ADR Cursus Maastricht

Het vervoeren van gevaarlijke stoffen mag u niet zomaar doen. Hier zijn namelijk verschillende wetgevingen voor vastgelegd, waarin staat waar de bestuurders van deze voertuigen aan moeten voldoen om gevaarlijke stoffen te mogen vervoeren. Onder andere dient men in het bezit te zijn van een ADR-vakbekwaamheidscertificaat. Dit ADR-certificaat bestaat uit verschillende onderdelen, onder andere het ADR basiscertificaat valt hieronder. Vervolgens kunnen er aanvullende opleidingen worden gevolgd. Mogelijkheden hierbij zijn onder andere het vervoer van tanks, explosieven klasse 1 of radioactieve klasse 7. Bij Euro Transport College Maastricht kunt u al deze cursussen volgen.

ADR cursus Maastricht

ADR cursus Maastricht code 95

Als u bij ons in Maastricht een ADR-cursus volgt, worden deze meegeteld bij de code95 nascholing. Om de code 95 te behalen is er minimaal 35 uur nascholing vereist. Dit dient een keer per vijf jaar te gebeuren. Hierin moet er 7 uur praktijkles zijn, waarvan de chauffeur minimaal 2,5 uur moet rijden. Het volgen van de ADR-cursus Maastricht zorgt ervoor dat er nascholingsuren voor code95 nascholing worden opgebouwd voor het rijbewijs C en/of D. Het behalen van een ADR-certificaat heeft ook invloed op uw kansen op de arbeidsmarkt. Dit kom omdat steeds meer producten die vervoerd worden vallen onder milieugevaarlijke stoffen die binnen het ADR zijn opgenomen. In Maastricht zijn veel opdrachtgevers die werken met deze gevaarlijke stoffen, en dus ook op zoek zijn naar een gediplomeerd chauffeur die deze stoffen mag vervoeren. U kunt hier dus slim op inspelen door uw ADR-certificaat te behalen.

Wil je meer weten?

ADR-opleiding in Maastricht bij Euro Transport College

Onze ADR-opleiding cursussen worden gegeven door cursusleiders die een grote hoeveelheid praktijkervaring hebben opgedaan. Daarnaast beschikken zij over de nodig ervaring als het aankomt op het geven van cursussen in Maastricht. Eventuele vragen van voorgangers worden meegenomen in de inhoud van de ADR-cursus in Maastricht . Deze cursus biedt daardoor veel leerzame materie voor de cursisten. Tijdens het middaguur zullen wij een lunch verzorgen. Nadat u de ADR-training in Maastricht gevolgd hebt, bent u klaar voor het CBR-examen. Dit ADR-examen dient u te behalen om het certificaat te kunnen bemachtigen. Wij voeren deze training uit in samenwerking met een gespecialiseerd partnerbedrijf.

Dit leert u bij een ADR cursus in Maastricht

 • Handelingen bij calamiteiten
 • Kort herhalen van algemene voorschriften
 • Opfrissen kennis technische uitrusting
 • Stoffen die u wel en niet samen mag laden
 • Dingen die u wel en niet mag doen bij het vervoeren van gevaarlijke stoffen
 • Gevaarherkenning
 • Handelingen in noodsituaties

Uiteraard mogen cursisten gedurende de opleiding vragen stellen over deze onderdelen en zullen we indien gewenst meer aandacht besteden aan de onderwerpen die voor u als bedrijf het belangrijkst zijn.

Code 95

Waarom ADR certificaat halen in Maastricht

Om gevaarlijk goederen te mogen transporteren dient u te beschikken over een certificaat dat u behaalt na een ADR cursus in Maastricht. Dit betekent dus niet alleen dat chauffeurs hieraan moeten voldoen, maar ook leidinggevenden en zelfs werkgevers dienen over een ADR-certificaat te beschikken. Als werkgever dien je dit ADR-certificaat in bezit te hebben omdat hier de eindverantwoordelijkheid ligt. Mocht er iets misgaan bij het vervoer van deze betreffende gevaarlijke stoffen, dan zal de kennis van dit certificaat het mogelijk maken om dit op te lossen. Zorg er daarom ook als werkgever voor dat u voorbereid bent en in het bezit bent van de juiste papieren.

