VCA cursus Maastricht

Een VCA cursus is vereist voor het bemachtigen van uw VCA-certificaat. Een VCA cursus Maastricht helpt jouw bedrijf om veiligheid, gezondheid, en milieuvriendelijkheid in jouw bedrijf te waarborgen. VCA staat voor Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers. Het doel van deze training is het aantal ongevallen op de werkvloer te verminderen en te minimaliseren. De VCA cursus Maastricht is van belang voor bedrijven die opereren in risicovolle sectoren. Voorbeelden hiervan zijn medewerkers die laad- en loswerkzaamheden verrichten op terreinen van de (petro-)chemische industrie, personeel van aannemers en constructiebedrijven, kiepautochauffeurs, vrachtwagenchauffeurs en bijvoorbeeld kraanmachinisten. In de VCA cursus Maastricht wordt onderscheid gemaakt tussen de VCA VOL cursus en de VCA basis cursus.

Bekijk onze brochure

VCA basis cursus Maastricht

Alle medewerkers moeten beschikken over basiskennis ten aanzien van veiligheid, gezondheid en milieu. Bij levering aan VCA-gecertificeerde bedrijven, moet je als bedrijf kunnen aantonen dat de medewerkers in het bezit zijn van een erkend veiligheidscertificaat. De B-VCA, ook wel de VCA basis cursus biedt daar de ideale uitkomst voor. Door het behalen van het certificaat vergroot u niet alleen uw eigen veiligheid, maar ook die van collega’s. Het is ook mogelijk om de VCA basis cursus online te volgen.
Duur van de opleiding op locatie: 1 dag
Deze uren tellen tevens mee voor de jaarlijks verplichte nascholing code 95 uren.

Inhoud VCA basis cursus

 • Arbeidsomstandighedenwetgeving
 • Risico’s en preventie
 • Gevaarlijke stoffen (ADR)
 • Brand- en explosiegevaar
 • Elektriciteit
 • Machines en gereedschappen
 • Hijsen en tillen
 • Werken op hoogte
 • Persoonlijke beschermingsmiddelen
 • Rond het middaguur zal er een lunch worden verzorgd.

Resultaat

Deelnemers doen basiskennis op over veiligheid en verkrijgen inzicht in alle veiligheidsaspecten betreffende het werken voor VCA-gecertificeerde bedrijven. Ook leren zij fysieke risico’s voorkomen door het inzetten van de juiste PBM’s (Persoonlijke BeschermingsMiddelen).

Toetsing en examen na VCA training

Na afloop van de training wordt een examen afgenomen om de opgedane kennis te toetsen. Slaag je voor dit examen, dan bemachtig je het certificaat Basisveiligheid VCA. Het certificaat heeft een geldigheidsduur van 10 jaar.

Het is tevens ook mogelijk om een voorleesexamen af te nemen, de examenvragen worden dan voorgelezen door de computer.

Wil je meer weten?

VCA VOL cursus Maastricht

Ben jij een meewerkend leidinggevende of een ZZP’er? Tijdens de VCA VOL cursus in Maastricht leer je hoe jij en jouw medewerkers in veiligheid kunnen werken in een risicovolle omgeving. De VCA VOL cursus duurt twee dagen. De VCA VOL cursus biedt jou alle benodigde handvaten om veilig en gezond te werk te kunnen gaan. VOL staat voor Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden. Na het behalen van het certificaat ben jij bekend met de wet- en regelgeving en dien je onveilige situaties op de werkvloer te herkennen, met als doel om arbeidsongevallen te voorkomen.
Daarnaast moet worden voldaan aan de wettelijke verplichting die de werkgever heeft. Deze verplichting betreft voorlichting en instructies geven aan medewerkers over de risico’s van de uit te voeren werkzaamheden en hoe deze te beperken. Als laatste dienen leidinggevenden toe te zien op naleving van de gegeven veiligheidsinstructies. Als bedrijf is het noodzakelijk bij levering aan VCA-gecertificeerde bedrijven, te kunnen aantonen dat de leidinggevenden in het bezit zijn van een erkend veiligheidscertificaat voor leidinggevenden.

