VCA cursus in Limburg volgen bij Euro Transport College

De afkorting VCA staat voor Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers. Het volgen van een VCA- cursus is nodig om uiteindelijk uw VCA-certificaat te kunnen bemachtigen. In het bezit zijn van en VCA certificaat helpt uw bedrijf om veiligheid, gezondheid en milieuvriendelijkheid binnen het bedrijf te waarborgen. Deze VCA cursus Limburg heeft als doel het aantal ongevallen op de werkvloer te verkleinen en te verminderen. De cursus is vooral van belang voor bedrijven die werkzaam zijn in risicovolle sectoren. In deze cursus wordt er een onderscheid gemaakt tussen twee soorten VCA cursussen. VCA basis en VCA Vol. Het is ook mogelijk om een VCA-cursus in Maastricht te volgen.

VCA basis cursus in Limburg volgen

Voor een VCA cursus hoeft u niet ver te reizen als u uit Limburg komt. Dit kan namelijk gewoon in Maastricht. Wij van Euro Transport College zijn hierin gespecialiseerd en helpen u en bedrijven met het behalen van VCA certificaten. Binnen een VCA-gecertificeerd bedrijf is het namelijk belangrijk dat medewerkers beschikken over basiskennis ten aanzien van veiligheid, gezondheid en milieu. Dit geldt ook bij het leveren aan VCA-gecertificeerde bedrijven. Ook hier moet het bedrijf kunnen aantonen dat medewerkers in het bezit zijn van een erkend veiligheidscertificaat. Onze VCA basis cursus biedt hierbij de ideale uitkomst. Heeft u wat hulp nodig? Dan kan Tips voor je VCA cursus van pas komen u kunt deze oefenen op de site oefentoets.com vinden. Na het behalen van deze cursus zorgt u niet alleen dat uw eigen veiligheid wordt vergroot. Buiten uw eigen veiligheid vergroot u namelijk ook die van uw collega’s. Heeft u weinig of geen tijd? Geen probleem. Bij Euro Transport College kunt u deze cursus deels online volgen.

Hoelang duurt het volgen van de VCA cursus basis?

U kunt uw VCA basis cursus in Limburg binnen 1 dag afronden. Hierbij heeft u de keuze om dit online of op locatie te doen. Bij Euro Transport College bieden wij een uitstekende VCA basis cursus aan op locatie. Hier zorgen wij ervoor dat u klaar bent voor het examen en hier ook bij slaagt. Het behalen van deze VCA basis cursus telt ook mee voor uw nascholing: code 95 uren.

Wat is de inhoud van een VCA basis cursus bij Euro Transport College in Limburg?

De VCA basis cursus bestaat uit een verschillend aantal onderdelen. De onderdelen die hierin voorkomen zijn als volgt:

 

 • ·         Arbeidsomstandighedenwetgeving
·         Risico’s en preventie
·         Gevaarlijke stoffen (ADR)
·         Brand- en explosiegevaar
·         Elektriciteit
·         Machines en gereedschappen
·         Hijsen en tillen
·         Werken op hoogte
·         Persoonlijke beschermingsmiddelen

 

                                   *Rond het middaguur zal er een lunch worden verzorgd.

Toetsing en het examen na VCA training in Limburg

Nadat u de cursus voltooid, wordt er een examen afgenomen bij deelnemers om zo de kennis te toetsen die tijdens de cursus is opgedaan. Wanneer u slaagt voor dit examen, bemachtigt u het certificaat Basisveiligheid VCA. Dit certificaat heeft een geldigheid van 10 jaar. Heeft u liever dat iemand de vragen voorleest? Ook dat is geen probleem. U kunt bij Euro Transport College namelijk gebruik maken van een voorleesexamen. De vragen worden hierbij voorgelezen door een computer, waarna u deze dient te beantwoorden.

Wil je meer weten?

Wanneer moet u een VCA-vol cursus in Limburg halen?

