Vrachtauto Rijbewijs (C)

Als u vrachtwagenchauffeur wilt worden, kiest u voor een heel mooi vak met uitdagingen en avonturen. U krijgt veel vrijheid en ziet vaak dingen die andere mensen niet zien. Het chauffeur diploma voor vrachtwagen krijgt u echter niet zomaar. U heeft een speciaal rijbewijs nodig dat u kunt behalen door middel van lessen in een vrachtwagen. Zodra u het vrachtwagen C rijbewijs heeft, mag u een maximum massa van meer dan 3500 kilogram besturen. Daarnaast moet u ook de basiskwalificatie, zoals het “chauffeursdiploma” vandaag officieel heet, behalen. Wilt u uw vrachtauto rijbewijs halen? Dan helpen we u graag verder! Als opleider kunnen wij u begeleiden in deze opleiding en zelfs naar een baan. De opleiding bestaat uit een theoriedeel en een praktijkdeel, met als eindresultaat het rijbewijs voor de vrachtauto.

Hoe kan ik een vrachtauto rijbewijs halen?

Voordat u geslaagd bent voor het vrachtwagenrijbewijs, komen er tijdens de opleiding belangrijke zaken aan bod. De basiskwalificaties die u moet hebben, zijn ondergebracht in onze lesmodule. Deze bestaat kortweg uit de volgende onderdelen:

 • Module 1 examen gaat over:

De eerste module (RVM1) is een verplichte module voor eenieder die een (klein) vrachtautorijbewijs wil halen. De onderwerpen die in deze module worden getoetst zijn verkeer, techniek, lading en wetgeving (administratie). Het theorie-examen bestaat uit 65 vragen en duurt 80 minuten.

 • Module 2 examen gaat over:

Module 2 draait om een optimaal gebruik van het voertuig: de vrachtauto(combinatie). U leert meer over de techniek in de vrachtauto, hoe u preventief onderhoud verricht en wat u doet bij storingen.

 • Module 3 examen gaat over:

De derde en laatste module van de (kleine) vrachtauto rijopleiding is tevens slechts bedoeld voor leerlingen die hun rijbewijs beroepsmatig gaan gebruiken. In deze module gaat het voornamelijk over administratie, wetgeving, veiligheid, gezondheid en de branches.

Alvorens module 2 en 3 te kunnen halen moet u eerst module 1 hebben behaald. Met module 1 mag u op rijexamen gaan wanneer u geen vakbekwaamheidseis nodig hebt.

Toetsen vakbekwaamheid

Vervolgens neemt u nog deel aan twee praktische toetsen, namelijk die voor het beladen van een voertuig en voor het manoeuvreren met de auto. Dat laatste gebeurt op besloten terrein. Het theoretische gedeelte kunt u bij Euro Transport College grotendeels volgen als E-Learning. Een aantal keer kan er ook een klassikale les plaatsvinden. De theorie leren van het rijbewijs voor de vrachtauto kunt u in uw eigen tempo doen.

Adviezen voor behalen theorie gedeelte

Wanneer u besluit het traject in te gaan om een chauffeur diploma te halen en les in een vrachtwagen te volgen, zijn er enkele dingen waar u rekening mee moet houden. Wij willen u dan ook examen tips voor de modules geven, zodat de kan op succes nog groter is.

Er worden een aantal dingen van u gevraagd wanneer u het vrachtauto rijbewijs wilt halen. Zorg dat deze in orde zijn. U moet bijvoorbeeld een gezondheidsverklaring kunnen overhandigen wanneer u vrachtwagenchauffeur wilt worden.

Zorg dat u te allen tijde representatief bent. Tijdens het examen werkt het in uw voordeel en ook in het werkveld is dit van belang.

Doe ook wat voor u het beste voelt. Wanneer u vragen heeft over de theorie-onderdelen, wees dan niet bang om vragen te stellen. Hebben werknemers de behoefte aan extra training? Kaart dit bij ons aan en wij kijken wat we voor u kunnen doen.

Tarieven

CCV-B opleiding: theorieles E-learning met (klassikale) ondersteuning,
inclusief examens en boeken: Vakbekwaamheid RV1, V2C en V3C: € 615,00.

Pakket 1

20 rijlessen

Inclusief examen

Vanaf € 1.845,-

Pakket 2

25 rijlessen

Inclusief examen

Vanaf € 2.210,-

Pakket 3

30 rijlessen

Inclusief examen

Vanaf € 2.570,-

Prijzen zijn excl. BTW & termijnbetalingen zijn mogelijk.
Particulieren betalen bij ons geen BTW.

Wat moet u nog meer kunnen om een chauffeursdiploma voor vrachtwagen te halen?

