Nascholing Code 95

Volgens de richtlijn vakbekwaamheid moet een chauffeur iedere 5 jaar 35 uur nascholing volgen, waarvan 7 praktijkuren.  Euro Transport College verzorgt onder andere onderstaande gecertificeerde code 95 nascholingscursussen en trainingen.

Voor meer opleidingen bekijk ons opleidingsaanbod.

Daarnaast hebben wij een speciale actie lopen.
Complete nascholing Code 95 krijgt korting vanaf € 800,- excl BTW.
Particulieren betalen bij ons geen BTW.

Bestaande uit :

  • 4 theoriedagen
  • 1 praktijkdag

Inclusief e-learning, gebruik lesmateriaal, lunch, koffie, thee en fris.

Door onze e-learning producten is het mogelijk om op 3 dagen uw complete nascholing code 95 te behalen.

code 95

Wat heeft u nodig voor code 95?

Voordat de chauffeursbekwaamheid Code 95 behaald kan worden, dient de beroepschauffeur drie theoretische vakken te beheersen. Deze vakken zien er als volgt uit

  • V2C: Administratie goederenvervoer of personenvervoer
  • V3C: Cases administratie
  • RV1: Verkeer en techniek

Daarnaast zijn er nog twee praktijktoetsen verplicht om aan de chauffeursbekwaamheid te kunnen voldoen. Deze bestaan uit:

  • Praktische toets C of D (Vrachtauto of bus)
  • Besloten terrein toets (Vrachtauto of bus)

Wanneer heeft u wel een basiskwalificatie nodig en wanneer niet?

De geldigheid van Code 95 is vijf jaar en dat is gerekend vanaf de datum van de afgifte van het betreffende rijbewijs. Chauffeurs moeten ieder vijf jaar 35 uur nascholing volgen om deze vakbekwaamheid te kunnen behouden. Euro Transport College helpt hier graag bij door dit zo praktisch en wenselijk mogelijk in te vullen naar uw nascholingsuren.

Geen basiskwalificatie nodig

Bent u een beroepschauffeur die voor 10 september 2008 categorie D of voor 10 september 2009 rijbewijs categorie C heeft gehaald? Dan hoeft u geen basiskwalificatie Code 95 vakbekwaamheid te behalen. Wel moet u in dit geval binnen zeven jaar na de voor u betreffende datum 35 nascholingsuren volgen om uiteindelijk de Code 95 op het rijbewijs te krijgen.

code 95
training kantelpreventie euro transport college

Wat is Code95?

Code 95 is een aanduiding op het rijbewijs, geplaatst achter een voertuigcategorie. Deze code is verplicht voor het beroepsmatig besturen van een voertuig waarvoor rijbewijs C & D (in combinatie met E) noodzakelijk is. De code is vijf jaar geldig en kan verlengd worden door het volgen van nascholing. Minimaal 35 uur nascholing is verplicht per 5 jaar.

Code 95 is verplicht voor alle beroepschauffeurs uit de EU, maar ook beroepschauffeurs die in de EU werken. Dit is geregeld in de Richtlijn vakbekwaamheid.

U kunt daarom de nascholing van Code 95 bij Euro transport college volgen.

Voor meer informatie neem gerust contact op. Wilt u weten wanneer de code 95 nascholingen zijn? kijk dan in het agenda overzicht.

zie agenda overzicht