EHBO cursus

Wanneer u op uw werk regelmatig te maken heeft met gevaarlijke situaties, is het verstandig om een EHBO cursus te volgen. In sommige gevallen is het zelfs verplicht. Bent u er als leidinggevende van op hoogte dat het volgen van een EHBO- cursus verplicht is? Dan kunt u de hulp van Eurotransport College inschakelen om voor uw werknemers een basiscursus te verzorgen. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden.

Bekijk onze brochure

Wanneer moet je deze cursus verplicht volgen?

EHBO is verplicht als uit de Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E) blijkt dat de kans op een ongeval in uw organisatie groter is dan bij een ander bedrijf. Indien dit het geval is, is het nodig om opgeleide EHBO’ers in dienst te hebben. Wanneer het risico beperkt is, is één bhv’er voldoende. Een cursus voor Eerste Hulp verlening kan dus van groot belang zijn voor uw organisatie.

Om over de juiste kennis te beschikken en om de juiste handelingen uit te kunnen voeren om slachtoffers te helpen, is het verplicht om een gecertificeerde hulpverlener in dienst te hebben. Dit certificaat kan worden behaald door deze cursus te volgen.

Wil je meer weten?

Waar staat EHBO voor?

EHBO staat voor Eerste Hulp Bij Ongevallen. Het is de eerste hulp die verleend wordt aan een slachtoffer, al of niet in afwachting van professionele hulp. Met deze hulp bent u in staat om verergering van de verwonding te voorkomen of zelfs levens te redden. Het is hierbij wel van belang dat u weet wat u doet en dat de hulpverlening aansluit op de professionele hulpverlening. Om deze reden is het belangrijk dat u in bezit bent van een EHBO certificaat.

Euro Transport College vindt het belangrijk dat chauffeurs onderweg Eerste Hulp kunnen verlenen op de momenten dat een dringende situatie zich voor doet. Daarom biedt Euro Transport College een bedrijfscursus aan. Een certificaat is altijd handig om op zak te hebben. Zeker wanneer u of uw werknemers veel onderweg zijn en de kans groter is dat u getuige wordt van een ongeval. Het volgen van een cursus is dan ook zeker aan te raden.

Wat kost een EHBO-cursus?

De kosten voor een EHBO cursus verschillen per situatie. Zoals we al zeiden, is bij een laag veiligheidsrisico een bhv EHBO-cursus voldoende. Een ervaren trainer van Euro Transport College, afkomstig uit de zorg, biedt Eerste Hulp trainingen aan op drie verschillende niveaus, namelijk ‘basic’, ‘basis’ en ‘expert’. Neemt u als werknemer deel aan deze cursus? Dan is deze doorgaans altijd gratis te volgen. Hieronder geven we meer informatie over de verschillende cursussen.

Basic

In deze training leert u snel te stabiliseren en weet u hoe u kunt helpen.

Basis

U leert in deze training om medische verschijnselen te onderscheiden en te bestrijden. U leert verschillende vaardigheden, van het plakken van een pleister tot het herkennen van en handelen bij een beroerte. Na het afleggen van een examen ontvangt u het certificaat.

Expert

U leert hierbij de vaardigheden van de ‘basis training’ met daarbij extra een AED en reanimatie cursus.

EHBO-cursus vergoeding

Ook of de EHBO cursus kan worden vergoed, is afhankelijk van de situatie. In sommige gevallen kan bij de zorgverzekeraar geïnformeerd worden. Omdat een zorgverzekeraar het belang van een cursus inziet, kunnen werknemers zelf in aanmerking komen voor een vergoeding. Wilt u zich aanmelden? Dan kan er dus een vergoeding worden aangevraagd bij de zorgverzekeraar.

Code 95

Wat moet je nog meer weten?

Na het behalen van uw certificaat is deze 2 jaar lang geldig. Na deze twee jaar dient u zichzelf opnieuw te certificeren. Dit kunt u doen door een herhalingscursus te volgen. Na het behalen van deze cursus is uw certificaat weer 2 jaar geldig. Natuurlijk is het verstandig om vaker dan één keer per twee jaar een herhalingscursus te volgen. Hiermee blijft u goed op de hoogte van de actuele ontwikkelingen op het gebied van kennis en handelingen. Heeft u interesse in een EHBO herhaling cursus? Ook dan kunt u met ons contact opnemen.

