Heftruck & Reachtruck

Ben je nog een beginnende heftruck chauffeur of hebben uw werknemers behoefte aan een herhalingscursus? Dan ben je bij ons aan het goede adres! Wij faciliteren namelijk wekelijks het volgen van een heftruck en reachtruck cursus. Euro Transport College werkt samen met de juiste partners om ervoor te zorgen dat je een kwalitatieve opleiding krijgt die je optimaal voorbereidt op het gebruik van een heftruck. Cursisten die de opleiding hebben gevolgd ontvangen het officiële heftruck- en reachtruckcertificaat. Hiermee kunnen zij aantonen dat zij bekwaam genoeg zijn en voldoen aan de wettelijke eisen om een heftruck of reachtruck op de werkvloer te besturen.

Wat is het verschil tussen een reachtruck en een heftruck?

Ondanks dat de cursus bedoeld is voor zowel de heftruck als de reachtruck, is er een duidelijk verschil tussen een heftruck en een reachtruck. Ten eerste mag een reachtruck alleen binnen gebruikt worden, terwijl je met een heftruck ook naar buiten mag. Daarbij is de zitpositie van de heftruck anders dan bij een reachtruck. Bij een heftruck zit je recht achter de vork, terwijl de stoel bij de reachtruck een kwartslag gedraaid is. Hierdoor zul je het rijden totaal anders ervaren. Doordat de reachtruck slechts een wiel heeft op de achteras, is deze beter wendbaar dan de heftruck. Deze heeft namelijk twee wielen op de achteras.

Waarom zou je een heftruck en reachtruck certificaat willen halen?

Een heftruck certificaat of een certificaat voor de reachtruck is niet noodzakelijk. Echter kan het voor zowel de werkgever als de werknemer de nodige voordelen hebben om deze te halen. Ten eerste moet een werkgever kunnen aantonen dat het personeel dat de heftruck of reachtruck bestuurt, kennis heeft van het voertuig en goed geïnstrueerd is. Bij een bedrijfsongeval is het extra belangrijk om schriftelijk vast te leggen dat de werknemer voldoende bekwaam was om de heftruck te besturen en op de hoogte was van alle veiligheidsvoorschriften. De beste manier om dat te doen? Door een heftruck en reachtruck opleiding te volgen bij Euro Transport College.

Daarnaast is het een uitdagende opleiding die mogelijkheden biedt om uzelf te ontwikkelen. Voor werknemers is het leren van alle vaardigheden ontzettend waardevol en is het een mogelijkheid om door te groeien binnen een bedrijf. Uiteraard geeft het ook een veiliger gevoel als je het certificaat hebt behaald en bevestigd krijgt dat je het voertuig beheerst. Dit zorgt voor een veiligere omgeving voor alle collega’s. Daarnaast neemt het plezier toe en kan de heftruck en reachtruck cursus zorgen voor meer saamhorigheid binnen het team. Nog een bijkomend voordeel is dat door de kennis over effectief gebruik van de heftruck ook de productiviteit van het personeel toeneemt. Het is dus een investering die zichzelf terugverdient.

Wil je meer weten?

Heftruck en reachtruck certificaat halen bij Euro transport College?

Wil je uzelf of uw werknemers aanmelden voor deze cursus? Dat kan! Wij bieden deze opleidingen aan vanaf 1 dagdeel en 1 cursist per keer, maar je kunt natuurlijk ook met uw hele personeelsbestand langs komen. Na de cursus ontvangen de deelnemers een certificaat met een geldigheid van 5 jaar. Onze cursussen kunnen wij ook in company verzorgen. Heb je interesse? Bekijk de agenda en maak een afspraak.

Wat leer je bij onze heftruck en reachtruck opleiding?

Met onze cursus willen wij ervoor zorgen dat zoveel mogelijk mensen voldoen aan de eisen die in het bedrijfsleven worden gesteld aan heftruckchauffeurs voor verzekeraars. De cursus bestaat uit verschillende onderdelen, die zowel praktisch als theoretisch ingericht zijn.

Werken onder tijdsdruk

Snel kunnen werken draagt natuurlijk bij aan een hogere efficiëntie van het bedrijf. Het is dan ook belangrijk dat de cursisten leren hoe zij zo vlot mogelijk met het voertuig kunnen omgaan om ook in moeilijke situaties snel en veilig hun werk kunnen uitvoeren.

