ADR Cursus Limburg

Om gevaarlijke situaties met gevaarlijke stoffen te voorkomen dient er gebruik te worden gemaakt van een ADR cursus in Limburg. Indien een chauffeur deze stoffen wil vervoeren, dient hij of zij in het bezit te zijn van een ADR-vakbekwaamheidscertificaat. Het behalen van dit ADR-certificaat bestaat uit verschillende onderdelen. Bij Euro Transport College in Maastricht, kun je onderdelen voor certificaat ADR basis volgen. Aanvullende opleidingen kunnen hier ook worden gevolgd. Denk hierbij aan vervoer in o.a. tanks, vervoer explosieven klasse 1 en radioactieve klasse 7.

ADR cursus code 95 Limburg

De ADR cursussen bij Euro Transport College kunnen allemaal meegeteld worden voor de code95 nascholing. Hiervoor is er minimaal 35 uur nascholing vereist en deze vindt eens per vijf jaar plaats. Hieronder moet er minimaal 7 uur praktijk les worden gegeven, waarvan de chauffeur minimaal 2,5 uur dient te rijden. Het volgen van deze ADR cursus in Limburg zorgt ervoor dat er nascholingsuren voor code 95 worden opgebouwd. Zowel de nascholingsuren als code 95 zijn nodig om rijbewijs C en/of D te behouden. Nadat je dit ADR- certificaat hebt behaald, zal je aanzienlijk jouw kansen op de arbeidsmarkt vergroten. Dit komt doordat er steeds meer producten onder milieugevaarlijke stoffen van het ADR vallen. Opdrachtgevers en werkgevers in Limburg zijn daardoor veel op zoek naar een gediplomeerd chauffeur.

Wil je meer weten?

Zo ziet de ADR opleiding uit

Euro Transport College geeft cursussen door gebruik te maken van cursusleiders die veel praktijkervaring hebben en veel ervaring hebben met het geven van de cursussen in Limburg. Vragen afkomstig van voorgangers, worden meegenomen in de inhoud van de ADR cursus in Limburg. Deze cursus biedt hierdoor veel leerzame materie voor de deelnemende cursisten. Eigen eten meenemen is niet nodig tijdens deze cursus dag(en). Tijdens het middaguur zal er namelijk een lunch verzorgd worden. Nadat je deze ADR cursus in Limburg voltooid hebt is het tijd voor het CBR examen. Deze locatie is dichtbij en dus makkelijk te bereiken vanuit onze cursus plek. Je dient dit CBR examen succesvol te behalen om een certificaat te kunnen bemachtigen. Onze ADR training wordt gegeven in samenwerking met een gespecialiseerd partnerbedrijf.

ADR cursus Limburg

Wat kost een ADR cursus in Limburg bij Euro Transport College?

Het afnemen van deze cursussen kan in verschillende vormen. Onder deze cursussen vallen de basis vorm, ADR Tank en ADR herhalingsopleiding. Daarnaast is er een ADR explosieven klasse 1 en radioactieve klasse 7. Met het certificaat ADR basis mogen de gevaarlijkste stoffen vervoerd worden. Echter zitten hier een paar kanttekeningen aan. Zo mag je geen tank met gevaarlijke stoffen vervoeren en mag de gezamenlijke inhoud niet meer dan duizend liter bedragen. Een aanvulling Tank maakt het mogelijk dat je tankcontainers en gascontainers mag vervoeren met een individuele inhoud van meer dan drieduizend liter. Onze diverse ADR opleidingen starten vanaf €395,-. Voor meer informatie over een ADR cursus in Limburg kun je altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

Wat leer je bij een ADR cursus in Limburg

Tijdens de cursus komen verschillende onderdelen aan bod die te maken hebben met veiligheid en andere zaken rondom het vervoeren van gevaarlijke stoffen.

 • Wat je moet doen bij calamiteiten
 • Opfrissing van de algemene voorschriften
 • Herkennen van gevaar
 • Handelen in noodsituaties
 • Wat je als bestuurder wel en niet moet doen wanneer je gevaarlijke stoffen vervoert
 • Handelen in noodsituaties
 • Welke stoffen wel en niet samen geladen mogen worden
 • Informatie over de technische uitrusting.

