Training Bevorderen van Veiligheid en Doorstroming: U48

De cursus Bevorderen van veiligheid en doorstroming geeft duidelijkheid over je alles op het gebied van Incident Management en voertuigcontrole. Er wordt veel verteld over banden, bandenspanning en overbelading van voertuigen. Ook preventief onderhoud wordt belicht. Het milieuaspect, zoals het verminderen van CO2-uitstoot wordt ook belicht.

Met deze cursus krijgen de cursisten inzicht in de kostenstructuur van pech onderweg.

De cursus is deels theorie en deels praktisch. Met collega’s leer je hoe je een potentiële klapband kan herkennen, hoe je snel en vakkundig een wegrijdcontrole moet uitvoeren, welke codes op een band voorkomen en wat die inhouden. Veel wordt gedaan buiten het klaslokaal. Deze training is een actievere dag dan een normale code 95 dag.

Met de training heb je na afloop inzicht in:

 • wat voor een regels gelden er voor banden in ons land en de omringende landen
 • wat geeft de band aan coderingen weer
 • welke impact is er bij een incident voor de maatschappij en economie
 • waar is Incident Management op gebaseerd en wat zijn de gevolgen voor mij of mijn werkgever
 • hoe lees je een band
 • wat is het voordeel van een goed bandenbeheer
 • wat zegt dat energielabel op een band
 • hoe vaak controleer je de bandenspanning en hoe doe je dat snel
 • wat heeft overbelading voor een invloed op de voertuigveiligheid
 • waar kijk je naar bij een voertuigcontrole

Maak een afspraak

Laat je gegevens achter, we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op voor het plannen van een afspraak.

  Wat onze klanten over ons zeggen

  Geweldige Rijschool!Zeer persoonlijk en top geregeld!
  paul sonnemans
  paul sonnemans
  05:34 23 Jul 21
  Mijn BE rijbewijs gehaald na de leuke en uitdagende lessen van Wilco. Wilco is vakkundig en erg gezellig! Zorgt dat je op ruim voldoende niveau zit voor het examen. Echte aanrader!
  Yannick paulussen
  Yannick paulussen
  12:31 22 Jul 21
  Leuke nascholing code 95
  theo retrae
  theo retrae
  16:59 22 May 21
  Na proeflessen bij verschillende rijscholen, de keuze gemaakt voor Euro Transport College. Persoonlijke aandacht en open sfeer, maakte voor mij de keuze gemakkelijk.De instructeurs nemen je mee in het traject naar het einddoel, klaar stomen voor het C rijexamen. Goed gelukt, eerste keer direct geslaagd.Top en bedankt!
  Ben Brouns
  Ben Brouns
  15:49 05 Jun 20
  Iedereen heel hartelijke dank , vooral mijn instructeur, voor de lessen en het geduld.Als mijn zoon oud genoeg is komt hij zeer zeker bij jullie auto les nemen.grt. Bertil.
  Alfa SZ
  Alfa SZ
  09:19 28 Nov 19
  Hele goede rijschool waar de klant centraal staat. De rij instructeurs hebben veel kennis en bereiden je echt voor op het rijden in de toekomst en niet alleen op een examen. Iedere les was even leuk en er werd telkens gekeken naar mijn aandachtspunten en daar werd aan gewerkt. Zo was iedere les oo mij individueel afgestemd. In een woord top!
  Sid Engelen
  Sid Engelen
  09:28 13 Dec 18
  Super rij instructeurs, ze geven gericht les op je eigen aandachtspunten en hebben alles voor de klant over. Zo zijn ze bijvoorbeeld met mij richting eindhoven gereden om zo snel mogelijk op examen te kunnen gaan.
  Jesse
  Jesse
  00:20 23 Nov 18
  Ik heb het hele traject van van mijn CE rijbewijs bij het Euro Transport College Cordewener doorlopen. De betrokkenheid van het gehele team is hartverwarmend te noemen. Vanaf het eerste moment waren we samen onderweg naar mijn examen.Deze reis was leerzaam, géén overbodige informatie, barstensvol met tips, heerlijk ontspannen, goed gezelschap, voldoende ruimte om vragen te stellen en buitengewoon resultaat gericht.Ik was trots en dankbaar tegelijk toen ik m'n rijbewijs kon gaan ophalen, dat gun ik iedereen.Groet, Raymond Boileau.
  Raymond Boileau
  Raymond Boileau
  11:55 15 Nov 18
  Jullie E-learning module werkt prettig en snel. De inhoud en de manier van vraagstellen sluit perfect aan bij de vragen die het CBR stelt.Hiermee moet iedereen kunnen slagen. Mijn complimenten voor deze werkwijze.
  Bosman Banden Service
  Bosman Banden Service
  13:24 01 Aug 18
  Super rijschool dit is zeker een aanrader voor je toekomstig rijbewijs. Zowel auto als vrachtwagen en ook voor code 95 . Zeer vakkundige instructeurs. Nogmaals dankje wel voor de goede begeleiding.
  Ron Pelz
  Ron Pelz
  19:53 06 Nov 17

  Heb je vragen? Neem contact met ons op!