Heftruck certificaat bij Euro Transport College

Ben je op zoek naar een manier om het heftruckcertificaat te behalen? Dan ben je bij Euro Transport College aan het juiste adres. Als opleider hebben wij verschillende trainingspartners, waardoor wij je gemakkelijk van een opleiding kunnen voorzien. Na het doorlopen van de cursus & heftruck certificaat theorie ben je officieel gecertificeerd als heftruck chauffeur! Dit omvat ook alle wettelijke eisen die aan het certificaat verbonden zijn!  Een succesvolle afronding van deze cursus, zal er dus voor zorgen dat jij beschikt over de vakbekwaamheid en vaardigheden die je nodig hebt. Ook zorgen wij ervoor dat jij na de heftruck certificaat cursus voldoet aan de voorwaarden van de verzekeraars. 

Bekijk onze brochure

Wat behandelen wij tijdens onze heftruck cursus?

Wat behandelen wij tijdens onze heftruck cursus? 

Om je heftruckcertificaat te behalen, dien je een aantal onderdelen succesvol te doorlopen. Hieronder hebben wij een overzicht gemaakt van de belangrijkste onderdelen die tijdens de opleiding aan bod komen!  

Je heftruck rijklaar maken: Voordat je een heftruck kunt besturen, dien je natuurlijk te weten hoe je de heftruck rijklaar maakt. In de cursus naar jouw heftruck certificaat, komt dit uitgebreid aan bod!  

Relevante gegevens en begrippen: Weet jij waar hydraulisch voor staat? Of kun je aangeven wat een lastdiagram is? Na het doorlopen van deze cursus zal je bekend zijn met deze en andere vakjargon!  

Het veilig omgaan met het voertuig: Hoe ga je veilig met de heftruck om en zorg je ervoor dat je geen gevaar veroorzaakt. Dit zal uitgebreid aan bod komen tijdens je cursus voor het heftruckcertificaat.  

Regelgeving: aan welke regelgeving moet je je houden?  

Werken onder tijdsdruk: Als heftruck chauffeur zal je vaker te maken krijgen met tijdsdruk. Met onder andere praktijklessen laten wij je zien hoe je met deze druk om gaat!  

Het belasten van de heftruck: Hoeveel mag je de heftruck belasten en hoe zorg je dat hier balans in blijft?  

Defensief rijden: Net zoals bij een rijopleiding voor je auto rijbewijs, is defensief rijden bij een heftruck belangrijk. Wij laten je zien hoe je dit doet! 

Waar kun je onze heftruck certificaat cursussen volgen?

Eurotransportcollege voorziet zowel particulieren als bedrijven van trainingen op verschillende locaties in Limburg. Wij voeren in totaal op vier locaties onze trainingen uit:   

 • Industrieterrein Venlo  
 • Industrieterrein Venray  
 • Businesspark Stein, Elsloo  
 • Industrieterrein, Ittervoort  

Heb je liever een heftruck cursus op eigen locatie? Voor ons is het geen probleem om op locatie te komen wanneer wij hiermee een grote groep kunnen bedienen. Binnen een dagdeel kunnen wij de medewerkers opleiden. Wij zullen hierna het heftruckcertificaat uitreiken!  

Wil je meer weten?

Wat kost het om een heftruck certificaat te behalen?

Onze heftruck certificaat opleidingen beginnen vanaf €165,- . Dit is een vanaf prijs en deze kan verschillen. Wij beschikken over ervaren en gedreven trainers, waarmee wij particulieren en bedrijven een goede prijs-kwaliteit verhouding kunnen aanbieden. Hiermee zorgen wij ervoor dat de heftruck certificaat kosten niet onnodig hoog worden. Binnen deze heftruck opleiding richten wij ons vooral op praktijk. Hiermee zorgen wij ervoor dat onze cursisten altijd beschikken over de capaciteiten die nodig zijn om een heftruck of reachtruck te besturen. Wil je meer weten over de kosten van het heftruckcertificaat en hoe deze zijn opgebouwd? Klik dan op onderstaande button en neem contact met ons op! 

Veel gestelde vragen

Hieronder hebben wij een overzicht gemaakt van veel gestelde vragen. Dit zijn vragen die wij regelmatig ontvangen over onze heftruck cursus. Heb je een andere vraag? Vergeet dan niet om deze te stellen! 

Hoelang duurt de cursus?

Onze cursussen voor het heftruck certificaat zijn al mogelijk vanaf één dagdeel. Na het voltooien van deze cursus beschikt de cursist over een geldig heftruck certificaat. Wij hebben ook cursussen die langer duren dan een dagdeel. Wil je meer weten over de lengte van deze cursus en de beschikbare opties? Neem dan vrijblijvend contact met ons op! Graag, kijken wij met jou naar de mogelijkheden en de beschikbare tijdstippen. 

