cbr

Dit artikel is 1 op 1 overgenomen van de Limburger (05-01-19):

Door een nieuw automatiseringssysteem bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) zaten vorig jaar zoʼn 1200 professionele chauffeurs noodgedwongen een tijd werkloos thuis: hun rijbewijs kon niet op tijd worden verlengd.

DOOR TON VOERMANS

Iedere beroepschauffeur moet om de vijf jaar medisch gecontroleerd worden voordat het rijbewijs wordt verlengd. Wie niet kerngezond is, moet vaker gecontroleerd worden. Jan van Bergen (65) uit Empel is al veertig jaar buschauffeur. Hij moet jaarlijks gekeurd worden wegens apneu. Hij ondervindt de janboel bij het CBR aan den lijve. „Op 24 september ben ik begonnen met de herkeuring. Alles opgestuurd, maar pas 20 december kreeg ik te horen dat er nog een formulier ontbrak.” Van Bergens rijbewijs verliep op 1 januari. „Mijn baas, Arriva, laat me nu tijdelijk andere klusjes doen. Ik schat in dat het nog wel drie weken kan duren
voor ik mijn rijbewijs weer heb.”

„In december kregen we twintig klachten van leden over het CBR”, zegt Hans van den Berg van Transport en Logistiek Nederland (TLN). „Hun chauffeurs zitten thuis en dat kan echt niet in de huidige arbeidsmarkt. Vroeger ging het een paar keer per jaar fout, maar alleen vanochtend al kregen we weer twee meldingen.” De vertraging heeft te maken met de overstap van het CBR van een papieren naar een digitaal systeem. Irene Heldens van het CBR verwacht dat de problemen met het systeem tot eind 2019 voortduren. „We roepen chauffeurs op om zo snel mogelijk te beginnen met de medische verklaring. Want als je bijvoorbeeld naar een internist moet, kan daar ook een wachttijd zijn.”

Het CBR heeft het ook heel druk, zegt Heldens. In 2018 verwerkte het bureau 650.000 gezondheidsverklaringen, zo’n 8 procentmeer dan in 2017. Daarvan waren er ongeveer 60.000 van beroepschauffeurs. „We doen er alles aan om te voorkomen dat beroepschauffeurs in de knel komen. Juist omdat we weten hoe belangrijk het rijbewijs is, krijgen mensen met een groot rijbewijs prioriteit bij de afhandeling”, aldus Heldens. „In 98 procent van de gevallen lukt dat binnen de termijn van vier maanden. Bij zo’n 1200 chauffeurs is dat vorig jaar niet gelukt.”