BHV-cursus

BHV betekent bedrijfshulpverlening. Binnen iedere onderneming kunnen zich ongewenste situaties voordoen. Bij deze situaties is het wenselijk dat er mensen aanwezig zijn die weten hoe ze dan moeten handelen. Snel handelen kan soms voorkomen dat er schade ontstaat of hiermee juist de schade beperken.

Helaas wordt het belang van het organiseren van de BHV vaak onderschat. Er wordt pas mee begonnen nadat er zich een ongewenste situatie heeft voorgedaan. BHV’ers met de juiste opleiding, juiste materialen en in voldoende aanwezigheid, kunnen van groot belang zijn en een grote rol spelen bij calamiteiten en incidenten binnen een organisatie. Ze spelen een grote rol wat betreft de veiligheid binnen de onderneming.

Een BHV-cursus kan deel uitmaken van de jaarlijkse verplichte nascholing code 95 uren.

Wat is een BHV'er?

Een BHV’er is een medewerker binnen de onderneming die geschoold is in bedrijfshulpverlening. Een BHV’er heeft minimaal een basis BHV-cursus gevolgd. De kennis wordt onderhouden door het jaarlijks volgen van een herhaal cursus. Een BHV’er is opgeleid om te handelen in nood en om klanten en werknemers in veiligheid te brengen. Zo weet een bedrijfshulpverlener wat hij/zij moet doen om mensen uit een brandend gebouw te krijgen en hoe hij/zij moet handelen bij eerste hulp. Een bedrijfshulpverlener kan bijvoorbeeld reanimeren en verbanden aanleggen.

Wil je meer weten?

BHV-training Eurotransport college

Bij Euro Transport College worden de opleidingen conform NIBHV uitgevoerd. Er zijn 3 verschillende niveaus die worden aangeboden. De eerste is de basic; hierbij leert u hoe u kunt helpen bij incidenten en calamiteiten maar ook hoe u dit kunt stabiliseren. De tweede is de basis; u leert verschillende medische verschijnselen te onderscheiden en te bestrijden. Na afloop ontvangt u een EHBO-certificaat. De laatste is expert; dit is de basic training aangevuld met een AED-training en reanimatie.
Eurotransport college klaslokaal code 95

Wanneer is BHV verplicht?

BHV is verplicht bij iedere onderneming waar klanten, medewerkers of andere bezoekers over de vloer komen. Ondernemingen waar maar 1 iemand in dienst is hoeft geen BHV te regelen. BHV wordt gedaan om de veiligheid in de onderneming te vergroten. Daarnaast is het wettelijk verplicht om aan deze veiligheidsregels te voldoen. Deze wetten staan in de Arbowet, artikel 3 en artikel 15.

Hoelang is BHV geldig?

Het BHV-certificaat is 1 jaar geldig. In de Arbowet is vastgesteld dat men de BHV regelmatig moet herhalen. Hoe regelmatig dit is hangt af van verschillende factoren: de omvang van het bedrijf, de bedrijfsactiviteiten, de omgeving, het gebouw waarin het bedrijf gehuisvest is en de risico’s. Omdat het certificaat één jaar geldig is zullen BHV’ers minstens een keer per jaar een herhalingscursus moeten volgen om de BHV-status te behouden. Na het succesvol afronden van de cursus wordt er opnieuw een certificaat voor een jaar afgeven.

Wat onze klanten over ons zeggen

 • 4 star review  Spannende tijd, goede, eerlijke begeleiding gehad waardoor ik weer een mijlpaal bereikt hebt, Richard, Wilco, Math en Monique bedankt voor jullie inzet! Ik heb ook de theorielessen en de code 95 als zeer leerzaam ervaren!

  Baukje Eugene Menten Avatar Baukje Eugene Menten
  November 22, 2017

  positive review  top service en vakkundigheid !

  Frans Timmermans Avatar Frans Timmermans
  November 9, 2018

  5 star review  Het was niet altijd makkelijk, maar vanwege de professionele en toch ontspannen service toch mijn C gehaald.

  Matthijs Pals Avatar Matthijs Pals
  July 30, 2018
 • positive review  Heel erg tevreden! In 1x geslaagd voor mijn C rijbewijs. De lessen waren leuk en vooral leerzaam. Echt een aanrader!

  Maikel Bosch Avatar Maikel Bosch
  September 25, 2018

  5 star review  Mijn cursus code 95 behaalt door hun vakkundige maar zeker leuke leerzame methode... Aanrader

  Ward Ensing Avatar Ward Ensing
  March 24, 2018

  positive review  Persoonlijke aandacht, en individuele, persoonsgerichte oplossingen.

  Toin Corten Avatar Toin Corten
  November 3, 2018

Heb je vragen? Bel ons gerust op!

Heb je vragen?
Bel ons gerust op!

Maak een afspraak

Laat je gegevens achter, we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op voor het plannen van een afspraak.