Verbanddoos

Lat but not least, moet ook de verbanddoos in orde zijn. Het is altijd handig om een set voor hulpverlening bij de hand te hebben wanneer u onderweg bent. U bent dan altijd goed voorbereid, mocht er onderweg iets gebeuren. Ook in uw bedrijfspand moet uw EHBO doos in orde zijn. Maar wat zit er eigenlijk allemaal in zo een EHBO set? Dat zullen we hieronder opsommen.

Verbandmateriaal

Gaaskompres, zalfgaaskompres, blauwe textielpleisters, kinderpleisters, wondhechtingstrips, hechtpleister, wondsnelverband, vingerbob, noodverband, elastisch fixatiewindsel.

Hulpmiddelen

Wegwerphandschoenen nitril, verbandschaar, splinterpincet.

Staat u nog aan het begin van een carrière en is deze cursus pas de volgende stap? Haal dan ook eerst uw vrachtauto rijbewijs, heftruck certificaat of VCA cursus bij Euro Transport College.

Bekijk onze brochure

Maak een afspraak

Laat je gegevens achter, we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op voor het plannen van een afspraak.

  Wat onze klanten over ons zeggen

  Zeer prettige ervaring met dit bedrijf! 10/10
  Didier Partouns
  Didier Partouns
  10:45 15 Jul 23
  Ik ben begin Mei op zoektoch gegaan naar een rijschool om mijn BE rijbewijs te halen. Vanwege de lange wachtrijen in mijn omgeving (Amsterdam) en in de rest van Nederland heb ik wel 40 rijscholen gebelt en uiteindelijk terecht gekomen bij rijschool Euro transport college C.Ik werd begeleid door instructeur Bruce, die mij alles gedetaileerd heeft uitgelegd en was super relaxed in zijn instructies. Vooraf mijn examen heeft hij nog de theorie met mij doorgenomen zodat ik op alles goed was voorbereid.Al met al is Euro transport college C. Een super fijne rijschool die ik aan iedereen zou aanbevelen. Bedankt.
  Julian Smit
  Julian Smit
  16:33 15 Jun 23
  Zeer fijne rijschool t.b.v. Rijbewijs C. Goede en duidelijke lessen die het vertrouwen geven om voorbereid op examen te gaan en in 1x te kunnen slagen!
  Wilco Marx
  Wilco Marx
  08:00 05 Jun 23
  Bij Wilco mijn C rijbewijs met code95 gehaald.Super prettig ervaring, Wilco is een goede instructeur, leert je op een fijne manier alles (en meer) voor het examen.Vrachtwagen ook keurig in orde.Team op kantoor ook hele fijne mensen, doen hun uiterste best om alles goed en snel voor je te regelen.Wilco, Monique en Ingrid bedankt!
  J I
  J I
  15:54 24 Apr 23
  Leuk
  Willy Michon
  Willy Michon
  11:01 15 Mar 23
  Door Wilco uitstekend voorbereid op mijn BE examen en door de uitstekend begeleiding ben ik in 1x geslaagd🥳 dankuwel Wilco!!!
  Robbie Schreurs
  Robbie Schreurs
  17:09 20 Jan 23
  Voor C en CE beide keren in 1x geslaagd! Met behulp van Euro transport college (Wilco) kon ik het snel en goed oppakken. Niet alleen voor het examen maar ook voor erna :).Leuke, leerzame en fijne lessen gehad! Zeker een aanrader!!
  UrMoM
  UrMoM
  20:12 09 Jan 23
  Bedankt voor de fijne begeleiding Wilco. Wilco je legt het duidelijk uit, waardoor ik in 1 dag mijn rijbewijs heb behaald. Top! Groetjes Yusuf
  Yusuf Öz
  Yusuf Öz
  17:04 19 Oct 22
  Super leerzame lessen voor het C en CE rijbewijs met zeer goede begeleiding en persoonlijke benadering en ook om je zelf te ontwikkelen! Super bedankt Wilco & het team
  Esmaralda Nijnens
  Esmaralda Nijnens
