BHV cursus

Binnen iedere onderneming kunnen zich ongewenste of gevaarlijke situaties voordoen. Het is daarom wenselijk om in elk bedrijf verschillende mensen een BHV cursus te laten volgen. Zo zijn er altijd mensen aanwezig die weten wat ze moeten doen in zulke ongewenste situaties. Snel handelen kan tenslotte voorkomen dat er schade ontstaat of mensen gewond raken.

Helaas wordt het belang van een BHV cursus vaak onderschat. Er wordt pas mee begonnen nadat er zich een ongewenste situatie heeft voorgedaan. Bedrijfshulpverleners met de juiste opleiding en juiste materialen kunnen van groot belang zijn voor de veiligheid van de bedrijfsvloer omdat zij een onmisbare rol spelen bij calamiteiten en incidenten binnen een organisatie. Door op tijd te beginnen met deze opleiding kunnen er dus levens gered worden.

Een cursus voor hulpverlening kan deel uitmaken van de jaarlijkse verplichte nascholing code 95 uren.

Bekijk onze brochure

Wat is een bedrijfshulpverlener?

Een bedrijfshulpverlener is een medewerker binnen de onderneming die geschoold is in bedrijfshulpverlening. BHV staan dan ook voor bedrijfshulpverlening.  Een Bhv’er heeft minimaal een basiscursus gevolgd en volgt daarnaast jaarlijks de verplichte herhaal cursus.  Een bedrijfs hulpverlener is opgeleid om te handelen in nood en om klanten en werknemers in veiligheid te brengen. Zo weet een bedrijfshulpverlener wat hij of zij moet doen om de werknemers en bezoekers veilig uit een brandend gebouw te krijgen en hoe hij of zij moet handelen bij eerste hulp. Een bedrijfshulpverlener is bijvoorbeeld in staat te reanimeren en verbanden aan te leggen.

Wil je meer weten?

Wat is een BHV cursus?

Tijdens een cursus BHV leer je alles over bedrijfshulpverlening. Je leert er onder andere alles over het verlenen van eerste hulp in het geval van ongevallen, maar tijdens de bedrijfshulpverlening cursus leer je nog veel meer. Naast dat je bij een noodsituatie slachtoffers kunt helpen, leer je ook meer over bijvoorbeeld het doelgericht handelen bij een brand en het effectief ontruimen van een pand.

Hetgeen waarbij een Bhv-cursus zich inhoudelijk mee doet onderscheiden ten opzichte van een EHBO cursus is de kennis op het gebied van het bestrijden van brand en evacueren. Bij een EHBO cursus leer je alleen meer over het verlenen van eerste hulp. Vaak worden er door verschillende mensen in een bedrijf zowel een EHBO cursus als BHV cursus gevolgd.

EHBO voor chauffeurs

Onze trainer komt uit de zorg. Onze trainer kan Eerste Hulp trainen als basic, basis en expert.

Basic: je weet na de training hoe je kunt helpen en hebt geleerd snel te stabiliseren.

Basis: je leert hier medische verschijnselen te onderscheiden en te bestrijden, van het plakken van een pleister tot het herkennen van beroertes en flauwtes en daarnaar te handelen. Hier ontvang je na het afleggen van een examen een EHBO certificaat.

Expert: dit is de basic training aangevuld met een AED training en reanimatie.

De juiste training bij Eurotransport college

Bij Euro Transport College worden de opleidingen conform NIBHV uitgevoerd. Er zijn 3 verschillende niveaus die worden aangeboden. De eerste is de basic; hierbij leer je hoe je kunt helpen bij incidenten en calamiteiten, maar ook hoe je lastige situaties kunt stabiliseren. De tweede is de basis; je leert tijdens deze cursus verschillende medische verschijnselen te onderscheiden en te bestrijden. Na afloop ontvang je een EHBO-certificaat. De laatste is expert; dit is de basic training aangevuld met een AED-training en reanimatie instructie.

Code 95

Wanneer is BHV verplicht?

BHV is verplicht bij iedere onderneming waar klanten, medewerkers of andere bezoekers over de vloer komen. Ondernemingen waar maar 1 iemand in dienst is, hoeft geen bedrijfshulpverlening te regelen. BHV wordt gedaan om de veiligheid in de onderneming te vergroten. Daarnaast is het wettelijk verplicht om aan deze veiligheidsregels te voldoen. Deze regels staan in de Arbowet, artikel 3 en artikel 15. Ook heeft iedere werkgever een algemene zorgplicht, dit houdt in dat er gezorgd moet worden voor elkaars veiligheid en gezondheid.