Wil je uw medewerkers scholen voor het besturen van een heftruck of wil je graag het certificaat verlengen? Hier hebben wij natuurlijk verschillende trajecten voor. Neem vrijblijvend contact met ons op om te vragen naar mogelijkheden op maat voor uw onderneming. 

Wat is de heftruck certificaat geldigheid?

De geldigheid van dit certificaat bedraagt 5 jaar. Verder is er een minimum leeftijd van 16 jaar om deze cursus te kunnen volgen. Is je heftruck certificaat verlopen? Dan dien je nogmaals gebruik te maken van onze cursus om je heftruckcertificaat te verlengen. Als je deze herhaal cursus succesvol afrondt, zal je heftruck certificaat verlengd worden! Wil je een allround chauffeur worden? Dan bieden wij ook andere cursussen aan zoals nascholing Code 95 en training voor het bedienen van een autolaadkraan 

Wat moet ik doen als ik het heftruck certificaat wil verlengen?

Voor het heftruck certificaat verlengen, dien je opnieuw de cursus te doorlopen. Dit kan in veel gevallen wel sneller dan de eerste keer.

Wil je hier meer over weten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en vermeld in het contactformulier “heftruck certificaat verlengen”. 

Mag ik rijden zonder heftruck certificaat?

Je mag een heftruck besturen zonder certificaat, maar dit kan gevaarlijk zijn. Een onbekwame bestuurder kan namelijk snel een ongeluk veroorzaken met een heftruck. Je kunt een medewerker gedeeltelijk instrueren door instructies te geven, maar bij een ongeluk is dit lastig te bewijzen. In het geval van beschadiging aan goederen of een gewonde medewerker kan dit zorgen voor complicaties met de Arbowet. Voorkom deze problemen en dek jou en je medewerker in tegen schade of verwondingen. Ga voor een van onze cursussen en voorkom problemen of gevaarlijke situaties op de werkvloer! 

Over de heftruck opleiding Eurotransport college

Euro Transport College helpt graag verder met het opleiden van jou en je werknemers. Naast heftruck certificaten kunnen wij tijdens dezelfde training helpen met het behalen van een reachtruck certificaat. Door beide certificaten te behalen, ben je ervan verzekerd dat de veiligheid gewaarborgd wordt in jouw werkomgeving. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje.   

Zo kan een te zware lading ertoe leiden dat een heftruck omvalt, wat zware gevolgen kan hebben voor de chauffeur. Dit kan nare gevolgen hebben voor het bedrijf, indien de bestuurder niet beschikt over een heftruck certificaat. Volg daarom onze heftruck opleiding en bescherm jou en je werknemers tegen ongelukken. Uiteraard zorgen wij tijdens deze cursus ook voor de lunch! 

Maak een afspraak

Laat je gegevens achter, we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op voor het plannen van een afspraak.

