Eurotransport college klaslokaal code 95

Cursus bedrijfshulpverlening Maastricht

Bedrijfshulpverlening wordt ook wel BHV genoemd. Er kunnen zich binnen iedere onderneming in Maastricht ongewenste situaties voordoen. Het is wenselijk dat er bij zulke situaties mensen aanwezig zijn die geleerd hebben hoe ze moeten handelen tijdens deze calamiteiten en incidenten. Snel en goed handelen kan ervoor zorgen dat de schade beperkt wordt of zelfs voorkomen dat er schade ontstaat.

Helaas worden deze veiligheidsmaatregelen nog vaak onderschat. Er worden vaak pas maatregelen genomen en BHV-cursussen gedaan zosnel er zich al een ongewenste situatie heeft voorgedaan. BHV’ers in Maastricht met de juiste opleiding, juiste materialen en in voldoende aanwezigheid, kunnen van groot belang zijn en een grote rol spelen bij calamiteiten en incidenten binnen een organisatie. Ze spelen een grote rol wat betreft de veiligheid binnen de onderneming.

Een BHV-cursus kan deel uitmaken van de jaarlijkse verplichte nascholing code 95 uren.

Wat is een BHV'er?

Een BHV’er, oftewel een bedrijfshulpverlener, is een medewerker binnen een organisatie die geschoold is in bedrijfshulpverlening. Deze werknemer heeft minimaal een basis BHV-cursus gevolg. Door het jaarlijks volgen van een herhaal cursus wordt de kennis onderhouden. Een BHV’er is opgeleid om te handelen in noodsituaties. Zo weten ze hoe ze de klanten en werknemers in veiligheid kunnen stellen.

Wil je meer weten?

BHV-training Maastricht bij Eurotransport college

U kunt in Maastricht bij Euro Transport College een BHV-cursus volgen, deze worden conform de NIBHV-voorwaarden gegeven. Het Euro Transport College geeft deze opleiding op 3 verschillende niveaus in Maastricht.

Basic; Hierbij leert u hoe u kunt helpen tijdens calamiteiten en incidenten, maar ook hoe u deze situaties kunt stabiliseren.

Basis; Hierbij leert u verschillende medische verschijnselen te onderscheiden en te bestrijden. Na afloop van deze cursus krijgt u een EHBO-certificaat.

Expert: De expert cursus is de basic training aangevuld met een AED-training en reanimatie.

Is BHV verplicht?

In iedere onderneming waar medewerkers, klanten of andere bezoekers over de vloer komen is het verplicht om een BHV’er in dienst te hebben. Ondernemingen waar maar 1 persoon in dienst is hoeft dit niet. Het is wettelijk verplicht om aan deze veiligheidsregels te doen. Deze wetten staan in de Arbowet, artikel 3 en artikel 15. Daarnaast wordt de veiligheid in de onderneming vergroot.

Geldigheid BHV in Maastricht

In de Arbowet staat dat de BHV goed bijgehouden moet worden. Dit betekent dat het BHV-certificaat maar 1 jaar geldig is. Na dit jaar moet de cursus sowieso herhaald worden. Er wordt dan een nieuw certificaat uitgereikt, welke ook 1 jaar geldig is. In sommige gevallen moet de cursus vaker herhaald worden. Dit hangt van een aantal factoren af: de bedrijfsactiviteiten, het gebouw waar het bedrijf in gevestigd is, de omgeving, de risico’s en de omvang van het bedrijf.

Wat onze klanten over ons zeggen

 • positive review  Heel erg tevreden! In 1x geslaagd voor mijn C rijbewijs. De lessen waren leuk en vooral leerzaam. Echt een aanrader!

  Maikel Bosch Avatar Maikel Bosch
  September 25, 2018

  5 star review  Mijn cursus code 95 behaalt door hun vakkundige maar zeker leuke leerzame methode... Aanrader

  Ward Ensing Avatar Ward Ensing
  March 24, 2018

  4 star review  Spannende tijd, goede, eerlijke begeleiding gehad waardoor ik weer een mijlpaal bereikt hebt, Richard, Wilco, Math en Monique bedankt voor jullie inzet! Ik heb ook de theorielessen en de code 95 als zeer leerzaam ervaren!

  Baukje Eugene Menten Avatar Baukje Eugene Menten
  November 22, 2017
 • positive review  top service en vakkundigheid !

  Frans Timmermans Avatar Frans Timmermans
  November 9, 2018

  positive review  Persoonlijke aandacht, en individuele, persoonsgerichte oplossingen.

  Toin Corten Avatar Toin Corten
  November 3, 2018

  5 star review  Het was niet altijd makkelijk, maar vanwege de professionele en toch ontspannen service toch mijn C gehaald.

  Matthijs Pals Avatar Matthijs Pals
  July 30, 2018

Heb je vragen? Bel ons gerust op!

Heb je vragen?
Bel ons gerust op!

Maak een afspraak

Laat je gegevens achter, we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op voor het plannen van een afspraak.