Uiteraard is er tijdens de cursus ook voldoende ruimte om vragen te stellen.

ADR certificaat in Limburg is vereist

Bij het wegtransport van gevaarlijke goederen, dient iedere betrokkene in het bezit te zijn van een geldig ADR-certificaat. Buiten chauffeurs dienen ook leidinggevenden en werkgevers over dit certificaat te beschikken. Zorg daarom dat je hier voorbereid op bent en haal jouw ADR-certificaat bij Euro Transport College. Met onze juiste middelen zorgen wij ervoor dat zowel de theorie als de praktijk succesvol worden afgerond en jouw training voltooid kan worden. Dit zal er toe leiden dat je zal slagen voor jouw CBR-examen.

ADR cursus Limburg bij Euro Transport College

Wil je dat jij of jouw werknemers vlot en succesvol een ADR Cursus in Limburg kunnen doorlopen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Door onze toegankelijke opleidingen beleeft iedereen een plezierige en leerzame cursus en sluit deze vervolgens succesvol af! Ben je dus geïnteresseerd in een ADR cursus in Maastricht of ergens anders in de provincie? Neem dan contact op.

Maak een afspraak

Laat je gegevens achter, we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op voor het plannen van een afspraak.

  Wat onze klanten over ons zeggen

  Zeer prettige ervaring met dit bedrijf! 10/10
  Didier Partouns
  Didier Partouns
  10:45 15 Jul 23
  Ik ben begin Mei op zoektoch gegaan naar een rijschool om mijn BE rijbewijs te halen. Vanwege de lange wachtrijen in mijn omgeving (Amsterdam) en in de rest van Nederland heb ik wel 40 rijscholen gebelt en uiteindelijk terecht gekomen bij rijschool Euro transport college C.Ik werd begeleid door instructeur Bruce, die mij alles gedetaileerd heeft uitgelegd en was super relaxed in zijn instructies. Vooraf mijn examen heeft hij nog de theorie met mij doorgenomen zodat ik op alles goed was voorbereid.Al met al is Euro transport college C. Een super fijne rijschool die ik aan iedereen zou aanbevelen. Bedankt.
  Julian Smit
  Julian Smit
  16:33 15 Jun 23
  Zeer fijne rijschool t.b.v. Rijbewijs C. Goede en duidelijke lessen die het vertrouwen geven om voorbereid op examen te gaan en in 1x te kunnen slagen!
  Wilco Marx
  Wilco Marx
  08:00 05 Jun 23
  Bij Wilco mijn C rijbewijs met code95 gehaald.Super prettig ervaring, Wilco is een goede instructeur, leert je op een fijne manier alles (en meer) voor het examen.Vrachtwagen ook keurig in orde.Team op kantoor ook hele fijne mensen, doen hun uiterste best om alles goed en snel voor je te regelen.Wilco, Monique en Ingrid bedankt!
  J I
  J I
  15:54 24 Apr 23
  Leuk
  Willy Michon
  Willy Michon
  11:01 15 Mar 23
  Door Wilco uitstekend voorbereid op mijn BE examen en door de uitstekend begeleiding ben ik in 1x geslaagd🥳 dankuwel Wilco!!!
  Robbie Schreurs
  Robbie Schreurs
  17:09 20 Jan 23
  Voor C en CE beide keren in 1x geslaagd! Met behulp van Euro transport college (Wilco) kon ik het snel en goed oppakken. Niet alleen voor het examen maar ook voor erna :).Leuke, leerzame en fijne lessen gehad! Zeker een aanrader!!
  SMD MrRYL
  SMD MrRYL
  20:12 09 Jan 23
  Bedankt voor de fijne begeleiding Wilco. Wilco je legt het duidelijk uit, waardoor ik in 1 dag mijn rijbewijs heb behaald. Top! Groetjes Yusuf
  Yusuf Öz
  Yusuf Öz
  17:04 19 Oct 22
  Super leerzame lessen voor het C en CE rijbewijs met zeer goede begeleiding en persoonlijke benadering en ook om je zelf te ontwikkelen! Super bedankt Wilco & het team