  17:58 13 Oct 22
  Mijn vrouw en ik zijn beiden geslaagd voor het E rijbewijs! Bedankt Wilco voor deze “bijzondere verrichting” 😉 en voor de goede begeleiding. Top!
  Hans Dierick
  Hans Dierick
  18:29 03 Nov 21
  Deze mensen weten wat lesgeven is! Ze voelen feilloos aan wie er achter het stuur zit en geven les naar de behoeften van de kandidaat! Alles klopt hier en ik kan ze aan iedereen aanbevelen!
  Vera Niessen
  Vera Niessen
  17:57 12 Oct 21
  Geweldige Rijschool!Zeer persoonlijk en top geregeld!
  paul sonnemans
  paul sonnemans
  05:34 23 Jul 21
  Mijn BE rijbewijs gehaald na de leuke en uitdagende lessen van Wilco. Wilco is vakkundig en erg gezellig! Zorgt dat je op ruim voldoende niveau zit voor het examen. Echte aanrader!
  Yannick paulussen
  Yannick paulussen
  12:31 22 Jul 21
  Leuke nascholing code 95
  theo retrae
  theo retrae
  16:59 22 May 21
  Na proeflessen bij verschillende rijscholen, de keuze gemaakt voor Euro Transport College. Persoonlijke aandacht en open sfeer, maakte voor mij de keuze gemakkelijk.De instructeurs nemen je mee in het traject naar het einddoel, klaar stomen voor het C rijexamen. Goed gelukt, eerste keer direct geslaagd.Top en bedankt!
  Ben Brouns
  Ben Brouns
  15:49 05 Jun 20
  Iedereen heel hartelijke dank , vooral mijn instructeur, voor de lessen en het geduld.Als mijn zoon oud genoeg is komt hij zeer zeker bij jullie auto les nemen.grt. Bertil.
  Alfa SZ
  Alfa SZ
  09:19 28 Nov 19
  Hele goede rijschool waar de klant centraal staat. De rij instructeurs hebben veel kennis en bereiden je echt voor op het rijden in de toekomst en niet alleen op een examen. Iedere les was even leuk en er werd telkens gekeken naar mijn aandachtspunten en daar werd aan gewerkt. Zo was iedere les oo mij individueel afgestemd. In een woord top!
  Sid Engelen
  Sid Engelen
  09:28 13 Dec 18
  Super rij instructeurs, ze geven gericht les op je eigen aandachtspunten en hebben alles voor de klant over. Zo zijn ze bijvoorbeeld met mij richting eindhoven gereden om zo snel mogelijk op examen te kunnen gaan.
  Jesse
  Jesse
  00:20 23 Nov 18
  Ik heb het hele traject van van mijn CE rijbewijs bij het Euro Transport College Cordewener doorlopen. De betrokkenheid van het gehele team is hartverwarmend te noemen. Vanaf het eerste moment waren we samen onderweg naar mijn examen.Deze reis was leerzaam, géén overbodige informatie, barstensvol met tips, heerlijk ontspannen, goed gezelschap, voldoende ruimte om vragen te stellen en buitengewoon resultaat gericht.Ik was trots en dankbaar tegelijk toen ik m'n rijbewijs kon gaan ophalen, dat gun ik iedereen.Groet, Raymond Boileau.
  Raymond Boileau
  Raymond Boileau
  11:55 15 Nov 18
  Jullie E-learning module werkt prettig en snel. De inhoud en de manier van vraagstellen sluit perfect aan bij de vragen die het CBR stelt.Hiermee moet iedereen kunnen slagen. Mijn complimenten voor deze werkwijze.
  Bosman Banden Service
  Bosman Banden Service
  13:24 01 Aug 18
  Super rijschool dit is zeker een aanrader voor je toekomstig rijbewijs. Zowel auto als vrachtwagen en ook voor code 95 . Zeer vakkundige instructeurs. Nogmaals dankje wel voor de goede begeleiding.
  Ron Pelz
  Ron Pelz
  19:53 06 Nov 17

  Heb je vragen? Neem contact met ons op!