Nascholing Code 95

Om een beroepschauffeur op een vrachtwagen of bus te kunnen worden, dien je de code 95 (basiskwalificatie) te halen. Heb je dit al eens gehaald? Dan kun je gebruik maken van onze nascholing code 95 cursussen. Bij onze nascholing code 95 is het mogelijk om in 3.5 dagen je code 95 weer te behalen.  

Om je code 95 te kunnen verlengen, dien je 35 uur aan nascholing te doorlopen. Bij Eurotransportcollege kunnen wij deze nascholing als volgt indelen: 

  • Zelfstudie: Via ons e-learning code 95 systeem kun je thuis op elk gewenst moment de theorie studeren voor je nascholing. Als je dit iedere dag 4 uur doet heb je in 3.5 dagen 14 uur aan nascholing erop zitten. 
  • Klassikaal: Om je code 95 te verlengen, dien je een deel van de uren klassikaal te volgen. Dit aantal kan behaald worden door een opsplitsing van 4 uur theorie klassikaal en 3 uur praktijk op locatie. De praktijk uren (waarin je je rijvaardigheden oefent) kun je ook in de avond uren bij ons volgen. 

 

Ons aanbod

Aanbieding!

Daarnaast hebben wij een speciale actie lopen.
Complete nascholing Code 95 vanaf € 900,- excl BTW.

Bestaande uit 4 theoriedelen en een praktijkgedeelte.

Inclusief e-learning, gebruik lesmateriaal, lunch, koffie, thee en fris. Door onze e-learning producten is het mogelijk om op 3 dagen je complete nascholing code 95 te behalen.

Particulieren betalen bij ons geen BTW.

Wat is de nascholing Code 95?

De nascholing is bedoeld voor iedereen die in het verleden zijn code 95 gehaald heeft. Eens in de vijf jaar dient iedere beroepschauffeur van een vrachtwagen of bus hier een aantal uren nascholing voor te volgen. In totaal dien je rekening te houden met 35 uur aan nascholing, en als je die 35 uur indeelt volgens bovenstaande methode kun je dit al binnen 3.5 dagen behalen! 

 Tijdens deze bijscholing code 95 gaan wij aan de slag met het bijspijkeren van zowel het theoretisch als praktisch deel. Bij succesvol doorlopen van de nascholing zal je certificering weer op je rijbewijs ontvangen en kun je zonder zorgen de weg weer op! 

Zie agenda overzicht

Waarom is deze cursus code 95 noodzakelijk?

Vrachtwagenchauffeur is een prachtig beroep, maar je kunt het niet uitoefenen zonder in gevaarlijke situaties te komen op de weg. Je moet niet alleen rekening houden met je eigen voertuig, maar ook met andere weggebruikers. Door de jaren heen zal je daarom merken dat je bepaalde regels vergeet en dat is geen ramp! De code 95 cursussen zijn er namelijk om deze vergeten informatie weer bij te spijkeren en te herhalen! Na het doorlopen van een code 95 cursus zal je weer precies weten waar je op moet letten en kun je zonder zorgen de weg op! 

Wat heb je nodig voor nascholing code 95?

Voordat je het rijbewijs c code 95 kunt verlengen, dien je als beroepschauffeur drie theoretische vakken te beheersen. Deze vakken bevatten alle benodigde informatie die je nodig hebt om je vak uit te oefenen. Deze vakken zien er als volgt uit: 

  • V2C: Administratie goederenvervoer of personenvervoer 
  • V3C: Cases administratie 
  • RV1: Verkeer en techniek 

Naast deze theoretische bijscholing code 95, zijn er nog twee praktijktoetsen die je dient te doorlopen. Een positief resultaat uit al deze toetsen is benodigd om aan de chauffeursbekwaamheid te kunnen voldoen. De praktijktoetsen bestaan uit: 

  • Praktische toets C of D (Vrachtwagen of bus) 
  • Besloten terrein toets (Vrachtwagen of bus) 

Wanneer heb je de basiskwalificatie code 95 nodig?

Iedere beroepschauffeur van een vrachtwagen of bus heeft een code 95 nodig.

Dit wordt aangegeven met de afdruk code 95 op het rijbewijs. Ook het RDW is op de hoogte van jouw code 95. Het rijden met een verlopen code 95 op je rijbewijs kan zorgen voor hoge boetes! Wees dus gewaarschuwd! 

 

De voordelen van onze code 95 e-learning

Door het volgen van onze e-learning ben jij sneller klaar met je code 95 cursus. Bovendien kun je zo beter de informatie van de cursus bijhouden. Tenslotte, bevat onze e-learning meerdere toetsen en filmpjes waarmee je je kennis kunt toetsen! 

Wanneer heb je geen rijbewijs c code 95 nodig?

Alleen als je 21 jaar of jonger bent en een opleiding tot vrachtwagen- of buschauffeur bij een ROC of Vakschool volgt, kom je in aanmerking voor vrijstelling. Deze code 95 vrijstelling, ook wel bekend als vrijstelling vakbekwaamheid, kun je voor maximaal 3 jaar aanvragen.  

In de meeste gevallen heb je dus wel een rijbewijs c met code 95 nodig om een vrachtwagen of bus te mogen besturen? Om deze certificaten in orde te maken, kies je uiteraard voor de nascholing code 95 cursussen van Euro Transport College!  

Wat zijn de code 95 kosten?

In totaal bedragen de kosten voor het doorlopen van deze code 95 opleiding : € 900. Dit is een vanaf prijs en exclusief BTW. In totaal bestaat deze cursus code 95 uit 4 theoriedelen en een praktijkdeel. Verder krijg je hierbij toegang tot de e-learning, gebruik van lesmateriaal en bevat dit de kosten voor lunch, koffie, thee en fris op locatie. Wil je meer weten over onze nascholingen code 95 of wil je weten wanneer onze nascholingen weer beginnen? Kijk dan in ons agenda overzicht! 

Klik voor meer informatie

Heb je vragen? Neem contact met ons op!