Training Autolaadkraan

Bij machines die werken op een hydraulisch systeem is een werkgever verplicht om personeel hierover goed te instrueren. Dit geldt bijvoorbeeld voor het gebruik van een autolaadkraan. De machinist moet weten wat hij wel en niet mag met een autolaadkraan. Tijdens een trainingsdag van Euro Transport College zorgen wij ervoor dat jouw werknemers volledig op de hoogte zijn van alle kennis en handelingen die horen bij het bedienen van een autolaadkraan.  

In deze training komen de verschillen in laden en lossen versus hijsen uitgebreid aan bod.

Training Lading Zekeren

Onze adviseur/trainer is auteur van het toonaangevende boek Load Info, dat ook door controlediensten gebruikt wordt als naslagwerk. (bestellen via info@eurotransportcollege.com)

Vrachtwagen met autolaadkraan

Autolaadkranen worden gebruikt voor het uitvoeren van uiteenlopende werkzaamheden. Denk bijvoorbeeld aan het laden en lossen van goederen, maar ook aan het hijsen van voorwerpen. De eisen aan zowel de autolaadkraan als aan de machinist verschillen in beide gevallen van elkaar. Er bestaat veel onduidelijkheid omtrent de inzet van autolaadkranen ingericht voor laden en lossen en autolaadkranen welke voor hijswerkzaamheden ingezet worden. Ook is er onduidelijkheid over het verschil tussen laden – lossen en hijsen. Er zijn echter ook een groot aantal situaties waarbij het in de praktijk niet eenvoudig vast te stellen is of er sprake is van laden en lossen of van hijswerkzaamheden.  Het verschil is een dunne maar duidelijke lijn.  

Chauffeur van autolaadkraan worden

De autolaadkraan zonder het benodigde hijsbewijs mag alleen worden ingezet voor het laden en lossen vanaf het eigen voertuig. Dit wil zeggen het lossen of laden direct naast het voertuig of op het voertuig. Een lantaarnpaal verticaal in een gat plaatsen valt onder hijsen, maar een steenpakket naast de auto plaatsen is laden en lossen. Bij hijsen hoort gereedschap, voorbeelden hiervan zijn stroppen, kettingen, harpen, sluitingen. Deze vallen onder de regels van de Arbowet. 

Wat hierboven is benoemd, is echter niet het enige wat wordt behandeld wanneer je chauffeur van een autolaadkraan wilt worden. Er wordt tijdens de training voor autolaadkraan aandacht besteed aan de veiligheid van de machinist en zijn omgeving. Die omgeving is een belangrijk element. De ondergrond, de stempeldruk en mogelijke gevaren zijn belangrijke factoren om rekening mee te houden. 

Wij nemen tijdens deze trainingsdag voldoende tijd om alle belangrijke dingen te bespreken en uit te leggen. Uiteindelijk is het belangrijk om de opgedane kennis in de praktijk te brengen, zelf oefenen is dan ook een belangrijk onderdeel tijdens zo’n dag. Het spreken wordt afgewisseld met doen. Dit doen is dus werken met, in combinatie met denken over. Al met al een praktische dag die leuker is dan andere dagen!  

Vrachtwagen met autolaadkraan

Deze door de Arbowet voorgeschreven training verzorgen wij bij uw bedrijf. Tijdens de training kunnen u en uw medewerkers dus oefenen met eigen materieel.  De training is bedoeld voor op voertuigen gemonteerde kranen tot 10 ton per meter. 

Voor de normale laad- en loswerkzaamheden is deze training voldoende. Niet het soort werk dat wordt uitgevoerd is bepalend voor de vereiste opleiding, maar het ontwerp van de autolaadkraan zoals vastgelegd in de gebruiksaanwijzing. In deze training komen de verschillen in laden en lossen versus hijsen uitgebreid aan bod. Wilt u uw team dus volledig op de hoogte brengen? Plan dan nu een training voor de autolaadkraan en neem contact met ons op. Voor een rijopleiding of een cursus Code 95 kunt u ook bij ons terecht.  

Maak een afspraak

Laat je gegevens achter, we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op voor het plannen van een afspraak.