  Esmaralda Nijnens
  Esmaralda Nijnens
  17:58 13 Oct 22
  Mijn vrouw en ik zijn beiden geslaagd voor het E rijbewijs! Bedankt Wilco voor deze “bijzondere verrichting” 😉 en voor de goede begeleiding. Top!
  Hans Dierick
  Hans Dierick
  18:29 03 Nov 21
  Deze mensen weten wat lesgeven is! Ze voelen feilloos aan wie er achter het stuur zit en geven les naar de behoeften van de kandidaat! Alles klopt hier en ik kan ze aan iedereen aanbevelen!
  Vera Niessen
  Vera Niessen
  17:57 12 Oct 21
  Geweldige Rijschool!Zeer persoonlijk en top geregeld!
  paul sonnemans
  paul sonnemans
  05:34 23 Jul 21
  Mijn BE rijbewijs gehaald na de leuke en uitdagende lessen van Wilco. Wilco is vakkundig en erg gezellig! Zorgt dat je op ruim voldoende niveau zit voor het examen. Echte aanrader!
  Yannick paulussen
  Yannick paulussen
  12:31 22 Jul 21
  Leuke nascholing code 95
  theo retrae
  theo retrae
  16:59 22 May 21
  Na proeflessen bij verschillende rijscholen, de keuze gemaakt voor Euro Transport College. Persoonlijke aandacht en open sfeer, maakte voor mij de keuze gemakkelijk.De instructeurs nemen je mee in het traject naar het einddoel, klaar stomen voor het C rijexamen. Goed gelukt, eerste keer direct geslaagd.Top en bedankt!
  Ben Brouns
  Ben Brouns
  15:49 05 Jun 20
  Iedereen heel hartelijke dank , vooral mijn instructeur, voor de lessen en het geduld.Als mijn zoon oud genoeg is komt hij zeer zeker bij jullie auto les nemen.grt. Bertil.
  Alfa SZ
  Alfa SZ
  09:19 28 Nov 19
  Hele goede rijschool waar de klant centraal staat. De rij instructeurs hebben veel kennis en bereiden je echt voor op het rijden in de toekomst en niet alleen op een examen. Iedere les was even leuk en er werd telkens gekeken naar mijn aandachtspunten en daar werd aan gewerkt. Zo was iedere les oo mij individueel afgestemd. In een woord top!
  Sid Engelen
  Sid Engelen
  09:28 13 Dec 18
  Super rij instructeurs, ze geven gericht les op je eigen aandachtspunten en hebben alles voor de klant over. Zo zijn ze bijvoorbeeld met mij richting eindhoven gereden om zo snel mogelijk op examen te kunnen gaan.
  Jesse
  Jesse
  00:20 23 Nov 18
  Ik heb het hele traject van van mijn CE rijbewijs bij het Euro Transport College Cordewener doorlopen. De betrokkenheid van het gehele team is hartverwarmend te noemen. Vanaf het eerste moment waren we samen onderweg naar mijn examen.Deze reis was leerzaam, géén overbodige informatie, barstensvol met tips, heerlijk ontspannen, goed gezelschap, voldoende ruimte om vragen te stellen en buitengewoon resultaat gericht.Ik was trots en dankbaar tegelijk toen ik m'n rijbewijs kon gaan ophalen, dat gun ik iedereen.Groet, Raymond Boileau.
  Raymond Boileau
  Raymond Boileau
  11:55 15 Nov 18
  Jullie E-learning module werkt prettig en snel. De inhoud en de manier van vraagstellen sluit perfect aan bij de vragen die het CBR stelt.Hiermee moet iedereen kunnen slagen. Mijn complimenten voor deze werkwijze.
  Bosman Banden Service
  Bosman Banden Service
  13:24 01 Aug 18
  Super rijschool dit is zeker een aanrader voor je toekomstig rijbewijs. Zowel auto als vrachtwagen en ook voor code 95 . Zeer vakkundige instructeurs. Nogmaals dankje wel voor de goede begeleiding.
  Ron Pelz
  Ron Pelz
  19:53 06 Nov 17

  Heb je vragen? Neem contact met ons op!