De hefinrichting

Voor een chauffeur is het ook belangrijk om te weten hoe een voertuig in elkaar zit en hoe de heftruck en de reachtruck te bedienen. Dit komt dan ook uitvoering aan bod.

Defensief rijden

In dit onderdeel attenderen we de cursisten op een stukje verantwoordelijkheid en bespreken we hoe zij op een verantwoorde manier het voertuig zouden moeten besturen

Begrippen en gegevens

Tijdens de heftruck en reachtruck cursus komen een aantal begrippen voorbij die belangrijk zijn om te weten. Zijn er gedurende de cursusdag onduidelijkheden? Dan is er altijd gelegenheid om vragen te stellen.

Belasten van de heftruck of reachtruck

Om de werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren, moet je als chauffeur weten hoe zwaar je de heftruck mag belasten.

Veiligheidsadviezen

Het belangrijkste onderdeel is misschien wel de veiligheid. Naast dat dit ook vaker terugkomt gedurende de dag, nemen we ook uitgebreid de tijd om de belangrijkste veiligheidsadviezen door te nemen. Wil je op het gebied van veiligheid ook meer weten over de mogelijkheden voor een Bhv-cursus of EHBO-cursus? Ook dat kan bij Euro transport College.

Rijklaar maken

Natuurlijk gaan we ook in de praktijk aan de slag! Onze instructeurs nemen stap voor stap door wat je wel en niet moet doen als je een vracht rijklaar wilt maken met behulp van een reachtruck of heftruck.

Regelgeving

Wat zijn momenteel de regels op het gebied van deze voertuigen en wat betekent dat concreet? Ook dat lopen we even door. Dit onderdeel kan veel informatie bevatten, dus is er altijd ruimte voor vragen.

Maak een afspraak

Laat je gegevens achter, we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op voor het plannen van een afspraak.

