Vrachtwagen chauffeur worden

Het beroep van vrachtautochauffeur is een heel mooi vak. Denk aan behoorlijk wat vrijheid en meer zien dan anderen. Echter heb je wel minimaal het Rijbewijs C nodig om een voertuig te besturen met een totale maximum massa van meer dan 3500 kg.  

Ben je op zoek naar een manier om vrachtwagenchauffeur te worden?  Eurotransport college kan je dan helpen. Wij zijn een erkende opleider vanvrachtwagenchauffeurs en bieden daarnaast ook andere rijopleidingen door heel Nederland aan! Er is behoorlijk veel vraag naar nieuwe vrachtwagenchauffeurs, waardoor je dus al snel aan de slag kan bij een werkgever in transport en logistiek na een vrachtwagenchauffeur rijopleiding van Euro Transport college. 

Waarom kiezen voor Euro Transport College?

 

 • Erkende transportopleider in de regio Maastricht en omgeving 
 • Zeer ervaren instructeurs die jou alle kneepjes van het vak leren 
 • Begeleiding bij zowel het theoretische als praktische deel 
 • Theoretische gedeelte grotendeals als E-learning te volgen 
 • Begeleiding bij zowel het theoretische als praktische deel 
 • Theoretische gedeelte grotendeals als E-learning te volgen 

Hoe word ik Vrachtwagenchauffeur?

Euro Transport College biedt jou een snelle maar effectieve manier om je vrachtwagenrijbewijs te behalen. Door je hieronder aan te melden kun je beginnen met het traject “Vrachtwagenchauffeur worden”. Wij geven je graag meer informatie en bieden je de gewenste hulp voor het starten van ons opleidingstraject. Voor je het weet kan je al de weg op voor je nieuwe werkgever. 

 De vereisten van het opleidingstraject zijn als volgt: 

 • Je bent in het bezit van een geldig rijbewijs B 
 • Je bent geestelijk en lichamelijk gezond 
 • Je bent representatief en stelt je ook zo op! 
 • Je beheerst de Nederlandse taal 
 • Begeleiding bij zowel het theoretische als praktische deel 
 • Theoretische gedeelte grotendeals als E-learning te volgen 

De opleiding

Het praktische deel van onze opleiding helpt je met voorbereiden voor het praktijkexamen. Na het doorlopen van een eerste rijles zullen we een schatting maken over hoeveel lesuren jij nodig gaat hebben. Gemiddeld zien wij dat leerlingen 20 tot 25 lesuren nodig hebben, maar dit aantal kan verschillen per leerling. Onze praktijklessen zijn echt gericht op het besturen van je vrachtwagen. Tijdens de praktijklessen behandelen wij alles waar je rekening mee moet houden tijdens het besturen van dit voertuig en dit alle zal je helpen om een top chauffeur worden. 

Onder andere de volgende punten komen tijdens onze praktijklessen aan bod: 

 • Controle houden over het voertuig 
 • Op de juiste manier rijden op verschillende wegtypen 
 • Bijzondere verrichtingen met een vrachtwagen uitvoeren 
 • Binnen en buiten de bebouwde kom rijden 

Het theoretisch deel van onze opleiding

Naast het praktische gedeelte dien je voor de opleiding tot vrachtwagenchauffeur een theoretisch gedeelte te doorlopen. Deze basiskwalificatie bestaat uit drie verschillende theorie-examens die je succesvol moet afleggen. Dit bestaat uit: 

 • Verkeer en techniek (RV1) 
 • Administratie (V2C) 
 • Casuïstiek (V3C): 
 • Praktische toets: laden en lossen van voertuig 
 • Toets besloten terrein: voertuigcontrole en manoeuvreren met een vrachtwagen 

Bij Euro Transport College is het theoretisch gedeelte grotendeels als E-learning te volgen. Enkele keren zal hier ook een klassikale les bij te pas komen. Hierdoor heb je geen last van lange lesavonden en hoef je niet op vrije zaterdagen les te volgen. 

Ontdenk de mogelijkheden tot financiering van je opleiding

Onze rijopleidingen komen in veel gevallen in aanmerking voor een subsidie vanuit het UWV of de gemeente. Voor meer informatie over eventuele subsidies en de voorwaarden ervan doe je er verstandig aan contact met ons op te nemen.

