BHV cursus

BHV betekent bedrijfshulpverlening. Binnen iedere onderneming kunnen zich ongewenste situaties voordoen, vandaar dat het wenselijk is om een BHV cursus te gaan volgen. Bij deze situaties is het wenselijk dat er mensen aanwezig zijn die weten hoe ze dan moeten handelen. Snel handelen kan soms voorkomen dat er schade ontstaat of hiermee juist de schade beperken.
Helaas wordt het belang van het organiseren van een BHV cursus vaak onderschat. Er wordt pas mee begonnen nadat er zich een ongewenste situatie heeft voorgedaan. BHV’ers met de juiste opleiding, juiste materialen en in voldoende aanwezigheid, kunnen van groot belang zijn en een grote rol spelen bij calamiteiten en incidenten binnen een organisatie. Ze spelen een grote rol wat betreft de veiligheid binnen de onderneming. Door op tijd te beginnen met een BHV cursus kunnen er dus levens gered worden.

Een BHV cursus kan deel uitmaken van de jaarlijkse verplichte nascholing code 95 uren.

Bekijk onze brochure

Wat is een BHV'er?

Een BHV’er is een medewerker binnen de onderneming die geschoold is in bedrijfshulpverlening. Een BHV’er heeft minimaal een basis BHV-cursus gevolgd. De kennis wordt onderhouden door het jaarlijks volgen van een herhaal cursus. Een BHV’er is opgeleid om te handelen in nood en om klanten en werknemers in veiligheid te brengen. Zo weet een bedrijfshulpverlener wat hij/zij moet doen om mensen uit een brandend gebouw te krijgen en hoe hij/zij moet handelen bij eerste hulp. Een bedrijfshulpverlener kan bijvoorbeeld reanimeren en verbanden aanleggen.

Wil je meer weten?

BHV-training Eurotransport college

Bij Euro Transport College worden de opleidingen conform NIBHV uitgevoerd. Er zijn 3 verschillende niveaus die worden aangeboden. De eerste is de basic; hierbij leert u hoe u kunt helpen bij incidenten en calamiteiten maar ook hoe u dit kunt stabiliseren. De tweede is de basis; u leert verschillende medische verschijnselen te onderscheiden en te bestrijden. Na afloop ontvangt u een EHBO-certificaat. De laatste is expert; dit is de basic training aangevuld met een AED-training en reanimatie.

Wanneer is BHV verplicht?

BHV is verplicht bij iedere onderneming waar klanten, medewerkers of andere bezoekers over de vloer komen. Ondernemingen waar maar 1 iemand in dienst is hoeft geen BHV te regelen. BHV wordt gedaan om de veiligheid in de onderneming te vergroten. Daarnaast is het wettelijk verplicht om aan deze veiligheidsregels te voldoen. Deze wetten staan in de Arbowet, artikel 3 en artikel 15.

Hoelang is BHV geldig?

Het BHV-certificaat is 1 jaar geldig. In de Arbowet is vastgesteld dat men de BHV regelmatig moet herhalen. Hoe regelmatig dit is hangt af van verschillende factoren: de omvang van het bedrijf, de bedrijfsactiviteiten, de omgeving, het gebouw waarin het bedrijf gehuisvest is en de risico’s. Omdat het certificaat één jaar geldig is zullen BHV’ers minstens een keer per jaar een herhalingscursus moeten volgen om de BHV-status te behouden. Na het succesvol afronden van de cursus wordt er opnieuw een certificaat voor een jaar afgeven.

Maak een afspraak

Laat je gegevens achter, we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op voor het plannen van een afspraak.

  Wat onze klanten over ons zeggen

  Mijn vrouw en ik zijn beiden geslaagd voor het E rijbewijs! Bedankt Wilco voor deze “bijzondere verrichting” 😉 en voor de goede begeleiding. Top!
  Hans Dierick
  Hans Dierick
  18:29 03 Nov 21
  Deze mensen weten wat lesgeven is! Ze voelen feilloos aan wie er achter het stuur zit en geven les naar de behoeften van de kandidaat! Alles klopt hier en ik kan ze aan iedereen aanbevelen!
  Vera Niessen
  Vera Niessen
  17:57 12 Oct 21
  Geweldige Rijschool!Zeer persoonlijk en top geregeld!
  paul sonnemans
  paul sonnemans
  05:34 23 Jul 21
  Mijn BE rijbewijs gehaald na de leuke en uitdagende lessen van Wilco. Wilco is vakkundig en erg gezellig! Zorgt dat je op ruim voldoende niveau zit voor het examen. Echte aanrader!
  Yannick paulussen
  Yannick paulussen
  12:31 22 Jul 21
  Leuke nascholing code 95
  theo retrae
  theo retrae
  16:59 22 May 21
  Na proeflessen bij verschillende rijscholen, de keuze gemaakt voor Euro Transport College. Persoonlijke aandacht en open sfeer, maakte voor mij de keuze gemakkelijk.De instructeurs nemen je mee in het traject naar het einddoel, klaar stomen voor het C rijexamen. Goed gelukt, eerste keer direct geslaagd.Top en bedankt!
  Ben Brouns
  Ben Brouns
  15:49 05 Jun 20
  Iedereen heel hartelijke dank , vooral mijn instructeur, voor de lessen en het geduld.Als mijn zoon oud genoeg is komt hij zeer zeker bij jullie auto les nemen.grt. Bertil.
  Alfa SZ
  Alfa SZ
  09:19 28 Nov 19
  Hele goede rijschool waar de klant centraal staat. De rij instructeurs hebben veel kennis en bereiden je echt voor op het rijden in de toekomst en niet alleen op een examen. Iedere les was even leuk en er werd telkens gekeken naar mijn aandachtspunten en daar werd aan gewerkt. Zo was iedere les oo mij individueel afgestemd. In een woord top!
  Sid Engelen
  Sid Engelen
  09:28 13 Dec 18
  Super rij instructeurs, ze geven gericht les op je eigen aandachtspunten en hebben alles voor de klant over. Zo zijn ze bijvoorbeeld met mij richting eindhoven gereden om zo snel mogelijk op examen te kunnen gaan.
  Jesse
  Jesse
  00:20 23 Nov 18
  Ik heb het hele traject van van mijn CE rijbewijs bij het Euro Transport College Cordewener doorlopen. De betrokkenheid van het gehele team is hartverwarmend te noemen. Vanaf het eerste moment waren we samen onderweg naar mijn examen.Deze reis was leerzaam, géén overbodige informatie, barstensvol met tips, heerlijk ontspannen, goed gezelschap, voldoende ruimte om vragen te stellen en buitengewoon resultaat gericht.Ik was trots en dankbaar tegelijk toen ik m'n rijbewijs kon gaan ophalen, dat gun ik iedereen.Groet, Raymond Boileau.
  Raymond Boileau
  Raymond Boileau
  11:55 15 Nov 18
  Jullie E-learning module werkt prettig en snel. De inhoud en de manier van vraagstellen sluit perfect aan bij de vragen die het CBR stelt.Hiermee moet iedereen kunnen slagen. Mijn complimenten voor deze werkwijze.
  Bosman Banden Service
  Bosman Banden Service
  13:24 01 Aug 18
  Super rijschool dit is zeker een aanrader voor je toekomstig rijbewijs. Zowel auto als vrachtwagen en ook voor code 95 . Zeer vakkundige instructeurs. Nogmaals dankje wel voor de goede begeleiding.
  Ron Pelz
  Ron Pelz
  19:53 06 Nov 17

  Heb je vragen? Neem contact met ons op!