ADR cursus

Voor het vervoeren van gevaarlijke stoffen dient een chauffeur te voldoen aan verschillende wetgevingen. In deze wetgevingen is vastgelegd dat alle bestuurders van voertuigen die gevaarlijke stoffen vervoeren in het bezit moeten zijn van een ADR-vakbekwaamheidscertificaat. Om een ADR certificaat te halen moet je een ADR cursus volgen die uit verschillende onderdelen bestaat. Een voorbeeld van een onderdeel is het certificaat ADR Basis. Hierna kan er gekozen worden om aanvullende cursussen te volgen. Voorbeelden hiervan zijn ADR cursussen die het vervoer van tanks of explosieven klasse 1 mogelijk maken. Ook het vervoer van radioactieve stoffen klasse 7 is mogelijk met aanvullende ADR cursus. Er zijn dus verschillende cursussen. Eurotransportcollege maakt het mogelijk om verschillende ADR cursussen te volgen. Al onze cursussen zijn te volgen in Limburg, namelijk in de hoofdstad Maastricht. 

Bekijk onze brochure

ADR cursus code 95

Alle ADR cursussen kunnen meegeteld worden voor de code95 nascholing. Voor de cursus code 95 is er minimaal 35 uur nascholing vereist per vijf jaar, waarvan 7 uur praktijk moet zijn en een chauffeur minimaal 2,5 uur moet rijden. Door het volgen van de ADR cursus online kunnen nascholingsuren voor code 95 opgebouwd worden voor rijbewijs C en/of D. 

Tevens vergroot je door het volgen van een ADR basis cursus en het behalen van een ADR-certificaat je kansen op de arbeidsmarkt. De mogelijkheden vind je hier. Je baankansen nemen toe omdat steeds meer producten onder de milieugevaarlijke stoffen van het ADR vallen. Veel opdrachtgevers en werkgevers zijn op zoek naar een gediplomeerd chauffeur. Hier kan Euro Transport College je dus goed bij helpen! 

Wat leer je precies tijdens deze opleiding?

Tijdens de cursus die wij verzorgen komen er belangrijke dingen aan bod die je moet beheersen om je certificaat te behalen. Zo zullen we de volgende onderdelen met cursisten behandelen: 

 • De huidige wet- en regelgeving op het gebied van het vervoeren van gevaarlijke stoffen 
 • Het herkennen en classificeren van gevaarlijke stoffen 
 • Het nemen van de juiste veiligheidsmaatregelen 
 • Gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen 
 • Gedrag en handelen bij het vervoeren van de gevaarlijke stoffen 

ADR opleiding volgen bij Euro Transport College

Onze ADR cursussen worden gegeven door cursusleiders die veel praktijkervaring en ervaring met het geven van cursussen hebben. De vragen van eerdere cursisten worden meegenomen in de inhoud van de cursus ADR. Hierdoor biedt deze cursus veel leerzame materie voor de cursisten. Wanneer je onze cursus ADR op locatie volgt, zal er rond het middaguur een lunch worden verzorgd. Nadat je onze cursus gevolgd hebt, zal er een examen afgenomen worden. Het ADR examen moet je succesvol afsluiten om het certificaat te kunnen bemachtigen. Deze cursus ADR gevaarlijke stoffen wordt in samenwerking met een gespecialiseerd partnerbedrijf uitgevoerd. 

Wat kost een ADR cursus?

Een cursus kan afgenomen worden in een basis vorm,  ADR cursus herhaling, ADR explosieven klasse 1 en radioactieve stoffen klasse 7 of een cursus waarbij je leert om gevaarlijke stoffen te vervoeren in tanks. Naast alles wat je met de cursus ADR mag vervoeren, mag je met een aanvulling ook gevaarlijke stoffen vervoeren in een tankwagen en batterijwagens met een inhoud van meer dan duizend liter. Daarbij mag je ook tankcontainers en gascontainers met een individuele inhoud van meer dan drieduizend liter vervoeren. De ADR cursus kosten starten vanaf € 395,-. Voor meer informatie over de kosten van deze cursussen kun je vrijblijvend contact met ons opnemen via de website. 

Wat is een ADR basiscursus?

Als je meer wilt leren over het vervoeren van gevaarlijke stoffen, dan raden we je aan om een ADR Basiscursus te volgen. Deze cursus is verplicht voor werknemers die met deze gevaarlijke stoffen werken. Een ADR-cursus kun je  volgen bij Euro Transport College. Bij het succesvol afronden van de cursus ontvangt je het ADR-vakbekwaamheidscertificaat waarmee je aantoont voldoende kennis te hebben over het vervoeren van gevaarlijke stoffen. Bij deze stoffen kun je denken aan de volgende materialen:

– explosieve stoffen zoals munitie en vuurwerk
– gassen zoals propaan en butaan
– brandbare vloeistoffen zoals benzine, alcohol of oplossingsmiddelen
– brandbare vaste stoffen
– stoffen die giftig zijn, bijvoorbeeld zuren, pesticiden of medicijnen

Daarnaast is een ADR-cursus verplicht als je werk met radioactieve materialen, bijtende en besmettelijke stoffen. Wil je meer weten over de inhoud van de cursus? Lees dan verder over de mogelijkheden of vraag nu alvast de cursus aan voor jou en/of jouw werknemers.

