VCA Vol

VCA Vol Certificaat

Wat is VCA Vol? Met een VCA Vol cursus bewijst u zowel de kennis te hebben over gezondheid, milieu & veiligheid en dat u deze kennis kan toepassen bij uzelf en uw collega’s aan wie u leiding geeft. Leidinggevenden worden geacht te beschikken over basis kennis ten aanzien van arbeidsveiligheid. Daarnaast moet worden voldaan aan de wettelijke verplichting die de werkgever heeft. Denk hierbij aan voorlichting en instructie geven over de risico’s van de uit te voeren werkzaamheden en hoe deze te beperken.

Bij een cursus VCA Vol komt dus niet alleen kijken hoe werkzaamheden veilig uitgevoerd worden, maar ook hoe het veilig uitvoeren van werkzaamheden gestimuleerd kan worden bij medewerkers. Als laatste dienen leidinggevenden toe te zien op naleving van de gegeven veiligheidsinstructies. Het is noodzakelijk bij levering aan VCA-gecertificeerde bedrijven dat u kunt aantonen dat de leidinggevenden van uw bedrijf in het bezit zijn van een erkend veiligheidscertificaat. Een VCA Vol cursus is dus niet alleen verplicht, maar ook zeer nuttig voor leidinggevenden in hun dagelijkse bedrijfsvoering. Bij Euro Transport College bent u op het juiste adres om een VCA vol cursus te volgen. Wij bieden daarnaast ook een VCA Basis aan. Klik hier voor meer informatie over deze basis cursus.

Duur opleiding: 1 dag

Inhoud

 • Arbeidsomstandigheden en milieuwetgeving
 • Hoe ontstaat een ongeval?
 • Het bevorderen van veilig werken
 • Veiligheidsprocedures
 • Taakrisicoanalyse
 • Bedrijfsnoodplan
 • Gevarenbronnen
 • Toxicologie

* Rond het middaguur zal er een lunch worden verzorgd.

Toetsing/examen

Bij het afronden van de cursus is, krijgen de deelnemers een examen, waar hun kennis voor de VCA VOL wordt getoetst. Tijdens de toets komen de verschillende onderwerpen aan bod en het is het ook de bedoeling dat de deelnemer elk onderwerp voldoende beheerst. Het examen bestaat uit meerkeuze vragen. Bij voldoende beoordeling van het examen wordt het certificaat Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden VCA verstrekt. Het certificaat heeft een geldigheidsduur van 10 jaar. Na die 10 jaar is u VCA verlopen en moet u een nieuw certificaat halen.

Resultaat

Leidinggevende en deelnemers doen basiskennis op over veiligheid en krijgen inzicht in alle veiligheidsaspecten betreffende het werken voor VCA-gecertificeerde bedrijven.

Doelgroep van de vca vol cursus

De doelgroep van de cursus bestaat uit leidinggevenden die werken voor opdrachtgevers die het VCA-certificaat verplicht stellen. Bijvoorbeeld voormannen van verhuisploegen, uitvoerders van kraanbedrijven of ploegleiders bij bouw- en installatiebedrijven, afwerkbedrijven en wegvervoer. Het is namelijk absoluut noodzakelijk voor leidinggevenden om de risico’s op arbeidsongevallen en letsels bij werknemers aanzienlijk te verminderen en de cursus helpt u aan de benodigde kennis. Met de hernieuwde kennis hebben leidinggevenden meer aandacht voor veiligheidsprotocollen binnen het bedrijf. Denk dan onder andere aan het juiste gebruik van machines en gereedschap. Door een VCA Vol cursus te volgen zal de veiligheidscultuur in het bedrijf verbeteren en het aantal onveilige situaties afnemen.

Het certificeringsproces

Om een VCA Vol certificaat te krijgen, zul u verschillende stappen moeten doornemen. Het is namelijk belangrijk dat de deelnemers een cursus dienen te volgen waarbij kennis met betrekken tot gezondheid, veiligheid en milieuaspecten op de werkvloer worden overgedragen. Tijdens deze cursus komen er verschillende onderwerpen aan bod. Deze omvatten onder andere persoonlijke beschermingsmiddelen, risicoanalyse, noodprocedure, arbeidsomstandigheden, maar ook milieuvoorschriften.