Onze praktijklessen zijn bedoeld om u of uw werknemers zo goed mogelijk voor te bereiden op het praktijkexamen aan het einde van de cursus. De praktijklessen worden gegeven in een Euro 6 MAN TGX met automatisch schakelende versnellingsbak. Na de eerste rijles zullen we een inschatting maken van de hoeveelheid lessen die nodig zullen zijn om alle vaardigheden onder de knie te krijgen. Over het algemeen moet u rekening houden met 20 tot 25 lessen. Uiteraard is dit voor iedereen verschillend.

Tijdens de praktijklessen focussen we vooral op het besturen van de vrachtauto. Onze deskundige instructeurs leggen uit waar een toekomstig chauffeur rekening mee moet houden tijdens het besturen. Zo wordt de controle over het voertuig behandeld en wordt er gekeken of de leerling op de juiste manier op verschillende wegtypen kan rijden, zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Uiteraard komen ook bijzondere verrichtingen aan bod. Kortom: nadat u geslaagd bent voor het vrachtauto rijbewijs, kunt u er zeker van zijn dat u alle kneepjes van het chauffeurs vak beheerst.

Kiezen voor cursus bij Euro Transport College

Droomt u ervan om uw vrachtauto rijbewijs te halen of wilt u uw werknemers de beste cursussen bieden op het gebied van logistiek? Dan bent u bij Euro Transport College aan het goede adres. Om de volgende redenen kunt u volledig op ons vertrouwen:

 

 • Ons team van ervaren instructeurs delen graag hun kennis en kunde
 • Het is mogelijk om subsidie aan te vragen voor cursussen en opleidingen
 • Euro Transport College is dé erkende transportopleider in Maastricht en omstreken
 • Wij bieden cursussen die prettig te volgen zijn. Het aanbieden van materiaal in de vorm van een E-learning is hier een goed voorbeeld van

Wij verzorgen naast opleidingen voor het vrachtauto rijbewijs ook trainingen voor de autolaadkraan, een taxi rijbewijs en een cursus voor code 95. Tevens kunt u informeren naar mogelijkheden om uw vrachtauto rijbewijs te verlengen. Ons ervaren team maakt van de opleiding een aangename en leerzame gebeurtenis. Ons doel is zo veel mogelijk chauffeurs te zien slagen en inmiddels hebben er al velen onze opleiding succesvol afgerond. Wilt u meer informatie over de inhoud, heeft u nog specifieke vragen over het vrachtauto rijbewijs en kosten of bent u op zoek naar V2C examen tips? Neem dan gerust contact met ons op.

Maak een afspraak

Laat je gegevens achter, we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op voor het plannen van een afspraak.