Bekijk onze brochure

Een BHV cursus verplichten voor uw werknemers?

Naast dat het hebben van minimaal één bedrijfshulpverlener in de meeste bedrijven verplicht is, zijn een aantal handige aandachtspunten voor het realiseren van een goede bedrijfshulpverlening. Zo is het belangrijk om het aantal hulpverleners in uw bedrijf te verspreiden over de verschillende gebouwen of afdelingen waaruit het bedrijf bestaat. Daarnaast is het verstandig om medewerkers met een interne functie deze cursus te laten volgen, zo weet je zeker dat er altijd wel een Bhv’er aanwezig is. Het is aan te raden om alle werknemers die het zelf willen de cursus te laten doen, zo realiseert je betrokkenheid op vrijwillige basis. Daarnaast kan een eventuele vergoeding ook mensen stimuleren deel te nemen aan de bedrijfshulpverlener cursus van Euro Transport College.

Hoelang is je certificaat geldig?

Het BHV-certificaat is 1 jaar geldig. In de Arbowet is vastgesteld dat men de cursus voor bedrijfshulpverlening regelmatig moet herhalen. Hoe regelmatig dit is, hangt af van verschillende factoren: de omvang van het bedrijf, de bedrijfsactiviteiten, de omgeving, het gebouw waarin het bedrijf gehuisvest is en de risico’s die aan de dagelijkse werkzaamheden kleven. Omdat het certificaat één jaar geldig is, zullen Bhv’ers minstens één keer per jaar een herhalingscursus moeten volgen om de status te behouden. Na het succesvol afronden van de cursus wordt er opnieuw een certificaat voor een jaar afgeven. Door middel van deze korte geldigheid van de cursus zorg je ervoor dat alle kennis up-to-date blijft.

Je kunt bij Euro Transport College voor meer terecht dan alleen de bedrijfshulpverlening cursus. Je kunt bij ons ook een ADR-cursus en een EHBO-cursus in Limburg volgen. Wij zijn bevoegd om je zo goed mogelijk op te leiden en daarbij ook een certificaat te geven. Houd er rekening mee dat net als het certificaat, andere certificaten ook maar 1 jaar geldig zijn.

Heb je vragen? Neem contact met ons op!

Maak een afspraak

Laat je gegevens achter, we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op voor het plannen van een afspraak.