Belang en voordelen van de cursus

Een van de voordelen van het volgen van een VCA Vol cursus is dat het de reputatie van een bedrijf zal verbeteren. Het geeft namelijk ook een goede indruk naar de buitenwereld, wanneer blijkt dat uw organisatie zich inzet voor veiligheid en het welzijn van het milieu en medewerkers. Dit straalt professionaliteit en zorgzaamheid uit. Dit kan tevens ook leiden tot een positieve kijk van klanten op uw organisatie.

Daarbij halen organisaties die VCA-Vol certificatie implementeren in het bedrijf makkelijker producten en andere aanbestedingen binnen. Dit komt omdat veel opdrachtgevers veiligheid als een cruciale factor beschouwen. Het halen van een VCA-Vol certificaat is dus niet alleen belangrijk voor interne redenen, maar kan ook een verschil maken voor samenwerkingen met externe partners of bedrijven.

Maak een afspraak

Laat je gegevens achter, we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op voor het plannen van een afspraak.

  Wat onze klanten over ons zeggen

  Zeer prettige ervaring met dit bedrijf! 10/10
  Didier Partouns
  Didier Partouns
  10:45 15 Jul 23
  Ik ben begin Mei op zoektoch gegaan naar een rijschool om mijn BE rijbewijs te halen. Vanwege de lange wachtrijen in mijn omgeving (Amsterdam) en in de rest van Nederland heb ik wel 40 rijscholen gebelt en uiteindelijk terecht gekomen bij rijschool Euro transport college C.Ik werd begeleid door instructeur Bruce, die mij alles gedetaileerd heeft uitgelegd en was super relaxed in zijn instructies. Vooraf mijn examen heeft hij nog de theorie met mij doorgenomen zodat ik op alles goed was voorbereid.Al met al is Euro transport college C. Een super fijne rijschool die ik aan iedereen zou aanbevelen. Bedankt.
  Julian Smit
  Julian Smit
  16:33 15 Jun 23
  Zeer fijne rijschool t.b.v. Rijbewijs C. Goede en duidelijke lessen die het vertrouwen geven om voorbereid op examen te gaan en in 1x te kunnen slagen!
  Wilco Marx
  Wilco Marx
  08:00 05 Jun 23
  Bij Wilco mijn C rijbewijs met code95 gehaald.Super prettig ervaring, Wilco is een goede instructeur, leert je op een fijne manier alles (en meer) voor het examen.Vrachtwagen ook keurig in orde.Team op kantoor ook hele fijne mensen, doen hun uiterste best om alles goed en snel voor je te regelen.Wilco, Monique en Ingrid bedankt!
  J I
  J I
  15:54 24 Apr 23
  Leuk
  Willy Michon
  Willy Michon
  11:01 15 Mar 23
  Door Wilco uitstekend voorbereid op mijn BE examen en door de uitstekend begeleiding ben ik in 1x geslaagd🥳 dankuwel Wilco!!!
  Robbie Schreurs
  Robbie Schreurs
  17:09 20 Jan 23
  Voor C en CE beide keren in 1x geslaagd! Met behulp van Euro transport college (Wilco) kon ik het snel en goed oppakken. Niet alleen voor het examen maar ook voor erna :).Leuke, leerzame en fijne lessen gehad! Zeker een aanrader!!
  UrMoM
  UrMoM
  20:12 09 Jan 23
  Bedankt voor de fijne begeleiding Wilco. Wilco je legt het duidelijk uit, waardoor ik in 1 dag mijn rijbewijs heb behaald. Top! Groetjes Yusuf
  Yusuf Öz
  Yusuf Öz
  17:04 19 Oct 22
  Super leerzame lessen voor het C en CE rijbewijs met zeer goede begeleiding en persoonlijke benadering en ook om je zelf te ontwikkelen! Super bedankt Wilco & het team
  Esmaralda Nijnens
  Esmaralda Nijnens