Wilt u dat u of uw werknemers weer volledig op de hoogte zijn van de laatste regelgeving of heeft u behoefte aan een opfrissing ervan? Plan dan een ADR cursus in Maastricht of ergens anders in Limburg in bij Euro Transport College. Wij hebben al veel cursisten mogen begeleiden en dat doen we nog steeds met plezier. Neem gerust contact met ons op!

Maak een afspraak

Laat je gegevens achter, we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op voor het plannen van een afspraak.

  Wat onze klanten over ons zeggen

  Zeer prettige ervaring met dit bedrijf! 10/10
  Didier Partouns
  Didier Partouns
  10:45 15 Jul 23
  Ik ben begin Mei op zoektoch gegaan naar een rijschool om mijn BE rijbewijs te halen. Vanwege de lange wachtrijen in mijn omgeving (Amsterdam) en in de rest van Nederland heb ik wel 40 rijscholen gebelt en uiteindelijk terecht gekomen bij rijschool Euro transport college C.Ik werd begeleid door instructeur Bruce, die mij alles gedetaileerd heeft uitgelegd en was super relaxed in zijn instructies. Vooraf mijn examen heeft hij nog de theorie met mij doorgenomen zodat ik op alles goed was voorbereid.Al met al is Euro transport college C. Een super fijne rijschool die ik aan iedereen zou aanbevelen. Bedankt.
  Julian Smit
  Julian Smit
  16:33 15 Jun 23
  Zeer fijne rijschool t.b.v. Rijbewijs C. Goede en duidelijke lessen die het vertrouwen geven om voorbereid op examen te gaan en in 1x te kunnen slagen!
  Wilco Marx
  Wilco Marx
  08:00 05 Jun 23
  Bij Wilco mijn C rijbewijs met code95 gehaald.Super prettig ervaring, Wilco is een goede instructeur, leert je op een fijne manier alles (en meer) voor het examen.Vrachtwagen ook keurig in orde.Team op kantoor ook hele fijne mensen, doen hun uiterste best om alles goed en snel voor je te regelen.Wilco, Monique en Ingrid bedankt!
  J I
  J I
  15:54 24 Apr 23
  Leuk
  Willy Michon
  Willy Michon
  11:01 15 Mar 23
  Door Wilco uitstekend voorbereid op mijn BE examen en door de uitstekend begeleiding ben ik in 1x geslaagd🥳 dankuwel Wilco!!!
  Robbie Schreurs
  Robbie Schreurs
  17:09 20 Jan 23
  Voor C en CE beide keren in 1x geslaagd! Met behulp van Euro transport college (Wilco) kon ik het snel en goed oppakken. Niet alleen voor het examen maar ook voor erna :).Leuke, leerzame en fijne lessen gehad! Zeker een aanrader!!
  UrMoM
  UrMoM
  20:12 09 Jan 23
  Bedankt voor de fijne begeleiding Wilco. Wilco je legt het duidelijk uit, waardoor ik in 1 dag mijn rijbewijs heb behaald. Top! Groetjes Yusuf
  Yusuf Öz
  Yusuf Öz
  17:04 19 Oct 22
  Super leerzame lessen voor het C en CE rijbewijs met zeer goede begeleiding en persoonlijke benadering en ook om je zelf te ontwikkelen! Super bedankt Wilco & het team
  Esmaralda Nijnens
  Esmaralda Nijnens
  17:58 13 Oct 22
  Mijn vrouw en ik zijn beiden geslaagd voor het E rijbewijs! Bedankt Wilco voor deze “bijzondere verrichting” 😉 en voor de goede begeleiding. Top!
  Hans Dierick
  Hans Dierick
  18:29 03 Nov 21