Bekijk onze brochure

ADR certificaat

Iedereen die betrokken is bij het wegtransport van de gevaarlijke goederen, moet in bezit zijn van een ADR-certificaat. Dit betekent dat niet alleen chauffeurs, ook leidinggevenden en werkgevers dienen over een ADR-certificaat te beschikken. Als werkgever is het verplicht om deze opleiding te volgen, omdat jij eindverantwoordelijk bent als er iets mis gaat bij het vervoer van de betreffende gevaarlijke stoffen. Zorg daarom dat je voorbereid bent door over de juiste papieren te beschikken. Kijk hier om te zien wanneer de eerstvolgende ADR-cursussen worden gegeven. Ook voor een herhalingscursus kun je bij ons terecht. Wij geven niet het uiteindelijke examen. Dit dien je af te leggen bij het CBR zelf. Na afloop van het examen zie je meteen of je geslaagd bent. 

Vind je het na het behalen van je certificaat ook een BHV cursus volgen? Ook dat kan bij Eurotransport College. 

Een ADR cursus bij ETC

Of je nu gaat voor een beginnende of ADR cursus herhaling, bij Euro Transport College ben je aan het juiste adres. Wij bieden verschillende soorten opleidingsprogramma’s aan in de sector logistiek en transport. Door onze jarenlange ervaring en kennis in het vakgebied, kunnen wij op elke opleidingsvraag een passen antwoord geven. Naast dat het mogelijk is om een cursus te volgen op onze opleidingslocatie in Meerssen, komen wij ook graag langs bij jouw incompany locatie. Door ons ruime opleidingsaanbod proberen we iedere werkgever zo goed mogelijk te ondersteunen met het opleiden van het personeel. Dit realiseren wij door maatwerk, wij gaan dan ook echt aan de slag met de zaken waar jouw medewerkers behoefte aan hebben. 

Voor meer informatie hierover kun je ook vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij helpen jou of je werknemers in ieder geval graag aan een ADR- certificaat. 

 

Wil je meer weten?

Maak een afspraak

Laat je gegevens achter, we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op voor het plannen van een afspraak.