  17:58 13 Oct 22
  Mijn vrouw en ik zijn beiden geslaagd voor het E rijbewijs! Bedankt Wilco voor deze “bijzondere verrichting” 😉 en voor de goede begeleiding. Top!
  Hans Dierick
  Hans Dierick
  18:29 03 Nov 21
  Deze mensen weten wat lesgeven is! Ze voelen feilloos aan wie er achter het stuur zit en geven les naar de behoeften van de kandidaat! Alles klopt hier en ik kan ze aan iedereen aanbevelen!
  Vera Niessen
  Vera Niessen
  17:57 12 Oct 21
  Geweldige Rijschool!Zeer persoonlijk en top geregeld!
  paul sonnemans
  paul sonnemans
  05:34 23 Jul 21
  Mijn BE rijbewijs gehaald na de leuke en uitdagende lessen van Wilco. Wilco is vakkundig en erg gezellig! Zorgt dat je op ruim voldoende niveau zit voor het examen. Echte aanrader!
  Yannick paulussen
  Yannick paulussen
  12:31 22 Jul 21
  Leuke nascholing code 95
  theo retrae
  theo retrae
  16:59 22 May 21
  Na proeflessen bij verschillende rijscholen, de keuze gemaakt voor Euro Transport College. Persoonlijke aandacht en open sfeer, maakte voor mij de keuze gemakkelijk.De instructeurs nemen je mee in het traject naar het einddoel, klaar stomen voor het C rijexamen. Goed gelukt, eerste keer direct geslaagd.Top en bedankt!
  Ben Brouns
  Ben Brouns
  15:49 05 Jun 20
  Iedereen heel hartelijke dank , vooral mijn instructeur, voor de lessen en het geduld.Als mijn zoon oud genoeg is komt hij zeer zeker bij jullie auto les nemen.grt. Bertil.
  Alfa SZ
  Alfa SZ
  09:19 28 Nov 19
  Hele goede rijschool waar de klant centraal staat. De rij instructeurs hebben veel kennis en bereiden je echt voor op het rijden in de toekomst en niet alleen op een examen. Iedere les was even leuk en er werd telkens gekeken naar mijn aandachtspunten en daar werd aan gewerkt. Zo was iedere les oo mij individueel afgestemd. In een woord top!
  Sid Engelen
  Sid Engelen
  09:28 13 Dec 18
  Super rij instructeurs, ze geven gericht les op je eigen aandachtspunten en hebben alles voor de klant over. Zo zijn ze bijvoorbeeld met mij richting eindhoven gereden om zo snel mogelijk op examen te kunnen gaan.
  Jesse
  Jesse
  00:20 23 Nov 18
  Ik heb het hele traject van van mijn CE rijbewijs bij het Euro Transport College Cordewener doorlopen. De betrokkenheid van het gehele team is hartverwarmend te noemen. Vanaf het eerste moment waren we samen onderweg naar mijn examen.Deze reis was leerzaam, géén overbodige informatie, barstensvol met tips, heerlijk ontspannen, goed gezelschap, voldoende ruimte om vragen te stellen en buitengewoon resultaat gericht.Ik was trots en dankbaar tegelijk toen ik m'n rijbewijs kon gaan ophalen, dat gun ik iedereen.Groet, Raymond Boileau.
  Raymond Boileau
  Raymond Boileau
  11:55 15 Nov 18
  Jullie E-learning module werkt prettig en snel. De inhoud en de manier van vraagstellen sluit perfect aan bij de vragen die het CBR stelt.Hiermee moet iedereen kunnen slagen. Mijn complimenten voor deze werkwijze.
  Bosman Banden Service
  Bosman Banden Service
  13:24 01 Aug 18
  Super rijschool dit is zeker een aanrader voor je toekomstig rijbewijs. Zowel auto als vrachtwagen en ook voor code 95 . Zeer vakkundige instructeurs. Nogmaals dankje wel voor de goede begeleiding.
  Ron Pelz
  Ron Pelz
  19:53 06 Nov 17

  Heb je vragen? Neem contact met ons op!