 • Begeleiding bij zowel het theoretische als praktische deel 
 • Theoretische gedeelte grotendeals als E-learning te volgen 

Waar werken als vrachtwagenchauffeur?

Als toekomstig vrachtwagenchauffeur kun jij in bijna iedere sector aan het werk. Dit kun je op nationaal niveau doen, maar je kunt er ook voor kiezen om te solliciteren als vrachtwagenchauffeur bij internationale organisaties. In heel Nederland zal je genoeg van deze organisaties vinden die jou, als vrachtwagen chauffeur met open armen ontvangen! Je kunt in ieder geval terecht binnen de volgende branches: 

 • Wegenbouw 
 • Transport en huisvuil 
 • Containertransport 
 • Vervoer van gevaarlijke stoffen (ADR) 
 • Levensmiddelen sector 

Ik wil vrachtwagen chauffeur worden, wat moet ik doen?

Wij staan altijd klaar voor nieuwe leerlingen die het vak van vrachtwagenchauffeur willen ontdekken. Je kunt je dus altijd bij ons melden voor meer informatie over de mogelijkheden en hoe wij je daarbij kunnen assisteren! Wil je meer weten over de medische keuring, examens CBR en/of toetsen? Vul dan het contactformulier in. Wij zullen daarna spoedig contact met je opnemen om al jouw vragen te beantwoorden! Ook zullen wij samen met jou kijken naar de benodigde rijlessen, want vrachtwagenchauffeur worden zonder rijbewijs gaat natuurlijk niet! 

Maak een afspraak

Laat je gegevens achter, we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op voor het plannen van een afspraak.