Als u leidinggevende of ZZP’er bent, bent u verplicht om een VCA VOL cursus te behalen. Ook dit kunt u net zoals bij de VCA basis cursus bij Euro Transport College doen. Dit maakt het mogelijk om te leren hoe u , uzelf en uw medewerkers in veiligheid kunnen werken binnen risicovolle omgevingen. De VCA VOL cursus duurt twee dagen. Deze cursus duurt dus een dag langer dan de VCA basis cursus. Deze cursus biedt u alle benodigde handvaten om veilig en gezond te werk te kunnen gaan. Na het behalen van dit certificaat bent u bekend met de wet- en regelgeving en kunt u onveilige situaties op de werkvloer herkennen.

Waarom moet u een VCA-vol cursus in Limburg behalen?

Gaat u werken voor een VCA-gecertificeerd bedrijf? Dan dient u te voldoen aan de wettelijke verplichtingen die de werkgever u oplegt. Onder deze verplichtingen valt onder andere het voorlichten en instrueren van medewerkers. Hierbij dient u de medewerkers duidelijk te maken met wat voor risico zij te maken hebben bij het uitvoeren van deze werkzaamheden. Bovendien wordt hier uitleg gegeven over hoe deze beperkt kunnen worden. Ten slotte dient u als leidinggevenden ervoor te zorgen dat de gegeven veiligheidsinstructies worden nageleefd. Dit dient ook aantoonbaar te zijn tijdens het leveren aan VCA- gecertificeerde bedrijven .

Hoelang duurt het volgen van deze VCA-vol cursus?

Het duurt gemiddeld 2 dagen voordat u uw VCA-vol cursus heeft afgerond. Dit kan zowel online als op locatie. Indien u kiest voor locatie zullen wij van Euro Transport College ervoor zorgen dat dit deze cursus alle relevante theorie omvat. Op die manier zal uw kans op slagen beduidend toenemen!

Inhoud VCA-vol cursus

 • Arbeidsomstandigheden en milieuwetgeving
 • Hoe een ongeval ontstaat
 • Het bevorderen van veilig werken
 • Veiligheidsprocedures
 • Taakrisicoanalyse
 • Bedrijfsnoodplan
 • Gevarenbronnen
 • Toxicologie

Rond het middaguur zal er een lunch worden verzorgd.

Toetsing en examen na VCA-vol cursus in Limburg

Na afloop van deze cursus in Limburg zal er een examen worden afgenomen. Haalt u een voldoende? Dan ontvangt u het certificaat. Haalt u geen voldoende? Dan dient u dit examen te reviseren. Het behaalde certificaat Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden heeft een geldigheidsduur van 10 jaar. Het uiteindelijke doel van dit examen is basiskennis over veiligheid en bepaalde veiligheidsaspecten op doen voor het werken binnen VCA-gecertificeerde bedrijven.

Te weinig tijd? Ga voor een online VCA cursus

Niet genoeg tijd voor een fysieke VCA cursus? Dan kunt u zich altijd inschrijven voor een online VCA-cursus. De bijgeleverde e-learner zal u helpen om voor het VCA-examen te leren. Deze e-learner maakt het mogelijk om zelf te bepalen wanneer u leert en examen doet. Let op! Hoewel een groot deel van de tijd online plaatsvindt, dient u wel nog 3 uur aanwezig te zijn op onze VCA cursus locatie in Limburg. Hier dient u mee te doen aan een deel van de klassikale cursus. Het uiteindelijk examen zal op een nader te plannen tijdstip worden afgenomen.

Het VCA examen wordt afgenomen op onze vestiging in Meerssen, te Limburg.
Ook is het mogelijk een voorleesexamen af te nemen, de examenvragen worden dan voorgelezen door de computer.

Wat kost een VCA cursus?

