VCA cursus Maastricht Basis Certificaat

Alle medewerkers binnen een bedrijf dat levert aan VCA-gecertificeerde bedrijven moeten beschikken over basiskennis ten aanzien van veiligheid, gezondheid en milieu. In dit geval is een VCA-basis cursus Maastricht voldoende voor het behalen van de juiste kwalificatie. Door het behalen van het certificaat vergroot u niet alleen uw eigen veiligheid, maar ook die van collega’s. Het is ook mogelijk om de VCA-basis cursus Maastricht (deels) online te volgen.

Wat is de duur van een VCA Basis Cursus in Maastricht?

Een VCA basis cursus Maastricht heeft een standaard duur van 1 dag. Deze uren tellen bovendien mee voor de jaarlijkse verplichte nascholing code 95. De VCA basis cursus kan worden gevolgd in Maastricht of deels online. Indien er wordt gekozen voor online, dient u alleen op de dag zelf 3 uur klassikaal de cursus te volgen. Hierna kunt u het examen maken en bij positief resultaat slagen voor uw VCA basis-certificaat.

Resultaat en examen na VCA-training Maastricht

Het resultaat van deze VCA cursus is het op doen van basiskennis over veiligheid en het verkrijgen bvan inzicht in alle veiligheidsaspecten. Dit heeft betrekken voor het werken met VCA-gecertificeerde bedrijven. Hier leert u ook fysieke risico’s te voorkomen door het inzetten van de juiste PBM’s (Persoonlijke Beschermings Middelen). Na afloop van de VCA cursus in Maastricht krijgt u een examen. In dit examen wordt de opgedane kennis getest. Indien u slaagt voor dit examen bemachtigt u het certificaat Basisveiligheid VCA. Dit heeft een geldigheidsduur van 10 jaar. Lukt een schriftelijk examen niet? Dan kunt u een voorleesexamen nemen.

De inhoud van een VCA basis cursus

Binnen de VCA basis cursus Maastricht, komen er een aantal onderwerpen aan boord. Ten eerste komt er de arbeidsomstandighedenwetgeving aan boord. Hierna volgen de onderwerpen risico’s en preventie en een deel gevaarlijke stoffen ADR.  Hieronder geven wij de gehele inhoud van deze cursus weer

 • Arbeidsomstandighedenwetgeving
 • Risico’s en preventie
 • Gevaarlijke stoffen (ADR)
 • Brand- en explosiegevaar
 • Elektriciteit
 • Machines en gereedschappen
 • Hijsen en tillen
 • Werken op hoogte
 • Persoonlijke beschermingsmiddelen

*Tenslotte wordt er rond het middaguur een lunch verzorgd.

Agenda VCA opleidingen

VCA VOL cursus Maastricht

Bent u werkzaam als (meewerkend) leidinggevende of ZZP’er? Dan dient u in het bezit te zijn van een VCA VOL-certificaat Tijdens deze VCA-cursus Maastricht , leert u hoe u en uw medewerkers in veiligheid kunnen werken binnen een risicovolle omgeving. De totale tijdsduur van de VCA VOL cursus is twee dagen. Na het voltooien van deze cursus heeft u alle benodigde handvaten om veilig en gezond aan het werkt te kunnen gaan.

Waarvoor dient een VCA-vol certificaat?

Als bedrijf is het noodzakelijk om bij leveringen aan VCA-gecertificeerde bedrijven in bezit te zijn van een erkend veiligheidscertificaat voor leidinggevenden. Hierdoor zijn deze certificaten verplicht voor iedereen die werkzaam is binnen zo’n soort bedrijf. Onder andere voormannen van verhuisploegen, uitvoerders van kraanbedrijven of ploegleider van bouwbedrijven dienen hier in het bezit van te zijn.

Hoelang duurt een VCA VOL cursus in Maastricht?

De totale duur van een VCA VOL cursus in Maastricht bedraagt twee dagen. Tijdens deze twee dagen komen er verschillende onderwerpen aan boord en zal u meer leren over veiligheid op de werkvloer en het behouden hiervan. Daarnaast kunt u deze uren gebruiken voor uw nascholing code 95. Hieronder geven wij aan waar de cursus VCA VOL Maastricht uit bestaat.

