EHBO cursus

EHBO is verplicht als uit de Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E) blijkt dat de kans op een ongeval in jouw organisatie groter is dan bij een ander bedrijf. Indien dit het geval is, is het nodig om opgeleide EHBO’ers in dienst te hebben. Wanneer het risico beperkt is, dan is een BHV’er voldoende.

Om de juiste kennis te hebben en bekwaam te zijn om de juiste handelingen uit te kunnen voeren om slachtoffers te helpen, is het verplicht om een gecertificeerd EHBO’er in dienst te hebben. Dit certificaat kan je behalen door een EHBO cursus te volgen.

Wat is EHBO?

EHBO staat voor Eerste Hulp Bij Ongevallen. Het is de eerste hulp die verleend wordt aan een slachtoffer, al of niet in afwachting van professionele hulp. Met deze hulp ben je in staat om verergering van de verwonding te voorkomen of zelfs levens te redden. Het is hierbij wel van belang dat je weet wat je doet en dat de hulpverlening aansluit op de professionele hulpverlening. Om deze reden is het belangrijk dat je in bezit bent van een EHBO certificaat.
CVA-cursus basis

Wil je meer weten?

EHBO training bij Eurotransport college

Euro Transport College vindt het belangrijk dat chauffeurs ook onderweg Eerste Hulp kunnen verlenen op een moment dat een dringende situatie zich voor doet. Daarom biedt Euro Transport College ook EHBO cursus aan. Een EHBO certificaat is altijd handig om op zak te hebben. Zeker wanneer je veel onderweg bent en de kans groter is dat je getuigen wordt van een ongeval.

Een ervaren trainer, afkomstig uit de zorg, biedt Eerste Hulp trainingen aan op drie verschillende niveaus. Namelijk ‘basic’, ‘basis’ en ‘expert’.

Inhoud niveaus

Basic: in deze training leer je snel te stabiliseren en weet je hoe je kunt helpen.

Basis: Je leert in deze training om medische verschijnselen te onderscheiden en te bestrijden. Je leert verschillende vaardigheden van het plakken van een pleister tot het herkennen van en handelen bij een beroerte. Na het afleggen van een examen ontvang je het EHBO certificaat.

Expert: Je leert hierbij de vaardigheden van de ‘basis training’ met daarbij extra een AED en reanimatie cursus.

Eurotransport college klaslokaal code 95

Hoelang is EHBO geldig?

Na het behalen van je EHBO certificaat is je certificaat 2 jaar lang geldig. Na deze twee jaar dien je jezelf op nieuw te certificeren. Dit kan je doen door een herhalingscursus te volgen. Na het behalen van deze cursus is je certificaat weer opnieuw 2 jaar geldig. Natuurlijk is het verstandig om vaker dan één keer per twee jaar een herhalingscursus bij te wonen. Hiermee blijf je goed op de hoogte van de actuele ontwikkelingen op het gebied van kennis en handelingen.

EHBO doos

Het is altijd handig om een EHBO-set bij de hand te hebben. Je bent dan namelijk altijd goed voorbereid mocht er onderweg iets gebeuren. Maar wat zit er eigenlijk allemaal in zo een EHBO set?

 • Verbandmateriaal; gaaskompres, zalfgaaskompres, blauwe textielpleisters, kinderpleisters, wondhechtingstrips, hechtpleister, wondsnelverband, vingerbob, noodverband, elastisch fixatiewindsel.
 • Hulpmiddelen; wegwerphandschoenen nitril, verbandschaar, splinterpincet.
 • Tips bij de meest voorkomende ongevallen.

Wat onze klanten over ons zeggen

 • positive review  top service en vakkundigheid !

  Frans Timmermans Avatar Frans Timmermans
  November 9, 2018

  positive review  Persoonlijke aandacht, en individuele, persoonsgerichte oplossingen.

  Toin Corten Avatar Toin Corten
  November 3, 2018

  positive review  Heel erg tevreden! In 1x geslaagd voor mijn C rijbewijs. De lessen waren leuk en vooral leerzaam. Echt een aanrader!

  Maikel Bosch Avatar Maikel Bosch
  September 25, 2018
 • 4 star review  Spannende tijd, goede, eerlijke begeleiding gehad waardoor ik weer een mijlpaal bereikt hebt, Richard, Wilco, Math en Monique bedankt voor jullie inzet! Ik heb ook de theorielessen en de code 95 als zeer leerzaam ervaren!

  Baukje Eugene Menten Avatar Baukje Eugene Menten
  November 22, 2017

  5 star review  Mijn cursus code 95 behaalt door hun vakkundige maar zeker leuke leerzame methode... Aanrader

  Ward Ensing Avatar Ward Ensing
  March 24, 2018

  5 star review  Het was niet altijd makkelijk, maar vanwege de professionele en toch ontspannen service toch mijn C gehaald.

  Matthijs Pals Avatar Matthijs Pals
  July 30, 2018

Heb je vragen? Bel ons gerust op!

Heb je vragen?
Bel ons gerust op!

Maak een afspraak

Laat je gegevens achter, we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op voor het plannen van een afspraak.