De prijzen voor de VCA cursussen zijn afhankelijk van de duur.
Een VCA basis cursus duurt één dag en een VCA VOL cursus duurt twee dagen.

 • VCA basis € 195,00 à 1 dag
 • VCA VOL € 295,00 à 2 dagen
Code 95

VCA cursus en examen bij Euro Transport College

Onze cursussen worden gegeven door cursusleiders die zelf ook praktijkervaring hebben als CVA specialist. De vragen van voorgangers worden meegenomen in de inhoud van de cursus. Hierdoor biedt deze cursus veel leerzame materie voor de cursisten. Nadat je onze cursus gevolgd hebt, zal er te allen tijde een examen afgenomen worden. Dit examen zal afgenomen worden op onze vestiging in Meerssen.

Bekijk onze brochure

Maak een afspraak

Laat je gegevens achter, we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op voor het plannen van een afspraak.

  Wat onze klanten over ons zeggen

  Zeer prettige ervaring met dit bedrijf! 10/10
  Didier Partouns
  Didier Partouns
  10:45 15 Jul 23
  Ik ben begin Mei op zoektoch gegaan naar een rijschool om mijn BE rijbewijs te halen. Vanwege de lange wachtrijen in mijn omgeving (Amsterdam) en in de rest van Nederland heb ik wel 40 rijscholen gebelt en uiteindelijk terecht gekomen bij rijschool Euro transport college C.Ik werd begeleid door instructeur Bruce, die mij alles gedetaileerd heeft uitgelegd en was super relaxed in zijn instructies. Vooraf mijn examen heeft hij nog de theorie met mij doorgenomen zodat ik op alles goed was voorbereid.Al met al is Euro transport college C. Een super fijne rijschool die ik aan iedereen zou aanbevelen. Bedankt.
  Julian Smit
  Julian Smit
  16:33 15 Jun 23
  Zeer fijne rijschool t.b.v. Rijbewijs C. Goede en duidelijke lessen die het vertrouwen geven om voorbereid op examen te gaan en in 1x te kunnen slagen!
  Wilco Marx
  Wilco Marx
  08:00 05 Jun 23
  Bij Wilco mijn C rijbewijs met code95 gehaald.Super prettig ervaring, Wilco is een goede instructeur, leert je op een fijne manier alles (en meer) voor het examen.Vrachtwagen ook keurig in orde.Team op kantoor ook hele fijne mensen, doen hun uiterste best om alles goed en snel voor je te regelen.Wilco, Monique en Ingrid bedankt!
  J I
  J I
  15:54 24 Apr 23
  Leuk
  Willy Michon
  Willy Michon
  11:01 15 Mar 23
  Door Wilco uitstekend voorbereid op mijn BE examen en door de uitstekend begeleiding ben ik in 1x geslaagd🥳 dankuwel Wilco!!!
  Robbie Schreurs
  Robbie Schreurs
  17:09 20 Jan 23
  Voor C en CE beide keren in 1x geslaagd! Met behulp van Euro transport college (Wilco) kon ik het snel en goed oppakken. Niet alleen voor het examen maar ook voor erna :).Leuke, leerzame en fijne lessen gehad! Zeker een aanrader!!
  UrMoM
  UrMoM
  20:12 09 Jan 23
  Bedankt voor de fijne begeleiding Wilco. Wilco je legt het duidelijk uit, waardoor ik in 1 dag mijn rijbewijs heb behaald. Top! Groetjes Yusuf
  Yusuf Öz
  Yusuf Öz
  17:04 19 Oct 22
  Super leerzame lessen voor het C en CE rijbewijs met zeer goede begeleiding en persoonlijke benadering en ook om je zelf te ontwikkelen! Super bedankt Wilco & het team
  Esmaralda Nijnens
  Esmaralda Nijnens
  17:58 13 Oct 22
