ADR cursus

Voor het vervoeren van gevaarlijke stoffen dient een chauffeur te voldoen aan verschillende wetgevingen. In deze regelgeving is vastgesteld dat alle bestuurders van voertuigen die gevaarlijke stoffen vervoeren in het bezit moeten zijn van een ADR-vakbekwaamheidscertificaat. Het behalen van dit ADR certificaat bestaat uit verschillende onderdelen, bijvoorbeeld het certificaat ADR Basis. Hierna kan er gekozen worden om aanvullende opleidingen te volgen. Voorbeelden hiervan zijn opleidingen die het vervoer van tanks of explosieven klasse 1 mogelijk maken. Ook het vervoer van radioactieve stoffen klasse 7 is mogelijk met aanvullende ADR opleidingen. Er zijn dus verschillende ADR-cursussen. Eurotransportcollege maakt het mogelijk om deze te volgen.

Bekijk onze brochure

ADR cursus code 95

Alle ADR cursussen kunnen meegeteld worden voor de code95 nascholing. Voor de code 95 is er minimaal 35 uur nascholing vereist per vijf jaar, waarvan 7 uur praktijk moet zijn en een chauffeur minimaal 2,5 uur moet rijden. Door het volgen van de ADR cursus kunnen nascholingsuren voor code 95 opgebouwd worden voor rijbewijs C en/of D.

Tevens vergroot je door het behalen van een ADR-certificaat je kansen op de arbeidsmarkt. Dit omdat steeds meer producten onder de milieugevaarlijke stoffen van het ADR vallen. Veel opdrachtgevers en werkgevers zijn op zoek naar een gediplomeerd chauffeur. Hier kan eurotransportcollege je dus goed bij helpen!

ADR opleiding volgen bij Euro Transport College

Onze ADR cursussen worden gegeven door cursusleiders die veel praktijkervaring hebben en veel ervaring hebben met het geven van de cursussen. De vragen van voorgangers worden meegenomen in de inhoud van de ADR cursus. Hierdoor biedt deze cursus veel leerzame materie aan voor de cursisten. Rond het middaguur zal er een lunch verzorgd worden. Nadat je onze ADR training gevolgd hebt, zal er een examen afgenomen worden. Het ADR examen dient behaald te worden om het certificaat te kunnen bemachtigen. Deze ADR training wordt in samenwerking met een gespecialiseerd partnerbedrijf uitgevoerd.

Wat kost een ADR cursus?

Een ADR cursus kan afgenomen worden in een basis vorm, ADR Tank en ADR herhalingsopleiding en ADR explosieven klasse 1 en radioactieve stoffen klasse 7. Naast alles wat je met het certificaat ADR basis mag vervoeren, mag je met een aanvulling Tank ook gevaarlijke stoffen vervoeren in een tankwagen en batterijwagens met een inhoud van meer dan duizend liter. Daarnaast mag je ook tankcontainers en gascontainers met een individuele inhoud van meer dan drieduizend liter vervoeren. De diverse ADR opleidingen starten vanaf € 395,-

ADR certificaat

Iedereen die betrokken is bij het wegtransport van de gevaarlijke goederen, dient te beschikken over een ADR-certificaat. Dit betekent dat niet alleen chauffeurs, maar ook leidinggevenden en werkgevers over een ADR-certificaat dienen te beschikken. Als werkgever dien je over dit certificaat te beschikken, omdat jij eindverantwoordelijk bent als er iets mis gaat bij het vervoer van de betreffende gevaarlijke stoffen. Zorg daarom dat je voorbereid bent en dat je beschikt over de juiste papieren. Kijk bij onze cursusdata om te zien wanneer de eerstvolgende ADR-cursussen worden gegeven. Wij geven niet het uiteindelijke examen. Dit dient u af te leggen bij het CBR zelf. Na afloop van het examen ziet u meteen of u geslaagd bent.

Wil je meer weten?

Maak een afspraak

Laat je gegevens achter, we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op voor het plannen van een afspraak.