  Wat onze klanten over ons zeggen

  Bij Wilco mijn C rijbewijs met code95 gehaald.Super prettig ervaring, Wilco is een goede instructeur, leert je op een fijne manier alles (en meer) voor het examen.Vrachtwagen ook keurig in orde.Team op kantoor ook hele fijne mensen, doen hun uiterste best om alles goed en snel voor je te regelen.Wilco, Monique en Ingrid bedankt!
  J I
  J I
  15:54 24 Apr 23
  Leuk
  Willy Michon
  Willy Michon
  11:01 15 Mar 23
  Door Wilco uitstekend voorbereid op mijn BE examen en door de uitstekend begeleiding ben ik in 1x geslaagd🥳 dankuwel Wilco!!!
  Robbie Schreurs
  Robbie Schreurs
  17:09 20 Jan 23
  Voor C en CE beide keren in 1x geslaagd! Met behulp van Euro transport college (Wilco) kon ik het snel en goed oppakken. Niet alleen voor het examen maar ook voor erna :).Leuke, leerzame en fijne lessen gehad! Zeker een aanrader!!
  UrMoM
  UrMoM
  20:12 09 Jan 23
  Bedankt voor de fijne begeleiding Wilco. Wilco je legt het duidelijk uit, waardoor ik in 1 dag mijn rijbewijs heb behaald. Top! Groetjes Yusuf
  Yusuf Öz
  Yusuf Öz
  17:04 19 Oct 22
  Super leerzame lessen voor het C en CE rijbewijs met zeer goede begeleiding en persoonlijke benadering en ook om je zelf te ontwikkelen! Super bedankt Wilco & het team
  Esmaralda Nijnens
  Esmaralda Nijnens
  17:58 13 Oct 22
  Mijn vrouw en ik zijn beiden geslaagd voor het E rijbewijs! Bedankt Wilco voor deze “bijzondere verrichting” 😉 en voor de goede begeleiding. Top!
  Hans Dierick
  Hans Dierick
  18:29 03 Nov 21
  Deze mensen weten wat lesgeven is! Ze voelen feilloos aan wie er achter het stuur zit en geven les naar de behoeften van de kandidaat! Alles klopt hier en ik kan ze aan iedereen aanbevelen!
  Vera Niessen
  Vera Niessen
  17:57 12 Oct 21
  Geweldige Rijschool!Zeer persoonlijk en top geregeld!
  paul sonnemans
  paul sonnemans
  05:34 23 Jul 21
  Mijn BE rijbewijs gehaald na de leuke en uitdagende lessen van Wilco. Wilco is vakkundig en erg gezellig! Zorgt dat je op ruim voldoende niveau zit voor het examen. Echte aanrader!
  Yannick paulussen
  Yannick paulussen
  12:31 22 Jul 21
  Leuke nascholing code 95
  theo retrae
  theo retrae
  16:59 22 May 21
  Na proeflessen bij verschillende rijscholen, de keuze gemaakt voor Euro Transport College. Persoonlijke aandacht en open sfeer, maakte voor mij de keuze gemakkelijk.De instructeurs nemen je mee in het traject naar het einddoel, klaar stomen voor het C rijexamen. Goed gelukt, eerste keer direct geslaagd.Top en bedankt!
  Ben Brouns
  Ben Brouns
  15:49 05 Jun 20
  Iedereen heel hartelijke dank , vooral mijn instructeur, voor de lessen en het geduld.Als mijn zoon oud genoeg is komt hij zeer zeker bij jullie auto les nemen.grt. Bertil.
  Alfa SZ
  Alfa SZ
  09:19 28 Nov 19
  Hele goede rijschool waar de klant centraal staat. De rij instructeurs hebben veel kennis en bereiden je echt voor op het rijden in de toekomst en niet alleen op een examen. Iedere les was even leuk en er werd telkens gekeken naar mijn aandachtspunten en daar werd aan gewerkt. Zo was iedere les oo mij individueel afgestemd. In een woord top!
  Sid Engelen
  Sid Engelen
  09:28 13 Dec 18
  Super rij instructeurs, ze geven gericht les op je eigen aandachtspunten en hebben alles voor de klant over. Zo zijn ze bijvoorbeeld met mij richting eindhoven gereden om zo snel mogelijk op examen te kunnen gaan.
  Jesse
  Jesse
  00:20 23 Nov 18
  Ik heb het hele traject van van mijn CE rijbewijs bij het Euro Transport College Cordewener doorlopen. De betrokkenheid van het gehele team is hartverwarmend te noemen. Vanaf het eerste moment waren we samen onderweg naar mijn examen.Deze reis was leerzaam, géén overbodige informatie, barstensvol met tips, heerlijk ontspannen, goed gezelschap, voldoende ruimte om vragen te stellen en buitengewoon resultaat gericht.Ik was trots en dankbaar tegelijk toen ik m'n rijbewijs kon gaan ophalen, dat gun ik iedereen.Groet, Raymond Boileau.
  Raymond Boileau
  Raymond Boileau
  11:55 15 Nov 18
  Jullie E-learning module werkt prettig en snel. De inhoud en de manier van vraagstellen sluit perfect aan bij de vragen die het CBR stelt.Hiermee moet iedereen kunnen slagen. Mijn complimenten voor deze werkwijze.
  Bosman Banden Service
  Bosman Banden Service
  13:24 01 Aug 18
  Super rijschool dit is zeker een aanrader voor je toekomstig rijbewijs. Zowel auto als vrachtwagen en ook voor code 95 . Zeer vakkundige instructeurs. Nogmaals dankje wel voor de goede begeleiding.
  Ron Pelz
  Ron Pelz
  19:53 06 Nov 17

  Heb je vragen? Neem contact met ons op!