adr trainingen maastricht

ADR Cursus

Het vervoer van gevaarlijke stoffen is geregeld in verschillende wetgevingen. In deze regelgeving is vastgesteld dat alle bestuurders van voertuigen die gevaarlijke stoffen vervoeren in het bezit moeten zijn van een ADR-vakbekwaamheidscertificaat.

Dit ADR certificaat bestaat uit verschillende onderdelen, bijvoorbeeld het certificaat ADR Basis. Vervolgens kunnen aanvullende opleidingen worden gevolgd voor vervoer in o.a. tanks, vervoer explosieven klasse 1 en radioactieve stoffen klasse 7.

ADR cursus code 95

Alle ADR cursussen kunnen meegeteld worden voor de code95 nascholing. Voor de code 95 is er minimaal 35 uur nascholing vereist per vijf jaar, waarvan 7 uur praktijk moet zijn en een chauffeur minimaal 2,5 uur moet rijden. Door het volgen van de ADR cursus kunnen nascholingsuren voor code 95 opgebouwd worden voor rijbewijs C en/of D.

Tevens vergroot je door het behalen van een ADR-certificaat je kansen op de arbeidsmarkt. Dit omdat steeds meer producten onder de milieugevaarlijke stoffen van het ADR vallen. Veel opdrachtgevers en werkgevers zijn op zoek naar een gediplomeerd chauffeur.

Wil je meer weten?

ADR opleiding bij Euro Transport College

Onze cursussen worden gegeven door cursusleiders die veel praktijkervaring hebben en veel ervaring hebben met het geven van de cursussen. De vragen van voorgangers worden meegenomen in de inhoud van de ADR cursus. Hierdoor biedt deze cursus veel leerzame materie voor de cursisten. Rond het middaguur zal er een lunch verzorgd worden. Nadat je onze ADR training gevolgd hebt, zal er een examen afgenomen worden. Het ADR examen dient behaald te worden om het certificaat te kunnen bemachtigen. Deze ADR training wordt in samenwerking met een gespecialiseerd partnerbedrijf uitgevoerd.
adr trainingen maastricht

Wat kost een ADR cursus?

Een ADR cursus kan afgenomen worden in een basis vorm, ADR Tank en ADR herhalingsopleiding en ADR explosieven klasse 1 en radioactieve stoffen klasse 7. Naast alles wat je met het certificaat ADR basis mag vervoeren, mag je met een aanvulling Tank ook gevaarlijke stoffen vervoeren in een tankwagen en batterijwagens met een inhoud van meer dan duizend liter. Daarnaast mag je ook tankcontainers en gascontainers met een individuele inhoud van meer dan drieduizend liter vervoeren. De diverse ADR opleidingen starten vanaf € 395,-

ADR certificaat

Iedereen die betrokken is bij het wegtransport van de gevaarlijke goederen, dient te beschikken over een ADR-certificaat. Dit betekent dat niet alleen chauffeurs, maar ook leidinggevenden en werkgevers over een ADR-certificaat dienen te beschikken. Als werkgever dien je over dit certificaat te beschikken, omdat jij eindverantwoordelijk bent als er iets mis gaat bij het vervoer van de betreffende gevaarlijke stoffen. Zorg daarom dat je voorbereid bent en dat je beschikt over de juiste papieren.

Wat onze klanten over ons zeggen

 • 5 star review  Het was niet altijd makkelijk, maar vanwege de professionele en toch ontspannen service toch mijn C gehaald.

  Matthijs Pals Avatar Matthijs Pals
  July 30, 2018

  positive review  top service en vakkundigheid !

  Frans Timmermans Avatar Frans Timmermans
  November 9, 2018

  4 star review  Spannende tijd, goede, eerlijke begeleiding gehad waardoor ik weer een mijlpaal bereikt hebt, Richard, Wilco, Math en Monique bedankt voor jullie inzet! Ik heb ook de theorielessen en de code 95 als zeer leerzaam ervaren!

  Baukje Eugene Menten Avatar Baukje Eugene Menten
  November 22, 2017
 • positive review  Persoonlijke aandacht, en individuele, persoonsgerichte oplossingen.

  Toin Corten Avatar Toin Corten
  November 3, 2018

  positive review  Heel erg tevreden! In 1x geslaagd voor mijn C rijbewijs. De lessen waren leuk en vooral leerzaam. Echt een aanrader!

  Maikel Bosch Avatar Maikel Bosch
  September 25, 2018

  5 star review  Mijn cursus code 95 behaalt door hun vakkundige maar zeker leuke leerzame methode... Aanrader

  Ward Ensing Avatar Ward Ensing
  March 24, 2018

Heb je vragen? Bel ons gerust op!

Heb je vragen?
Bel ons gerust op!

Maak een afspraak

Laat je gegevens achter, we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op voor het plannen van een afspraak.