals dankje wel voor de goede begeleiding.
  Ron Pelz
  Ron Pelz
  19:53 06 Nov 17

  Heb je vragen? Neem contact met ons op!