  Wat onze klanten over ons zeggen

  Zeer prettige ervaring met dit bedrijf! 10/10
  Didier Partouns
  Didier Partouns
  10:45 15 Jul 23
  Ik ben begin Mei op zoektoch gegaan naar een rijschool om mijn BE rijbewijs te halen. Vanwege de lange wachtrijen in mijn omgeving (Amsterdam) en in de rest van Nederland heb ik wel 40 rijscholen gebelt en uiteindelijk terecht gekomen bij rijschool Euro transport college C.Ik werd begeleid door instructeur Bruce, die mij alles gedetaileerd heeft uitgelegd en was super relaxed in zijn instructies. Vooraf mijn examen heeft hij nog de theorie met mij doorgenomen zodat ik op alles goed was voorbereid.Al met al is Euro transport college C. Een super fijne rijschool die ik aan iedereen zou aanbevelen. Bedankt.
  Julian Smit
  Julian Smit
  16:33 15 Jun 23
  Zeer fijne rijschool t.b.v. Rijbewijs C. Goede en duidelijke lessen die het vertrouwen geven om voorbereid op examen te gaan en in 1x te kunnen slagen!
  Wilco Marx
  Wilco Marx
  08:00 05 Jun 23
  Bij Wilco mijn C rijbewijs met code95 gehaald.Super prettig ervaring, Wilco is een goede instructeur, leert je op een fijne manier alles (en meer) voor het examen.Vrachtwagen ook keurig in orde.Team op kantoor ook hele fijne mensen, doen hun uiterste best om alles goed en snel voor je te regelen.Wilco, Monique en Ingrid bedankt!
  J I
  J I
  15:54 24 Apr 23
  Leuk
  Willy Michon
  Willy Michon
  11:01 15 Mar 23
  Door Wilco uitstekend voorbereid op mijn BE examen en door de uitstekend begeleiding ben ik in 1x geslaagd🥳 dankuwel Wilco!!!
  Robbie Schreurs
  Robbie Schreurs
  17:09 20 Jan 23
  Voor C en CE beide keren in 1x geslaagd! Met behulp van Euro transport college (Wilco) kon ik het snel en goed oppakken. Niet alleen voor het examen maar ook voor erna :).Leuke, leerzame en fijne lessen gehad! Zeker een aanrader!!
  SMD MrRYL
  SMD MrRYL
  20:12 09 Jan 23
  Bedankt voor de fijne begeleiding Wilco. Wilco je legt het duidelijk uit, waardoor ik in 1 dag mijn rijbewijs heb behaald. Top! Groetjes Yusuf
  Yusuf Öz
  Yusuf Öz
  17:04 19 Oct 22
  Super leerzame lessen voor het C en CE rijbewijs met zeer goede begeleiding en persoonlijke benadering en ook om je zelf te ontwikkelen! Super bedankt Wilco & het team
  Esmaralda Nijnens
  Esmaralda Nijnens
  17:58 13 Oct 22
  Mijn vrouw en ik zijn beiden geslaagd voor het E rijbewijs! Bedankt Wilco voor deze “bijzondere verrichting” 😉 en voor de goede begeleiding. Top!
  Hans Dierick
  Hans Dierick
  18:29 03 Nov 21
  Deze mensen weten wat lesgeven is! Ze voelen feilloos aan wie er achter het stuur zit en geven les naar de behoeften van de kandidaat! Alles klopt hier en ik kan ze aan iedereen aanbevelen!
  Vera Niessen
  Vera Niessen
  17:57 12 Oct 21
  Geweldige Rijschool!Zeer persoonlijk en top geregeld!
  paul sonnemans
  paul sonnemans
  05:34 23 Jul 21
  Mijn BE rijbewijs gehaald na de leuke en uitdagende lessen van Wilco. Wilco is vakkundig en erg gezellig! Zorgt dat je op ruim voldoende niveau zit voor het examen. Echte aanrader!
  Yannick paulussen
  Yannick paulussen
  12:31 22 Jul 21
  Leuke nascholing code 95
  theo retrae
  theo retrae
  16:59 22 May 21
  Na proeflessen bij verschillende rijscholen, de keuze gemaakt voor Euro Transport College. Persoonlijke aandacht en open sfeer, maakte voor mij de keuze gemakkelijk.De instructeurs nemen je mee in het traject naar het einddoel, klaar stomen voor het C rijexamen. Goed gelukt, eerste keer direct geslaagd.Top en bedankt!
  Ben Brouns
  Ben Brouns
  15:49 05 Jun 20
  Iedereen heel hartelijke dank , vooral mijn instructeur, voor de lessen en het geduld.Als mijn zoon oud genoeg is komt hij zeer zeker bij jullie auto les nemen.grt. Bertil.
  Alfa SZ
  Alfa SZ
  09:19 28 Nov 19
  Hele goede rijschool waar de klant centraal staat. De rij instructeurs hebben veel kennis en bereiden je echt voor op het rijden in de toekomst en niet alleen op een examen. Iedere les was even leuk en er werd telkens gekeken naar mijn aandachtspunten en daar werd aan gewerkt. Zo was iedere les oo mij individueel afgestemd. In een woord top!
  Sid Engelen
  Sid Engelen
  09:28 13 Dec 18
  Super rij instructeurs, ze geven gericht les op je eigen aandachtspunten en hebben alles voor de klant over. Zo zijn ze bijvoorbeeld met mij richting eindhoven gereden om zo snel mogelijk op examen te kunnen gaan.
  Jesse
  Jesse
  00:20 23 Nov 18
  Ik heb het hele traject van van mijn CE rijbewijs bij het Euro Transport College Cordewener doorlopen. De betrokkenheid van het gehele team is hartverwarmend te noemen. Vanaf het eerste moment waren we samen onderweg naar mijn examen.Deze reis was leerzaam, géén overbodige informatie, barstensvol met tips, heerlijk ontspannen, goed gezelschap, voldoende ruimte om vragen te stellen en buitengewoon resultaat gericht.Ik was trots en dankbaar tegelijk toen ik m'n rijbewijs kon gaan ophalen, dat gun ik iedereen.Groet, Raymond Boileau.
  Raymond Boileau
  Raymond Boileau
  11:55 15 Nov 18
  Jullie E-learning module werkt prettig en snel. De inhoud en de manier van vraagstellen sluit perfect aan bij de vragen die het CBR stelt.Hiermee moet iedereen kunnen slagen. Mijn complimenten voor deze werkwijze.
  Bosman Banden Service
  Bosman Banden Service
  13:24 01 Aug 18
  Super rijschool dit is zeker een aanrader voor je toekomstig rijbewijs. Zowel auto als vrachtwagen en ook voor code 95 . Zeer vakkundige instructeurs. Nogmaals dankje wel voor de goede begeleiding.
  Ron Pelz
  Ron Pelz
  19:53 06 Nov 17

  Heb je vragen? Neem contact met ons op!