Doelgroep

Leidinggevenden die werken voor opdrachtgevers die het VCA-certificaat verplicht stellen. Bijvoorbeeld voormannen van verhuisploegen, uitvoerders van kraanbedrijven of ploegleiders bij bouw- en installatiebedrijven, afwerkbedrijven en wegvervoer.

Duur van de opleiding: 2 dagen

Inhoud

 • Arbeidsomstandigheden en milieuwetgeving
 • Hoe een ongeval ontstaat
 • Het bevorderen van veilig werken
 • Veiligheidsprocedures
 • Taakrisicoanalyse
 • Bedrijfsnoodplan
 • Gevarenbronnen
 • Toxicologie

Rond het middaguur zal er een lunch worden verzorgd.

Toetsing en examen na VCA training

Na afloop zal er een examen afgenomen worden. Bij voldoende beoordeling van het examen, wordt het certificaat Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden VCA verstrekt. Het certificaat heeft een geldigheidsduur van 10 jaar.

Resultaat

Leidinggevenden en/of deelnemers doen basiskennis op over veiligheid en krijgen inzicht in alle veiligheidsaspecten betreffende het werken voor VCA-gecertificeerde bedrijven.

Inhoud

 • Arbeidsomstandigheden en milieuwetgeving
 • Hoe een ongeval ontstaat
 • Het bevorderen van veilig werken
 • Veiligheidsprocedures
 • Taakrisicoanalyse
 • Bedrijfsnoodplan
 • Gevarenbronnen
 • Toxicologie
 • Rond het middaguur zal er een lunch worden verzorgd.
Bekijk onze brochure

Toetsing en examen na VCA training

Na afloop zal er een examen afgenomen worden. Bij voldoende beoordeling van het examen, wordt het certificaat Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden VCA verstrekt. Het certificaat heeft een geldigheidsduur van 10 jaar.

Resultaat

Leidinggevenden en/of deelnemers doen basiskennis op over veiligheid en krijgen inzicht in alle veiligheidsaspecten betreffende het werken voor VCA-gecertificeerde bedrijven.

Wat kost een VCA cursus?

De prijzen voor de VCA cursussen zijn afhankelijk van de duur. Een VCA basis cursus duurt één dag en een VCA VOL cursus duurt twee dagen.
VCA basis € 195,00 à 1 dag
VCA VOL € 295,00 à 2 dagen

Code 95

VCA cursus en examen bij Euro Transport College

Onze cursussen in Maastricht worden gegeven door cursusleiders die zelf ook praktijkervaring hebben als CVA specialist. De vragen van voorgangers worden meegenomen in de inhoud van de cursus. Hierdoor biedt deze cursus veel leerzame materie voor de cursisten. Nadat je onze cursus gevolgd hebt, zal er te allen tijde een examen afgenomen worden. Dit examen zal afgenomen worden op onze vestiging in Meerssen.

Bekijk onze brochure

Online VCA cursus

Als je te weinig tijd hebt om een volledige dag uit te trekken om een VCA-training te volgen, schrijf je dan in voor de online VCA basis cursus met e-learning.
Met deze e-learning bepaal jij zelf wanneer je leert en wanneer je examen doet. De enige voorwaarde is dat je zelf voorafgaande aan de klassikale bijeenkomst begint met het leren van het e-learning materiaal. Daarna kom je 3 uur op onze locatie voor de klassikale cursus. Het VCA-examen zal op een nader te plannen datum worden afgenomen. Met de VCA cursus online heb je dus meer vrijheid in tijd om het VCA certificaat te bemachtigen.
Examen

Het VCA examen wordt afgenomen op onze vestiging in Meerssen, te Limburg.
Ook is het mogelijk een voorleesexamen af te nemen, de examenvragen worden dan voorgelezen door de computer.

Maak een afspraak

Laat je gegevens achter, we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op voor het plannen van een afspraak.