  Wat onze klanten over ons zeggen

  Zeer prettige ervaring met dit bedrijf! 10/10
  Didier Partouns
  Didier Partouns
  10:45 15 Jul 23
  Ik ben begin Mei op zoektoch gegaan naar een rijschool om mijn BE rijbewijs te halen. Vanwege de lange wachtrijen in mijn omgeving (Amsterdam) en in de rest van Nederland heb ik wel 40 rijscholen gebelt en uiteindelijk terecht gekomen bij rijschool Euro transport college C.Ik werd begeleid door instructeur Bruce, die mij alles gedetaileerd heeft uitgelegd en was super relaxed in zijn instructies. Vooraf mijn examen heeft hij nog de theorie met mij doorgenomen zodat ik op alles goed was voorbereid.Al met al is Euro transport college C. Een super fijne rijschool die ik aan iedereen zou aanbevelen. Bedankt.
  Julian Smit
  Julian Smit
  16:33 15 Jun 23
  Zeer fijne rijschool t.b.v. Rijbewijs C. Goede en duidelijke lessen die het vertrouwen geven om voorbereid op examen te gaan en in 1x te kunnen slagen!
  Wilco Marx
  Wilco Marx
  08:00 05 Jun 23
  Bij Wilco mijn C rijbewijs met code95 gehaald.Super prettig ervaring, Wilco is een goede instructeur, leert je op een fijne manier alles (en meer) voor het examen.Vrachtwagen ook keurig in orde.Team op kantoor ook hele fijne mensen, doen hun uiterste best om alles goed en snel voor je te regelen.Wilco, Monique en Ingrid bedankt!
  J I
  J I
  15:54 24 Apr 23
  Leuk
  Willy Michon
  Willy Michon
  11:01 15 Mar 23
  Door Wilco uitstekend voorbereid op mijn BE examen en door de uitstekend begeleiding ben ik in 1x geslaagd🥳 dankuwel Wilco!!!
  Robbie Schreurs
  Robbie Schreurs
  17:09 20 Jan 23
  Voor C en CE beide keren in 1x geslaagd! Met behulp van Euro transport college (Wilco) kon ik het snel en goed oppakken. Niet alleen voor het examen maar ook voor erna :).Leuke, leerzame en fijne lessen gehad! Zeker een aanrader!!
  SMD MrRYL
  SMD MrRYL
  20:12 09 Jan 23
  Bedankt voor de fijne begeleiding Wilco. Wilco je legt het duidelijk uit, waardoor ik in 1 dag mijn rijbewijs heb behaald. Top! Groetjes Yusuf
  Yusuf Öz
  Yusuf Öz
  17:04 19 Oct 22
  Super leerzame lessen voor het C en CE rijbewijs met zeer goede begeleiding en persoonlijke benadering en ook om je zelf te ontwikkelen! Super bedankt Wilco & het team
  Esmaralda Nijnens
  Esmaralda Nijnens
  17:58 13 Oct 22
  Mijn vrouw en ik zijn beiden geslaagd voor het E rijbewijs! Bedankt Wilco voor deze “bijzondere verrichting” 😉 en voor de goede begeleiding. Top!
  Hans Dierick
  Hans Dierick
  18:29 03 Nov 21
  Deze mensen weten wat lesgeven is! Ze voelen feilloos aan wie er achter het stuur zit en geven les naar de behoeften van de kandidaat! Alles klopt hier en ik kan ze aan iedereen aanbevelen!
  Vera Niessen
  Vera Niessen
  17:57 12 Oct 21
  Geweldige Rijschool!Zeer persoonlijk en top geregeld!
  paul sonnemans
  paul sonnemans
  05:34 23 Jul 21
  Mijn BE rijbewijs gehaald na de leuke en uitdagende lessen van Wilco. Wilco is vakkundig en erg gezellig! Zorgt dat je op ruim voldoende niveau zit voor het examen. Echte aanrader!
  Yannick paulussen
  Yannick paulussen
  12:31 22 Jul 21
  Leuke nascholing code 95
  theo retrae
  theo retrae
  16:59 22 May 21
  Na proeflessen bij verschillende rijscholen, de keuze gemaakt voor Euro Transport College. Persoonlijke aandacht en open sfeer, maakte voor mij de keuze gemakkelijk.De instructeurs nemen je mee in het traject naar het einddoel, klaar stomen voor het C rijexamen. Goed gelukt, eerste keer direct geslaagd.Top en bedankt!
  Ben Brouns
  Ben Brouns
  15:49 05 Jun 20
  Iedereen heel hartelijke dank , vooral mijn instructeur, voor de lessen en het geduld.Als mijn zoon oud genoeg is komt hij zeer zeker bij jullie auto les nemen.grt. Bertil.
  Alfa SZ
  Alfa SZ
  09:19 28 Nov 19
  Hele goede rijschool waar de klant centraal staat. De rij instructeurs hebben veel kennis en bereiden je echt voor op het rijden in de toekomst en niet alleen op een examen. Iedere les was even leuk en er werd telkens gekeken naar mijn aandachtspunten en daar werd aan gewerkt. Zo was iedere les oo mij individueel afgestemd. In een woord top!
  Sid Engelen
  Sid Engelen
  09:28 13 Dec 18
  Super rij instructeurs, ze geven gericht les op je eigen aandachtspunten en hebben alles voor de klant over. Zo zijn ze bijvoorbeeld met mij richting eindhoven gereden om zo snel mogelijk op examen te kunnen gaan.
  Jesse
  Jesse
  00:20 23 Nov 18
  Ik heb het hele traject van van mijn CE rijbewijs bij het Euro Transport College Cordewener doorlopen. De betrokkenheid van het gehele team is hartverwarmend te noemen. Vanaf het eerste moment waren we samen onderweg naar mijn examen.Deze reis was leerzaam, géén overbodige informatie, barstensvol met tips, heerlijk ontspannen, goed gezelschap, voldoende ruimte om vragen te stellen en buitengewoon resultaat gericht.Ik was trots en dankbaar tegelijk toen ik m'n rijbewijs kon gaan ophalen, dat gun ik iedereen.Groet, Raymond Boileau.
  Raymond Boileau
  Raymond Boileau
  11:55 15 Nov 18
  Jullie E-learning module werkt prettig en snel. De inhoud en de manier van vraagstellen sluit perfect aan bij de vragen die het CBR stelt.Hiermee moet iedereen kunnen slagen. Mijn complimenten voor deze werkwijze.
  Bosman Banden Service
  Bosman Banden Service
  13:24 01 Aug 18
  Super rijschool dit is zeker een aanrader voor je toekomstig rijbewijs. Zowel auto als vrachtwagen en ook voor code 95 . Zeer vakkundige instructeurs. Nogmaals dankje wel voor de goede begeleiding.
  Ron Pelz
  Ron Pelz
  19:53 06 Nov 17

  Heb je vragen? Neem contact met ons op!