Training Lading Zekeren

Het hebben van een goede lading zekering is een essentieel onderdeel voor veilig transport. Het is belangrijk om de lading op de juiste manier vast te zetten en goed te stuwen. In de praktijk blijkt dit echter nog wel eens anders te zitten. Dit is niet alleen gevaarlijk voor je medeweggebruikers door vallende lading, maar ook voor jou als vrachtwagenchauffeur. Een slecht gezekerde lading kan namelijk resulteren in een slechte balans van het voertuig op de weg. Hierdoor kunnen er ook gevaarlijke situaties ontstaan. Het volgen van een training lading zekeren zal ervoor zorgen dat er geen ongelukken hoeven te gebeuren en garandeert je meer zekerheid op de weg! 

Waarom een training volgen bij Euro Transport College?

Onze rijopleidingenschool, Euro Transport College, is al jaren gespecialiseerd in het geven van trainingen bedoeld voor de transport en vervoersector. Hierdoor hebben wij een eigen trainingsmethode ontwikkeld die makkelijk aan te passen is aan elke doelgroep en opleidingsvorm. Op deze manier zijn wij in staat chauffeurs van verschillende competentie niveaus een gepaste training te geven.  

 Bovendien is een van onze instructeurs een echte expert in lading zekeren. Sterker nog, hij heeft er zelfs een boek over geschreven! Met deze expertise is hij in staat met praktische richtlijnen een cursus lading zekeren code 95 te geven die voor iedereen goed te volgen is! 

Wat is de inhoud van onze lading zekeren cursus?

Tijdens deze lading zekeren cursus gaat onze ervaren instructeur uitgebreid aan de slag met alles rondom lading zekeren. Ook de bijbehorende lading zekeren wetgeving komt uitgebreid aan bod! Daarnaast besteden wij aandacht aan het materiaal voor lading zekeren en gaan wij ook aan de slag met het zekeren van een lading!

Training Lading Zekeren

Load info, het boek over lading zekeren!

Een van onze adviseurs/ trainers heeft een boek geschreven over lading zekeren. Het boek “Load Infobevat alle informatie die je nodig hebt om succesvol een lading te zekeren! Niet alleen wij zijn enthousiast over dit boek. Ook verscheidene controlediensten gebruiken dit boek als naslagwerk. Tijdens het uitvoeren van controle op het gebied van lading zekeren, letten zij onder andere op de lastverdeling van het voertuig en het zwaartepunt van de lading. Beide punten worden in dit boek uitgebreid door onze expert beschreven! Ben je benieuwd geworden naar dit boek? Je kunt het boek bij ons bestellen. Stuur een email naar info@eurotransportcollege.com en wij zorgen voor de rest

Dit komt aan bod tijdens een lading zekeren cursus

 • Europese richtlijnen: Hier bespreken we wat de richtlijnen binnen ons continent zijn en hoe je je hieraan kunt houden 
 • Consequenties van het niet goed laden: In deze module benoemen en demonstreren we een aantal consequenties die voort kunnen vloeien uit een slecht beladen vrachtwagen. 
 • Verantwoordelijkheden van de partijen: Welke verantwoordelijkheden hebben ik en de andere partij? Wij bespreken het tijdens deel drie van de module. 
 • Krachten die spelen bij je lading: Hier bespreken we de basis regels van krachten zoals zwaartekracht en wat deze krachten kunnen uitoefenen op jouw lading! 
 • Methoden en principes van lading zekeren: Welke methode dien ik te gebruiken en wat zijn de principes?  
 • Gebruik van materiaal tijdens lading zekeren: Hoe gebruik ik spanbanden, kettingen  en ander wrijvingsmateriaal? 
 • Lading zekeren berekenen: Met behulp van een aantal tabellen zullen wij je leren hoe je de juiste berekening maakt voor lading zekeren. 

Is het volgen van een lading zekeren cursus verplicht?

Onze cursus over lading zekeren is verplicht om je code 95 te behalen. Zie het echter niet als een verplichting, maar meer als een nieuw leermoment! De kennis over een lading zekeren zal er namelijk voor zorgen dat je met meer plezier de cursus doorloopt! 

Is er een toetsing of examen?

Nee, er is geen toetsing of examen omtrent het lading zekeren. Het succesvol doorlopen van deze training lading zekeren staat wel voor 7 uren aan nascholing code 95. Na het doorlopen van de cursus zal je bekend zijn met het lading zekeren van een vrachtwagen, en ben je direct in staat het lading zekeren uit te voeren.  

Maak een afspraak

Laat je gegevens achter, we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op voor het plannen van een afspraak.