  Deze mensen weten wat lesgeven is! Ze voelen feilloos aan wie er achter het stuur zit en geven les naar de behoeften van de kandidaat! Alles klopt hier en ik kan ze aan iedereen aanbevelen!
  Vera Niessen
  Vera Niessen
  17:57 12 Oct 21
  Geweldige Rijschool!Zeer persoonlijk en top geregeld!
  paul sonnemans
  paul sonnemans
  05:34 23 Jul 21
  Mijn BE rijbewijs gehaald na de leuke en uitdagende lessen van Wilco. Wilco is vakkundig en erg gezellig! Zorgt dat je op ruim voldoende niveau zit voor het examen. Echte aanrader!
  Yannick paulussen
  Yannick paulussen
  12:31 22 Jul 21
  Leuke nascholing code 95
  theo retrae
  theo retrae
  16:59 22 May 21
  Na proeflessen bij verschillende rijscholen, de keuze gemaakt voor Euro Transport College. Persoonlijke aandacht en open sfeer, maakte voor mij de keuze gemakkelijk.De instructeurs nemen je mee in het traject naar het einddoel, klaar stomen voor het C rijexamen. Goed gelukt, eerste keer direct geslaagd.Top en bedankt!
  Ben Brouns
  Ben Brouns
  15:49 05 Jun 20
  Iedereen heel hartelijke dank , vooral mijn instructeur, voor de lessen en het geduld.Als mijn zoon oud genoeg is komt hij zeer zeker bij jullie auto les nemen.grt. Bertil.
  Alfa SZ
  Alfa SZ
  09:19 28 Nov 19
  Hele goede rijschool waar de klant centraal staat. De rij instructeurs hebben veel kennis en bereiden je echt voor op het rijden in de toekomst en niet alleen op een examen. Iedere les was even leuk en er werd telkens gekeken naar mijn aandachtspunten en daar werd aan gewerkt. Zo was iedere les oo mij individueel afgestemd. In een woord top!
  Sid Engelen
  Sid Engelen
  09:28 13 Dec 18
  Super rij instructeurs, ze geven gericht les op je eigen aandachtspunten en hebben alles voor de klant over. Zo zijn ze bijvoorbeeld met mij richting eindhoven gereden om zo snel mogelijk op examen te kunnen gaan.
  Jesse
  Jesse
  00:20 23 Nov 18
  Ik heb het hele traject van van mijn CE rijbewijs bij het Euro Transport College Cordewener doorlopen. De betrokkenheid van het gehele team is hartverwarmend te noemen. Vanaf het eerste moment waren we samen onderweg naar mijn examen.Deze reis was leerzaam, géén overbodige informatie, barstensvol met tips, heerlijk ontspannen, goed gezelschap, voldoende ruimte om vragen te stellen en buitengewoon resultaat gericht.Ik was trots en dankbaar tegelijk toen ik m'n rijbewijs kon gaan ophalen, dat gun ik iedereen.Groet, Raymond Boileau.
  Raymond Boileau
  Raymond Boileau
  11:55 15 Nov 18
  Jullie E-learning module werkt prettig en snel. De inhoud en de manier van vraagstellen sluit perfect aan bij de vragen die het CBR stelt.Hiermee moet iedereen kunnen slagen. Mijn complimenten voor deze werkwijze.
  Bosman Banden Service
  Bosman Banden Service
  13:24 01 Aug 18
  Super rijschool dit is zeker een aanrader voor je toekomstig rijbewijs. Zowel auto als vrachtwagen en ook voor code 95 . Zeer vakkundige instructeurs. Nogmaals dankje wel voor de goede begeleiding.
  Ron Pelz
  Ron Pelz
  19:53 06 Nov 17

  Heb je vragen? Neem contact met ons op!