  Wat onze klanten over ons zeggen

  Zeer prettige ervaring met dit bedrijf! 10/10
  Didier Partouns
  Didier Partouns
  10:45 15 Jul 23
  Ik ben begin Mei op zoektoch gegaan naar een rijschool om mijn BE rijbewijs te halen. Vanwege de lange wachtrijen in mijn omgeving (Amsterdam) en in de rest van Nederland heb ik wel 40 rijscholen gebelt en uiteindelijk terecht gekomen bij rijschool Euro transport college C.Ik werd begeleid door instructeur Bruce, die mij alles gedetaileerd heeft uitgelegd en was super relaxed in zijn instructies. Vooraf mijn examen heeft hij nog de theorie met mij doorgenomen zodat ik op alles goed was voorbereid.Al met al is Euro transport college C. Een super fijne rijschool die ik aan iedereen zou aanbevelen. Bedankt.
  Julian Smit
  Julian Smit
  16:33 15 Jun 23
  Zeer fijne rijschool t.b.v. Rijbewijs C. Goede en duidelijke lessen die het vertrouwen geven om voorbereid op examen te gaan en in 1x te kunnen slagen!
  Wilco Marx
  Wilco Marx
  08:00 05 Jun 23
  Bij Wilco mijn C rijbewijs met code95 gehaald.Super prettig ervaring, Wilco is een goede instructeur, leert je op een fijne manier alles (en meer) voor het examen.Vrachtwagen ook keurig in orde.Team op kantoor ook hele fijne mensen, doen hun uiterste best om alles goed en snel voor je te regelen.Wilco, Monique en Ingrid bedankt!
  J I
  J I
  15:54 24 Apr 23
  Leuk
  Willy Michon
  Willy Michon
  11:01 15 Mar 23
  Door Wilco uitstekend voorbereid op mijn BE examen en door de uitstekend begeleiding ben ik in 1x geslaagd🥳 dankuwel Wilco!!!
  Robbie Schreurs
  Robbie Schreurs
  17:09 20 Jan 23
  Voor C en CE beide keren in 1x geslaagd! Met behulp van Euro transport college (Wilco) kon ik het snel en goed oppakken. Niet alleen voor het examen maar ook voor erna :).Leuke, leerzame en fijne lessen gehad! Zeker een aanrader!!
  UrMoM
  UrMoM
  20:12 09 Jan 23
  Bedankt voor de fijne begeleiding Wilco. Wilco je legt het duidelijk uit, waardoor ik in 1 dag mijn rijbewijs heb behaald. Top! Groetjes Yusuf
  Yusuf Öz
  Yusuf Öz
  17:04 19 Oct 22
  Super leerzame lessen voor het C en CE rijbewijs met zeer goede begeleiding en persoonlijke benadering en ook om je zelf te ontwikkelen! Super bedankt Wilco & het team
  Esmaralda Nijnens
  Esmaralda Nijnens
  17:58 13 Oct 22
  Mijn vrouw en ik zijn beiden geslaagd voor het E rijbewijs! Bedankt Wilco voor deze “bijzondere verrichting” 😉 en voor de goede begeleiding. Top!
  Hans Dierick
  Hans Dierick
  18:29 03 Nov 21
  Deze mensen weten wat lesgeven is! Ze voelen feilloos aan wie er achter het stuur zit en geven les naar de behoeften van de kandidaat! Alles klopt hier en ik kan ze aan iedereen aanbevelen!
  Vera Niessen
  Vera Niessen
  17:57 12 Oct 21
  Geweldige Rijschool!Zeer persoonlijk en top geregeld!
  paul sonnemans
  paul sonnemans
  05:34 23 Jul 21
  Mijn BE rijbewijs gehaald na de leuke en uitdagende lessen van Wilco. Wilco is vakkundig en erg gezellig! Zorgt dat je op ruim voldoende niveau zit voor het examen. Echte aanrader!
  Yannick paulussen
  Yannick paulussen
  12:31 22 Jul 21
  Leuke nascholing code 95
  theo retrae
  theo retrae
  16:59 22 May 21
  Na proeflessen bij verschillende rijscholen, de keuze gemaakt voor Euro Transport College. Persoonlijke aandacht en open sfeer, maakte voor mij de keuze gemakkelijk.De instructeurs nemen je mee in het traject naar het einddoel, klaar stomen voor het C rijexamen. Goed gelukt, eerste keer direct geslaagd.Top en bedankt!
  Ben Brouns
  Ben Brouns
  15:49 05 Jun 20
  Iedereen heel hartelijke dank , vooral mijn instructeur, voor de lessen en het geduld.Als mijn zoon oud genoeg is komt hij zeer zeker bij jullie auto les nemen.grt. Bertil.
  Alfa SZ
  Alfa SZ
  09:19 28 Nov 19
  Hele goede rijschool waar de klant centraal staat. De rij instructeurs hebben veel kennis en bereiden je echt voor op het rijden in de toekomst en niet alleen op een examen. Iedere les was even leuk en er werd telkens gekeken naar mijn aandachtspunten en daar werd aan gewerkt. Zo was iedere les oo mij individueel afgestemd. In een woord top!
  Sid Engelen
  Sid Engelen
  09:28 13 Dec 18
  Super rij instructeurs, ze geven gericht les op je eigen aandachtspunten en hebben alles voor de klant over. Zo zijn ze bijvoorbeeld met mij richting eindhoven gereden om zo snel mogelijk op examen te kunnen gaan.
  Jesse
  Jesse
  00:20 23 Nov 18
  Ik heb het hele traject van van mijn CE rijbewijs bij het Euro Transport College Cordewener doorlopen. De betrokkenheid van het gehele team is hartverwarmend te noemen. Vanaf het eerste moment waren we samen onderweg naar mijn examen.Deze reis was leerzaam, géén overbodige informatie, barstensvol met tips, heerlijk ontspannen, goed gezelschap, voldoende ruimte om vragen te stellen en buitengewoon resultaat gericht.Ik was trots en dankbaar tegelijk toen ik m'n rijbewijs kon gaan ophalen, dat gun ik iedereen.Groet, Raymond Boileau.
  Raymond Boileau
  Raymond Boileau
  11:55 15 Nov 18
  Jullie E-learning module werkt prettig en snel. De inhoud en de manier van vraagstellen sluit perfect aan bij de vragen die het CBR stelt.Hiermee moet iedereen kunnen slagen. Mijn complimenten voor deze werkwijze.
  Bosman Banden Service
  Bosman Banden Service
  13:24 01 Aug 18
  Super rijschool dit is zeker een aanrader voor je toekomstig rijbewijs. Zowel auto als vrachtwagen en ook voor code 95 . Zeer vakkundige instructeurs. Nogmaals dankje wel voor de goede begeleiding.
  Ron Pelz
  Ron Pelz
  19:53 06 Nov 17

  Heb je vragen? Neem contact met ons op!