  Wat onze klanten over ons zeggen

  Zeer prettige ervaring met dit bedrijf! 10/10
  Didier Partouns
  Didier Partouns
  10:45 15 Jul 23
  Ik ben begin Mei op zoektoch gegaan naar een rijschool om mijn BE rijbewijs te halen. Vanwege de lange wachtrijen in mijn omgeving (Amsterdam) en in de rest van Nederland heb ik wel 40 rijscholen gebelt en uiteindelijk terecht gekomen bij rijschool Euro transport college C.Ik werd begeleid door instructeur Bruce, die mij alles gedetaileerd heeft uitgelegd en was super relaxed in zijn instructies. Vooraf mijn examen heeft hij nog de theorie met mij doorgenomen zodat ik op alles goed was voorbereid.Al met al is Euro transport college C. Een super fijne rijschool die ik aan iedereen zou aanbevelen. Bedankt.
  Julian Smit
  Julian Smit
  16:33 15 Jun 23
  Zeer fijne rijschool t.b.v. Rijbewijs C. Goede en duidelijke lessen die het vertrouwen geven om voorbereid op examen te gaan en in 1x te kunnen slagen!
  Wilco Marx
  Wilco Marx
  08:00 05 Jun 23
  Bij Wilco mijn C rijbewijs met code95 gehaald.Super prettig ervaring, Wilco is een goede instructeur, leert je op een fijne manier alles (en meer) voor het examen.Vrachtwagen ook keurig in orde.Team op kantoor ook hele fijne mensen, doen hun uiterste best om alles goed en snel voor je te regelen.Wilco, Monique en Ingrid bedankt!
  J I
  J I
  15:54 24 Apr 23
  Leuk
  Willy Michon
  Willy Michon
  11:01 15 Mar 23
  Door Wilco uitstekend voorbereid op mijn BE examen en door de uitstekend begeleiding ben ik in 1x geslaagd🥳 dankuwel Wilco!!!
  Robbie Schreurs
  Robbie Schreurs
  17:09 20 Jan 23
  Voor C en CE beide keren in 1x geslaagd! Met behulp van Euro transport college (Wilco) kon ik het snel en goed oppakken. Niet alleen voor het examen maar ook voor erna :).Leuke, leerzame en fijne lessen gehad! Zeker een aanrader!!
  Ryl
  Ryl
  20:12 09 Jan 23
  Bedankt voor de fijne begeleiding Wilco. Wilco je legt het duidelijk uit, waardoor ik in 1 dag mijn rijbewijs heb behaald. Top! Groetjes Yusuf
  Yusuf Öz
  Yusuf Öz
  17:04 19 Oct 22
  Super leerzame lessen voor het C en CE rijbewijs met zeer goede begeleiding en persoonlijke benadering en ook om je zelf te ontwikkelen! Super bedankt Wilco & het team
  Esmaralda Nijnens
  Esmaralda Nijnens
  17:58 13 Oct 22
  Mijn vrouw en ik zijn beiden geslaagd voor het E rijbewijs! Bedankt Wilco voor deze “bijzondere verrichting” 😉 en voor de goede begeleiding. Top!
  Hans Dierick
  Hans Dierick
  18:29 03 Nov 21
  Deze mensen weten wat lesgeven is! Ze voelen feilloos aan wie er achter het stuur zit en geven les naar de behoeften van de kandidaat! Alles klopt hier en ik kan ze aan iedereen aanbevelen!
  Vera Niessen
  Vera Niessen
  17:57 12 Oct 21
  Geweldige Rijschool!Zeer persoonlijk en top geregeld!
  paul sonnemans
  paul sonnemans
  05:34 23 Jul 21
  Mijn BE rijbewijs gehaald na de leuke en uitdagende lessen van Wilco. Wilco is vakkundig en erg gezellig! Zorgt dat je op ruim voldoende niveau zit voor het examen. Echte aanrader!
  Yannick paulussen
  Yannick paulussen
  12:31 22 Jul 21
  Leuke nascholing code 95
  theo retrae
  theo retrae
  16:59 22 May 21
  Na proeflessen bij verschillende rijscholen, de keuze gemaakt voor Euro Transport College. Persoonlijke aandacht en open sfeer, maakte voor mij de keuze gemakkelijk.De instructeurs nemen je mee in het traject naar het einddoel, klaar stomen voor het C rijexamen. Goed gelukt, eerste keer direct geslaagd.Top en bedankt!
  Ben Brouns
  Ben Brouns
  15:49 05 Jun 20
  Iedereen heel hartelijke dank , vooral mijn instructeur, voor de lessen en het geduld.Als mijn zoon oud genoeg is komt hij zeer zeker bij jullie auto les nemen.grt. Bertil.
  Alfa SZ
  Alfa SZ
  09:19 28 Nov 19
  Hele goede rijschool waar de klant centraal staat. De rij instructeurs hebben veel kennis en bereiden je echt voor op het rijden in de toekomst en niet alleen op een examen. Iedere les was even leuk en er werd telkens gekeken naar mijn aandachtspunten en daar werd aan gewerkt. Zo was iedere les oo mij individueel afgestemd. In een woord top!
  Sid Engelen
  Sid Engelen
  09:28 13 Dec 18
  Super rij instructeurs, ze geven gericht les op je eigen aandachtspunten en hebben alles voor de klant over. Zo zijn ze bijvoorbeeld met mij richting eindhoven gereden om zo snel mogelijk op examen te kunnen gaan.
  Jesse
  Jesse
  00:20 23 Nov 18
  Ik heb het hele traject van van mijn CE rijbewijs bij het Euro Transport College Cordewener doorlopen. De betrokkenheid van het gehele team is hartverwarmend te noemen. Vanaf het eerste moment waren we samen onderweg naar mijn examen.Deze reis was leerzaam, géén overbodige informatie, barstensvol met tips, heerlijk ontspannen, goed gezelschap, voldoende ruimte om vragen te stellen en buitengewoon resultaat gericht.Ik was trots en dankbaar tegelijk toen ik m'n rijbewijs kon gaan ophalen, dat gun ik iedereen.Groet, Raymond Boileau.
  Raymond Boileau
  Raymond Boileau
  11:55 15 Nov 18
  Jullie E-learning module werkt prettig en snel. De inhoud en de manier van vraagstellen sluit perfect aan bij de vragen die het CBR stelt.Hiermee moet iedereen kunnen slagen. Mijn complimenten voor deze werkwijze.
  Bosman Banden Service
  Bosman Banden Service
  13:24 01 Aug 18
  Super rijschool dit is zeker een aanrader voor je toekomstig rijbewijs. Zowel auto als vrachtwagen en ook voor code 95 . Zeer vakkundige instructeurs. Nogmaals dankje wel voor de goede begeleiding.
  Ron Pelz
  Ron Pelz
  19:53 06 Nov 17