  Wat onze klanten over ons zeggen

  Mijn vrouw en ik zijn beiden geslaagd voor het E rijbewijs! Bedankt Wilco voor deze “bijzondere verrichting” 😉 en voor de goede begeleiding. Top!
  Hans Dierick
  Hans Dierick
  18:29 03 Nov 21
  Deze mensen weten wat lesgeven is! Ze voelen feilloos aan wie er achter het stuur zit en geven les naar de behoeften van de kandidaat! Alles klopt hier en ik kan ze aan iedereen aanbevelen!
  Vera Niessen
  Vera Niessen
  17:57 12 Oct 21
  Geweldige Rijschool!Zeer persoonlijk en top geregeld!
  paul sonnemans
  paul sonnemans
  05:34 23 Jul 21
  Mijn BE rijbewijs gehaald na de leuke en uitdagende lessen van Wilco. Wilco is vakkundig en erg gezellig! Zorgt dat je op ruim voldoende niveau zit voor het examen. Echte aanrader!
  Yannick paulussen
  Yannick paulussen
  12:31 22 Jul 21
  Leuke nascholing code 95
  theo retrae
  theo retrae
  16:59 22 May 21
  Na proeflessen bij verschillende rijscholen, de keuze gemaakt voor Euro Transport College. Persoonlijke aandacht en open sfeer, maakte voor mij de keuze gemakkelijk.De instructeurs nemen je mee in het traject naar het einddoel, klaar stomen voor het C rijexamen. Goed gelukt, eerste keer direct geslaagd.Top en bedankt!
  Ben Brouns
  Ben Brouns
  15:49 05 Jun 20
  Iedereen heel hartelijke dank , vooral mijn instructeur, voor de lessen en het geduld.Als mijn zoon oud genoeg is komt hij zeer zeker bij jullie auto les nemen.grt. Bertil.
  Alfa SZ
  Alfa SZ
  09:19 28 Nov 19
  Hele goede rijschool waar de klant centraal staat. De rij instructeurs hebben veel kennis en bereiden je echt voor op het rijden in de toekomst en niet alleen op een examen. Iedere les was even leuk en er werd telkens gekeken naar mijn aandachtspunten en daar werd aan gewerkt. Zo was iedere les oo mij individueel afgestemd. In een woord top!
  Sid Engelen
  Sid Engelen
  09:28 13 Dec 18
  Super rij instructeurs, ze geven gericht les op je eigen aandachtspunten en hebben alles voor de klant over. Zo zijn ze bijvoorbeeld met mij richting eindhoven gereden om zo snel mogelijk op examen te kunnen gaan.
  Jesse
  Jesse
  00:20 23 Nov 18
  Ik heb het hele traject van van mijn CE rijbewijs bij het Euro Transport College Cordewener doorlopen. De betrokkenheid van het gehele team is hartverwarmend te noemen. Vanaf het eerste moment waren we samen onderweg naar mijn examen.Deze reis was leerzaam, géén overbodige informatie, barstensvol met tips, heerlijk ontspannen, goed gezelschap, voldoende ruimte om vragen te stellen en buitengewoon resultaat gericht.Ik was trots en dankbaar tegelijk toen ik m'n rijbewijs kon gaan ophalen, dat gun ik iedereen.Groet, Raymond Boileau.
  Raymond Boileau
  Raymond Boileau
  11:55 15 Nov 18
  Jullie E-learning module werkt prettig en snel. De inhoud en de manier van vraagstellen sluit perfect aan bij de vragen die het CBR stelt.Hiermee moet iedereen kunnen slagen. Mijn complimenten voor deze werkwijze.
  Bosman Banden Service
  Bosman Banden Service
  13:24 01 Aug 18
  Super rijschool dit is zeker een aanrader voor je toekomstig rijbewijs. Zowel auto als vrachtwagen en ook voor code 95 . Zeer vakkundige instructeurs. Nogmaals dankje wel voor de goede begeleiding.
  Ron Pelz
  Ron Pelz
  19:53 06 Nov 17

  Heb je vragen? Neem contact met ons op!