  Wat onze klanten over ons zeggen

  Zeer prettige ervaring met dit bedrijf! 10/10
  Didier Partouns
  Didier Partouns
  10:45 15 Jul 23
  Ik ben begin Mei op zoektoch gegaan naar een rijschool om mijn BE rijbewijs te halen. Vanwege de lange wachtrijen in mijn omgeving (Amsterdam) en in de rest van Nederland heb ik wel 40 rijscholen gebelt en uiteindelijk terecht gekomen bij rijschool Euro transport college C.Ik werd begeleid door instructeur Bruce, die mij alles gedetaileerd heeft uitgelegd en was super relaxed in zijn instructies. Vooraf mijn examen heeft hij nog de theorie met mij doorgenomen zodat ik op alles goed was voorbereid.Al met al is Euro transport college C. Een super fijne rijschool die ik aan iedereen zou aanbevelen. Bedankt.
  Julian Smit
  Julian Smit
  16:33 15 Jun 23
  Zeer fijne rijschool t.b.v. Rijbewijs C. Goede en duidelijke lessen die het vertrouwen geven om voorbereid op examen te gaan en in 1x te kunnen slagen!
  Wilco Marx
  Wilco Marx
  08:00 05 Jun 23
  Bij Wilco mijn C rijbewijs met code95 gehaald.Super prettig ervaring, Wilco is een goede instructeur, leert je op een fijne manier alles (en meer) voor het examen.Vrachtwagen ook keurig in orde.Team op kantoor ook hele fijne mensen, doen hun uiterste best om alles goed en snel voor je te regelen.Wilco, Monique en Ingrid bedankt!
  J I
  J I
  15:54 24 Apr 23
  Leuk
  Willy Michon
  Willy Michon
  11:01 15 Mar 23
  Door Wilco uitstekend voorbereid op mijn BE examen en door de uitstekend begeleiding ben ik in 1x geslaagd🥳 dankuwel Wilco!!!
  Robbie Schreurs
  Robbie Schreurs
  17:09 20 Jan 23
  Voor C en CE beide keren in 1x geslaagd! Met behulp van Euro transport college (Wilco) kon ik het snel en goed oppakken. Niet alleen voor het examen maar ook voor erna :).Leuke, leerzame en fijne lessen gehad! Zeker een aanrader!!
  SMD MrRYL
  SMD MrRYL
  20:12 09 Jan 23
  Bedankt voor de fijne begeleiding Wilco. Wilco je legt het duidelijk uit, waardoor ik in 1 dag mijn rijbewijs heb behaald. Top! Groetjes Yusuf
  Yusuf Öz
  Yusuf Öz
  17:04 19 Oct 22
  Super leerzame lessen voor het C en CE rijbewijs met zeer goede begeleiding en persoonlijke benadering en ook om je zelf te ontwikkelen! Super bedankt Wilco & het team
  Esmaralda Nijnens
  Esmaralda Nijnens
  17:58 13 Oct 22
  Mijn vrouw en ik zijn beiden geslaagd voor het E rijbewijs! Bedankt Wilco voor deze “bijzondere verrichting” 😉 en voor de goede begeleiding. Top!
  Hans Dierick
  Hans Dierick
  18:29 03 Nov 21
  Deze mensen weten wat lesgeven is! Ze voelen feilloos aan wie er achter het stuur zit en geven les naar de behoeften van de kandidaat! Alles klopt hier en ik kan ze aan iedereen aanbevelen!
  Vera Niessen
  Vera Niessen
  17:57 12 Oct 21
  Geweldige Rijschool!Zeer persoonlijk en top geregeld!
  paul sonnemans
  paul sonnemans
  05:34 23 Jul 21
  Mijn BE rijbewijs gehaald na de leuke en uitdagende lessen van Wilco. Wilco is vakkundig en erg gezellig! Zorgt dat je op ruim voldoende niveau zit voor het examen. Echte aanrader!
  Yannick paulussen
  Yannick paulussen
  12:31 22 Jul 21
  Leuke nascholing code 95
  theo retrae
  theo retrae
  16:59 22 May 21
  Na proeflessen bij verschillende rijscholen, de keuze gemaakt voor Euro Transport College. Persoonlijke aandacht en open sfeer, maakte voor mij de keuze gemakkelijk.De instructeurs nemen je mee in het traject naar het einddoel, klaar stomen voor het C rijexamen. Goed gelukt, eerste keer direct geslaagd.Top en bedankt!
  Ben Brouns
  Ben Brouns
  15:49 05 Jun 20
  Iedereen heel hartelijke dank , vooral mijn instructeur, voor de lessen en het geduld.Als mijn zoon oud genoeg is komt hij zeer zeker bij jullie auto les nemen.grt. Bertil.
  Alfa SZ
  Alfa SZ
  09:19 28 Nov 19
  Hele goede rijschool waar de klant centraal staat. De rij instructeurs hebben veel kennis en bereiden je echt voor op het rijden in de toekomst en niet alleen op een examen. Iedere les was even leuk en er werd telkens gekeken naar mijn aandachtspunten en daar werd aan gewerkt. Zo was iedere les oo mij individueel afgestemd. In een woord top!
  Sid Engelen
  Sid Engelen
  09:28 13 Dec 18
  Super rij instructeurs, ze geven gericht les op je eigen aandachtspunten en hebben alles voor de klant over. Zo zijn ze bijvoorbeeld met mij richting eindhoven gereden om zo snel mogelijk op examen te kunnen gaan.
  Jesse
  Jesse
  00:20 23 Nov 18
  Ik heb het hele traject van van mijn CE rijbewijs bij het Euro Transport College Cordewener doorlopen. De betrokkenheid van het gehele team is hartverwarmend te noemen. Vanaf het eerste moment waren we samen onderweg naar mijn examen.Deze reis was leerzaam, géén overbodige informatie, barstensvol met tips, heerlijk ontspannen, goed gezelschap, voldoende ruimte om vragen te stellen en buitengewoon resultaat gericht.Ik was trots en dankbaar tegelijk toen ik m'n rijbewijs kon gaan ophalen, dat gun ik iedereen.Groet, Raymond Boileau.
  Raymond Boileau
  Raymond Boileau
  11:55 15 Nov 18
  Jullie E-learning module werkt prettig en snel. De inhoud en de manier van vraagstellen sluit perfect aan bij de vragen die het CBR stelt.Hiermee moet iedereen kunnen slagen. Mijn complimenten voor deze werkwijze.
  Bosman Banden Service
  Bosman Banden Service
  13:24 01 Aug 18
  Super rijschool dit is zeker een aanrader voor je toekomstig rijbewijs. Zowel auto als vrachtwagen en ook voor code 95 . Zeer vakkundige instructeurs. Nogmaals dankje wel voor de goede begeleiding.
  Ron Pelz
  Ron Pelz
  19:53 06 Nov 17

  Heb je vragen? Neem contact met ons op!