  Wat onze klanten over ons zeggen

  Mijn vrouw en ik zijn beiden geslaagd voor het E rijbewijs! Bedankt Wilco voor deze “bijzondere verrichting” 😉 en voor de goede begeleiding. Top!
  Hans Dierick
  Hans Dierick
  18:29 03 Nov 21
  Deze mensen weten wat lesgeven is! Ze voelen feilloos aan wie er achter het stuur zit en geven les naar de behoeften van de kandidaat! Alles klopt hier en ik kan ze aan iedereen aanbevelen!
  Vera Niessen
  Vera Niessen
  17:57 12 Oct 21
  Geweldige Rijschool!Zeer persoonlijk en top geregeld!
  paul sonnemans
  paul sonnemans
  05:34 23 Jul 21
  Mijn BE rijbewijs gehaald na de leuke en uitdagende lessen van Wilco. Wilco is vakkundig en erg gezellig! Zorgt dat je op ruim voldoende niveau zit voor het examen. Echte aanrader!
  Yannick paulussen
  Yannick paulussen
  12:31 22 Jul 21
  Leuke nascholing code 95
  theo retrae
  theo retrae
  16:59 22 May 21
  Na proeflessen bij verschillende rijscholen, de keuze gemaakt voor Euro Transport College. Persoonlijke aandacht en open sfeer, maakte voor mij de keuze gemakkelijk.De instructeurs nemen je mee in het traject naar het einddoel, klaar stomen voor het C rijexamen. Goed gelukt, eerste keer direct geslaagd.Top en bedankt!
  Ben Brouns
  Ben Brouns
  15:49 05 Jun 20
  Iedereen heel hartelijke dank , vooral mijn instructeur, voor de lessen en het geduld.Als mijn zoon oud genoeg is komt hij zeer zeker bij jullie auto les nemen.grt. Bertil.
  Alfa SZ
  Alfa SZ
  09:19 28 Nov 19
  Hele goede rijschool waar de klant centraal staat. De rij instructeurs hebben veel kennis en bereiden je echt voor op het rijden in de toekomst en niet alleen op een examen. Iedere les was even leuk en er werd telkens gekeken naar mijn aandachtspunten en daar werd aan gewerkt. Zo was iedere les oo mij individueel afgestemd. In een woord top!
  Sid Engelen
  Sid Engelen
  09:28 13 Dec 18
  Super rij instructeurs, ze geven gericht les op je eigen aandachtspunten en hebben alles voor de klant over. Zo zijn ze bijvoorbeeld met mij richting eindhoven gereden om zo snel mogelijk op examen te kunnen gaan.
  Jesse
  Jesse
  00:20 23 Nov 18
  Ik heb het hele traject van van mijn CE rijbewijs bij het Euro Transport College Cordewener doorlopen. De betrokkenheid van het gehele team is hartverwarmend te noemen. Vanaf het eerste moment waren we samen onderweg naar mijn examen.Deze reis was leerzaam, géén overbodige informatie, barstensvol met tips, heerlijk ontspannen, goed gezelschap, voldoende ruimte om vragen te stellen en buitengewoon resultaat gericht.Ik was trots en dankbaar tegelijk toen ik m'n rijbewijs kon gaan ophalen, dat gun ik iedereen.Groet, Raymond Boileau.
  Raymond Boileau
  Raymond Boileau
  11:55 15 Nov 18
  Jullie E-learning module werkt prettig en snel. De inhoud en de manier van vraagstellen sluit perfect aan bij de vragen die het CBR stelt.Hiermee moet iedereen kunnen slagen. Mijn complimenten voor deze werkwijze.
  Bosman Banden Service
  Bosman Banden Service
  13:24 01 Aug 18
  Super rijschool dit is zeker een aanrader voor je toekomstig rijbewijs. Zowel auto als vrachtwagen en ook voor code 95 . Zeer vakkundige instructeurs. Nogmaals dankje wel voor de goede begeleiding.
  Ron Pelz
  Ron Pelz
  19:53 06 Nov 17

  Heb je vragen? Neem contact met ons op!