  Wat onze klanten over ons zeggen

  Zeer prettige ervaring met dit bedrijf! 10/10
  Didier Partouns
  Didier Partouns
  10:45 15 Jul 23
  Ik ben begin Mei op zoektoch gegaan naar een rijschool om mijn BE rijbewijs te halen. Vanwege de lange wachtrijen in mijn omgeving (Amsterdam) en in de rest van Nederland heb ik wel 40 rijscholen gebelt en uiteindelijk terecht gekomen bij rijschool Euro transport college C.Ik werd begeleid door instructeur Bruce, die mij alles gedetaileerd heeft uitgelegd en was super relaxed in zijn instructies. Vooraf mijn examen heeft hij nog de theorie met mij doorgenomen zodat ik op alles goed was voorbereid.Al met al is Euro transport college C. Een super fijne rijschool die ik aan iedereen zou aanbevelen. Bedankt.
  Julian Smit
  Julian Smit
  16:33 15 Jun 23
  Zeer fijne rijschool t.b.v. Rijbewijs C. Goede en duidelijke lessen die het vertrouwen geven om voorbereid op examen te gaan en in 1x te kunnen slagen!
  Wilco Marx
  Wilco Marx
  08:00 05 Jun 23
  Bij Wilco mijn C rijbewijs met code95 gehaald.Super prettig ervaring, Wilco is een goede instructeur, leert je op een fijne manier alles (en meer) voor het examen.Vrachtwagen ook keurig in orde.Team op kantoor ook hele fijne mensen, doen hun uiterste best om alles goed en snel voor je te regelen.Wilco, Monique en Ingrid bedankt!
  J I
  J I
  15:54 24 Apr 23
  Leuk
  Willy Michon
  Willy Michon
  11:01 15 Mar 23
  Door Wilco uitstekend voorbereid op mijn BE examen en door de uitstekend begeleiding ben ik in 1x geslaagd🥳 dankuwel Wilco!!!
  Robbie Schreurs
  Robbie Schreurs
  17:09 20 Jan 23
  Voor C en CE beide keren in 1x geslaagd! Met behulp van Euro transport college (Wilco) kon ik het snel en goed oppakken. Niet alleen voor het examen maar ook voor erna :).Leuke, leerzame en fijne lessen gehad! Zeker een aanrader!!
  Ryl
  Ryl
  20:12 09 Jan 23
  Bedankt voor de fijne begeleiding Wilco. Wilco je legt het duidelijk uit, waardoor ik in 1 dag mijn rijbewijs heb behaald. Top! Groetjes Yusuf
  Yusuf Öz
  Yusuf Öz
  17:04 19 Oct 22
  Super leerzame lessen voor het C en CE rijbewijs met zeer goede begeleiding en persoonlijke benadering en ook om je zelf te ontwikkelen! Super bedankt Wilco & het team
  Esmaralda Nijnens
  Esmaralda Nijnens
  17:58 13 Oct 22
  Mijn vrouw en ik zijn beiden geslaagd voor het E rijbewijs! Bedankt Wilco voor deze “bijzondere verrichting” 😉 en voor de goede begeleiding. Top!
  Hans Dierick
  Hans Dierick
  18:29 03 Nov 21
  Deze mensen weten wat lesgeven is! Ze voelen feilloos aan wie er achter het stuur zit en geven les naar de behoeften van de kandidaat! Alles klopt hier en ik kan ze aan iedereen aanbevelen!
  Vera Niessen
  Vera Niessen
  17:57 12 Oct 21
  Geweldige Rijschool!Zeer persoonlijk en top geregeld!
  paul sonnemans
  paul sonnemans
  05:34 23 Jul 21
  Mijn BE rijbewijs gehaald na de leuke en uitdagende lessen van Wilco. Wilco is vakkundig en erg gezellig! Zorgt dat je op ruim voldoende niveau zit voor het examen. Echte aanrader!
  Yannick paulussen
  Yannick paulussen
  12:31 22 Jul 21
  Leuke nascholing code 95
  theo retrae
  theo retrae
  16:59 22 May 21
  Na proeflessen bij verschillende rijscholen, de keuze gemaakt voor Euro Transport College. Persoonlijke aandacht en open sfeer, maakte voor mij de keuze gemakkelijk.De instructeurs nemen je mee in het traject naar het einddoel, klaar stomen voor het C rijexamen. Goed gelukt, eerste keer direct geslaagd.Top en bedankt!
  Ben Brouns
  Ben Brouns
  15:49 05 Jun 20
  Iedereen heel hartelijke dank , vooral mijn instructeur, voor de lessen en het geduld.Als mijn zoon oud genoeg is komt hij zeer zeker bij jullie auto les nemen.grt. Bertil.
  Alfa SZ
  Alfa SZ
  09:19 28 Nov 19
  Hele goede rijschool waar de klant centraal staat. De rij instructeurs hebben veel kennis en bereiden je echt voor op het rijden in de toekomst en niet alleen op een examen. Iedere les was even leuk en er werd telkens gekeken naar mijn aandachtspunten en daar werd aan gewerkt. Zo was iedere les oo mij individueel afgestemd. In een woord top!
  Sid Engelen
  Sid Engelen
  09:28 13 Dec 18
  Super rij instructeurs, ze geven gericht les op je eigen aandachtspunten en hebben alles voor de klant over. Zo zijn ze bijvoorbeeld met mij richting eindhoven gereden om zo snel mogelijk op examen te kunnen gaan.
  Jesse
  Jesse
  00:20 23 Nov 18
  Ik heb het hele traject van van mijn CE rijbewijs bij het Euro Transport College Cordewener doorlopen. De betrokkenheid van het gehele team is hartverwarmend te noemen. Vanaf het eerste moment waren we samen onderweg naar mijn examen.Deze reis was leerzaam, géén overbodige informatie, barstensvol met tips, heerlijk ontspannen, goed gezelschap, voldoende ruimte om vragen te stellen en buitengewoon resultaat gericht.Ik was trots en dankbaar tegelijk toen ik m'n rijbewijs kon gaan ophalen, dat gun ik iedereen.Groet, Raymond Boileau.
  Raymond Boileau
  Raymond Boileau
  11:55 15 Nov 18
  Jullie E-learning module werkt prettig en snel. De inhoud en de manier van vraagstellen sluit perfect aan bij de vragen die het CBR stelt.Hiermee moet iedereen kunnen slagen. Mijn complimenten voor deze werkwijze.
  Bosman Banden Service
  Bosman Banden Service
  13:24 01 Aug 18
  Super rijschool dit is zeker een aanrader voor je toekomstig rijbewijs. Zowel auto als vrachtwagen en ook voor code 95 . Zeer vakkundige instructeurs. Nogmaals dankje wel voor de goede begeleiding.
  Ron Pelz
  Ron Pelz
  19:53 06 Nov 17

  Heb je vragen? Neem contact met ons op!