  Wat onze klanten over ons zeggen

  Zeer prettige ervaring met dit bedrijf! 10/10
  Didier Partouns
  Didier Partouns
  10:45 15 Jul 23
  Ik ben begin Mei op zoektoch gegaan naar een rijschool om mijn BE rijbewijs te halen. Vanwege de lange wachtrijen in mijn omgeving (Amsterdam) en in de rest van Nederland heb ik wel 40 rijscholen gebelt en uiteindelijk terecht gekomen bij rijschool Euro transport college C.Ik werd begeleid door instructeur Bruce, die mij alles gedetaileerd heeft uitgelegd en was super relaxed in zijn instructies. Vooraf mijn examen heeft hij nog de theorie met mij doorgenomen zodat ik op alles goed was voorbereid.Al met al is Euro transport college C. Een super fijne rijschool die ik aan iedereen zou aanbevelen. Bedankt.
  Julian Smit
  Julian Smit
  16:33 15 Jun 23
  Zeer fijne rijschool t.b.v. Rijbewijs C. Goede en duidelijke lessen die het vertrouwen geven om voorbereid op examen te gaan en in 1x te kunnen slagen!
  Wilco Marx
  Wilco Marx
  08:00 05 Jun 23
  Bij Wilco mijn C rijbewijs met code95 gehaald.Super prettig ervaring, Wilco is een goede instructeur, leert je op een fijne manier alles (en meer) voor het examen.Vrachtwagen ook keurig in orde.Team op kantoor ook hele fijne mensen, doen hun uiterste best om alles goed en snel voor je te regelen.Wilco, Monique en Ingrid bedankt!
  J I
  J I
  15:54 24 Apr 23
  Leuk
  Willy Michon
  Willy Michon
  11:01 15 Mar 23
  Door Wilco uitstekend voorbereid op mijn BE examen en door de uitstekend begeleiding ben ik in 1x geslaagd🥳 dankuwel Wilco!!!
  Robbie Schreurs
  Robbie Schreurs
  17:09 20 Jan 23
  Voor C en CE beide keren in 1x geslaagd! Met behulp van Euro transport college (Wilco) kon ik het snel en goed oppakken. Niet alleen voor het examen maar ook voor erna :).Leuke, leerzame en fijne lessen gehad! Zeker een aanrader!!
  SMD MrRYL
  SMD MrRYL
  20:12 09 Jan 23
  Bedankt voor de fijne begeleiding Wilco. Wilco je legt het duidelijk uit, waardoor ik in 1 dag mijn rijbewijs heb behaald. Top! Groetjes Yusuf
  Yusuf Öz
  Yusuf Öz
  17:04 19 Oct 22
  Super leerzame lessen voor het C en CE rijbewijs met zeer goede begeleiding en persoonlijke benadering en ook om je zelf te ontwikkelen! Super bedankt Wilco & het team
  Esmaralda Nijnens
  Esmaralda Nijnens
  17:58 13 Oct 22
  Mijn vrouw en ik zijn beiden geslaagd voor het E rijbewijs! Bedankt Wilco voor deze “bijzondere verrichting” 😉 en voor de goede begeleiding. Top!
  Hans Dierick
  Hans Dierick
  18:29 03 Nov 21
  Deze mensen weten wat lesgeven is! Ze voelen feilloos aan wie er achter het stuur zit en geven les naar de behoeften van de kandidaat! Alles klopt hier en ik kan ze aan iedereen aanbevelen!
  Vera Niessen
  Vera Niessen
  17:57 12 Oct 21
  Geweldige Rijschool!Zeer persoonlijk en top geregeld!
  paul sonnemans
  paul sonnemans
  05:34 23 Jul 21
  Mijn BE rijbewijs gehaald na de leuke en uitdagende lessen van Wilco. Wilco is vakkundig en erg gezellig! Zorgt dat je op ruim voldoende niveau zit voor het examen. Echte aanrader!
  Yannick paulussen
  Yannick paulussen
  12:31 22 Jul 21
  Leuke nascholing code 95
  theo retrae
  theo retrae
  16:59 22 May 21
  Na proeflessen bij verschillende rijscholen, de keuze gemaakt voor Euro Transport College. Persoonlijke aandacht en open sfeer, maakte voor mij de keuze gemakkelijk.De instructeurs nemen je mee in het traject naar het einddoel, klaar stomen voor het C rijexamen. Goed gelukt, eerste keer direct geslaagd.Top en bedankt!
  Ben Brouns
  Ben Brouns
  15:49 05 Jun 20
  Iedereen heel hartelijke dank , vooral mijn instructeur, voor de lessen en het geduld.Als mijn zoon oud genoeg is komt hij zeer zeker bij jullie auto les nemen.grt. Bertil.
  Alfa SZ
  Alfa SZ
  09:19 28 Nov 19
  Hele goede rijschool waar de klant centraal staat. De rij instructeurs hebben veel kennis en bereiden je echt voor op het rijden in de toekomst en niet alleen op een examen. Iedere les was even leuk en er werd telkens gekeken naar mijn aandachtspunten en daar werd aan gewerkt. Zo was iedere les oo mij individueel afgestemd. In een woord top!
  Sid Engelen
  Sid Engelen
  09:28 13 Dec 18
  Super rij instructeurs, ze geven gericht les op je eigen aandachtspunten en hebben alles voor de klant over. Zo zijn ze bijvoorbeeld met mij richting eindhoven gereden om zo snel mogelijk op examen te kunnen gaan.
  Jesse
  Jesse
  00:20 23 Nov 18
  Ik heb het hele traject van van mijn CE rijbewijs bij het Euro Transport College Cordewener doorlopen. De betrokkenheid van het gehele team is hartverwarmend te noemen. Vanaf het eerste moment waren we samen onderweg naar mijn examen.Deze reis was leerzaam, géén overbodige informatie, barstensvol met tips, heerlijk ontspannen, goed gezelschap, voldoende ruimte om vragen te stellen en buitengewoon resultaat gericht.Ik was trots en dankbaar tegelijk toen ik m'n rijbewijs kon gaan ophalen, dat gun ik iedereen.Groet, Raymond Boileau.
  Raymond Boileau
  Raymond Boileau
  11:55 15 Nov 18
  Jullie E-learning module werkt prettig en snel. De inhoud en de manier van vraagstellen sluit perfect aan bij de vragen die het CBR stelt.Hiermee moet iedereen kunnen slagen. Mijn complimenten voor deze werkwijze.
  Bosman Banden Service
  Bosman Banden Service
  13:24 01 Aug 18
  Super rijschool dit is zeker een aanrader voor je toekomstig rijbewijs. Zowel auto als vrachtwagen en ook voor code 95 . Zeer vakkundige instructeurs. Nogmaals dankje wel voor de goede begeleiding.
  Ron Pelz
  Ron Pelz
  19:53 06 Nov 17

  Heb je vragen? Neem contact met ons op!