Cursus bedrijfshulpverlening Limburg

Bij iedere onderneming kunnen zich ongewenste situaties voordoen. Het is dan wenselijk dat er personen aanwezig zijn die weten hoe ze in zulke situaties moeten handelen. Goed en snel handelen kan namelijk de schade beperken, maar ook soms voorkomen

Bedrijfshulpverlening wordt ook wel BHV genoemd. Helaas wordt hier nog altijd te weinig aan gedaan. Vaak wordt er pas iets mee gedaan nadat er zich al een calamiteit of incident heeft voorgedaan. BHV’ers met de juiste opleiding, juiste materialen en in voldoende aanwezigheid, kunnen van groot belang zijn en een grote rol spelen bij zulke situaties binnen een organisatie.

Een BHV-cursus kan deel uitmaken van de jaarlijkse verplichte nascholing code 95 uren.

BHV'er worden in Limburg

Een BHV’er, oftewel bedrijfshulpverlener, is een medewerker binnen een onderneming die opgeleid is in de bedrijfshulpverlening. Deze medewerker heeft minimaal een basis BHV-cursus gehaald. Doormiddel van herhaalcursussen wordt de kennis onderhouden. Deze medewerker is opgeleid om te handelen in nood en om werknemers en klanten in veiligheid te brengen tijdens calamiteiten en incidenten.
Eurotransport college klaslokaal code 95

Wil je meer weten?

BHV-training Limburg

U kunt een BHV-cursus in Limburg volgen bij Euro Transport College. De cursussen worden conform de NIBHV-voorwaarden uitgevoerd. De cursussen worden in Limburg op 3 verschillende niveaus aangeboden.

Basic: Tijdens deze cursus krijgt u geleerd hoe u kunt helpen bij incidenten en calamiteiten maar ook hoe u dit kunt stabiliseren.

Basis: Tijdens deze cursus leert u verschillende medische verschijnselen te onderscheiden en te bestrijden. Na afloop ontvangt u een EHBO-certificaat.

Expert: Dit is de basic training aangevuld met een AED-training en reanimatie.

Verplichting BHV in Limburg

Het is wettelijk verplicht om aan de veiligheidsregels te voldoen, deze wetten staan in de Arbowet artikel 3 en artikel 15. In deze wet staat dat het verplicht is om in iedere onderneming waar klanten, medewerkers en andere bezoekers over de vloer komen, om minstens een BHV’er actief te hebben. Dit is om de veiligheid in een onderneming te vergroten.

Geldigheid BHV-certificaat

In de Arbowet staat vastgesteld dat een BHV-certificaat maximaal 1 jaar geldig is. Er moet minstens 1 keer per jaar een herhaalcursus gedaan worden. Bij het afronden van deze cursus wordt er een nieuw certificaat afgegeven die ook 1 jaar geldig is. De cursus moet dus regelmatig herhaald worden en kan bij ons in Limburg. Hoe vaak deze herhaalt moet worden hangt van verschillende factoren af; de bedrijfsactiviteiten, de risico’s, de omgeving, het gebouw waar de onderneming in gehuisvest is en de omvang van de onderneming. BHV’ers kunnen hun status behouden door het regelmatig herhalen van de BHV-cursus.

Wat onze klanten over ons zeggen

 • 5 star review  Mijn cursus code 95 behaalt door hun vakkundige maar zeker leuke leerzame methode... Aanrader

  Ward Ensing Avatar Ward Ensing
  March 24, 2018

  4 star review  Spannende tijd, goede, eerlijke begeleiding gehad waardoor ik weer een mijlpaal bereikt hebt, Richard, Wilco, Math en Monique bedankt voor jullie inzet! Ik heb ook de theorielessen en de code 95 als zeer leerzaam ervaren!

  Baukje Eugene Menten Avatar Baukje Eugene Menten
  November 22, 2017

  positive review  Heel erg tevreden! In 1x geslaagd voor mijn C rijbewijs. De lessen waren leuk en vooral leerzaam. Echt een aanrader!

  Maikel Bosch Avatar Maikel Bosch
  September 25, 2018
 • positive review  top service en vakkundigheid !

  Frans Timmermans Avatar Frans Timmermans
  November 9, 2018

  5 star review  Het was niet altijd makkelijk, maar vanwege de professionele en toch ontspannen service toch mijn C gehaald.

  Matthijs Pals Avatar Matthijs Pals
  July 30, 2018

  positive review  Persoonlijke aandacht, en individuele, persoonsgerichte oplossingen.

  Toin Corten Avatar Toin Corten
  November 3, 2018

Heb je vragen? Bel ons gerust op!

Heb je vragen?
Bel ons gerust op!

Maak een afspraak

Laat je gegevens achter, we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op voor het plannen van een afspraak.