  Mijn vrouw en ik zijn beiden geslaagd voor het E rijbewijs! Bedankt Wilco voor deze “bijzondere verrichting” 😉 en voor de goede begeleiding. Top!
  Hans Dierick
  Hans Dierick
  18:29 03 Nov 21
  Deze mensen weten wat lesgeven is! Ze voelen feilloos aan wie er achter het stuur zit en geven les naar de behoeften van de kandidaat! Alles klopt hier en ik kan ze aan iedereen aanbevelen!
  Vera Niessen
  Vera Niessen
  17:57 12 Oct 21
  Geweldige Rijschool!Zeer persoonlijk en top geregeld!
  paul sonnemans
  paul sonnemans
  05:34 23 Jul 21
  Mijn BE rijbewijs gehaald na de leuke en uitdagende lessen van Wilco. Wilco is vakkundig en erg gezellig! Zorgt dat je op ruim voldoende niveau zit voor het examen. Echte aanrader!
  Yannick paulussen
  Yannick paulussen
  12:31 22 Jul 21
  Leuke nascholing code 95
  theo retrae
  theo retrae
  16:59 22 May 21
  Na proeflessen bij verschillende rijscholen, de keuze gemaakt voor Euro Transport College. Persoonlijke aandacht en open sfeer, maakte voor mij de keuze gemakkelijk.De instructeurs nemen je mee in het traject naar het einddoel, klaar stomen voor het C rijexamen. Goed gelukt, eerste keer direct geslaagd.Top en bedankt!
  Ben Brouns
  Ben Brouns
  15:49 05 Jun 20
  Iedereen heel hartelijke dank , vooral mijn instructeur, voor de lessen en het geduld.Als mijn zoon oud genoeg is komt hij zeer zeker bij jullie auto les nemen.grt. Bertil.
  Alfa SZ
  Alfa SZ
  09:19 28 Nov 19
  Hele goede rijschool waar de klant centraal staat. De rij instructeurs hebben veel kennis en bereiden je echt voor op het rijden in de toekomst en niet alleen op een examen. Iedere les was even leuk en er werd telkens gekeken naar mijn aandachtspunten en daar werd aan gewerkt. Zo was iedere les oo mij individueel afgestemd. In een woord top!
  Sid Engelen
  Sid Engelen
  09:28 13 Dec 18
  Super rij instructeurs, ze geven gericht les op je eigen aandachtspunten en hebben alles voor de klant over. Zo zijn ze bijvoorbeeld met mij richting eindhoven gereden om zo snel mogelijk op examen te kunnen gaan.
  Jesse
  Jesse
  00:20 23 Nov 18
  Ik heb het hele traject van van mijn CE rijbewijs bij het Euro Transport College Cordewener doorlopen. De betrokkenheid van het gehele team is hartverwarmend te noemen. Vanaf het eerste moment waren we samen onderweg naar mijn examen.Deze reis was leerzaam, géén overbodige informatie, barstensvol met tips, heerlijk ontspannen, goed gezelschap, voldoende ruimte om vragen te stellen en buitengewoon resultaat gericht.Ik was trots en dankbaar tegelijk toen ik m'n rijbewijs kon gaan ophalen, dat gun ik iedereen.Groet, Raymond Boileau.
  Raymond Boileau
  Raymond Boileau
  11:55 15 Nov 18
  Jullie E-learning module werkt prettig en snel. De inhoud en de manier van vraagstellen sluit perfect aan bij de vragen die het CBR stelt.Hiermee moet iedereen kunnen slagen. Mijn complimenten voor deze werkwijze.
  Bosman Banden Service
  Bosman Banden Service
  13:24 01 Aug 18
  Super rijschool dit is zeker een aanrader voor je toekomstig rijbewijs. Zowel auto als vrachtwagen en ook voor code 95 . Zeer vakkundige instructeurs. Nogmaals dankje wel voor de goede begeleiding.
  Ron Pelz
  Ron Pelz
  19:53 06 Nov 17

  Heb je vragen? Neem contact met ons op!