Inhoud cursus VCA-vol Maastricht

 • Arbeidsomstandigheden en milieuwetgeving
 • Hoe een ongeval ontstaat
 • Het bevorderen van veilig werken
 • Veiligheidsprocedures
 • Taakrisicoanalyse
 • Bedrijfsnoodplan
 • Gevarenbronnen
 • Toxicologie

 

*Rond het middaguur zal er een lunch worden verzorgd.

Wat is het verschil tussen VCA-basis en VCA vol?

VCA-basis cursus is gericht op het opleiden en instrueren van werknemers binnen een VCA-omgeving. Hierbij staat centraal dat de medewerker de basisvaardigheden op het gebied van veiligheid in orde heeft. Hij of zij heeft geen directe verantwoording voor de werkzaamheden. Bij een VCA VOL is dit niet het geval en is de leidinggevende verantwoordelijk dat het proces veilig en goed verloopt. Dit kan hij of zij doen door instructies aan medewerkers te geven, veiligheidsinstructies na te leven en op de hoogte te zijn van gevaarlijke situaties binnen het bedrijf.

Resultaat en toetsing VCA-vol cursus Maastricht

Na afloop van de VCA VOL cursus zal er een examen worden afgenomen. Bij een beoordeling van voldoende of hoger wordt er na het examen een certificaat Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden verstrekt. Dit certificaat heeft een geldigheidsduur van 10 jaar. Uiteindelijk zal een VCA VOL cursus ervoor zorgen dat Leidinggevenden en deelnemers basiskennis op doen over veiligheid en inzicht krijgen in alle veiligheidsaspecten die komen kijken bij het werken voor VCA-gecertificeerde bedrijven.

Wat kost een VCA-cursus bij Euro Transport College?

Prijzen voor een VCA-cursus Maastricht zijn afhankelijk van de duur van deze cursus. De prijzen voor deze cursussen zijn €195 voor VCA-basis en €295 voor VCA VOL. De VCA-basis heeft een duur van 1 dag en de VCA VOL zal twee dagen in beslag nemen.

E-Learning: VCA cursus Maastricht Basis

Heeft u te weinig tijd om een volledige dag te besteden aan deze VCA-cursus? Dan kunt u bij Euro Transport College gebruik maken van een online VCA-cursus met e-learning. Dit zal ervoor zorgen dat u zelf kunt bepalen waar en wanneer u leert en examen doet. De enige voorwaarde hieraan is dat de deelnemer get e-learning materiaal al beheerst voordat hij of zij naar de klassikale bijeenkomsten komt. U dient alsnog enkele uren op locatie in Maastricht te komen voor de klassikale cursus. Het VCA-examen wordt afgenomen bij onze vestiging. Hierbij is het ook mogelijk om een voorleesexamen af te nemen.

Examen

 • Het VCA examen wordt afgenomen op onze vestiging in Meerssen
 • Ook is het mogelijk een voorleesexamen af te nemen, de examenvragen worden dan voorgelezen door de computer

Maak een afspraak

Laat je gegevens achter, we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op voor het plannen van een afspraak.

  Wat onze klanten over ons zeggen

  Zeer prettige ervaring met dit bedrijf! 10/10
  Didier Partouns
  Didier Partouns
  10:45 15 Jul 23
  Ik ben begin Mei op zoektoch gegaan naar een rijschool om mijn BE rijbewijs te halen. Vanwege de lange wachtrijen in mijn omgeving (Amsterdam) en in de rest van Nederland heb ik wel 40 rijscholen gebelt en uiteindelijk terecht gekomen bij rijschool Euro transport college C.Ik werd begeleid door instructeur Bruce, die mij alles gedetaileerd heeft uitgelegd en was super relaxed in zijn instructies. Vooraf mijn examen heeft hij nog de theorie met mij doorgenomen zodat ik op alles goed was voorbereid.Al met al is Euro transport college C. Een super fijne rijschool die ik aan iedereen zou aanbevelen. Bedankt.
  Julian Smit
  Julian Smit
  16:33 15 Jun 23
  Zeer fijne rijschool t.b.v. Rijbewijs C. Goede en duidelijke lessen die het vertrouwen geven om voorbereid op examen te gaan en in 1x te kunnen slagen!
  Wilco Marx
  Wilco Marx
  08:00 05 Jun 23
  Bij Wilco mijn C rijbewijs met code95 gehaald.Super prettig ervaring, Wilco is een goede instructeur, leert je op een fijne manier alles (en meer) voor het examen.Vrachtwagen ook keurig in orde.Team op kantoor ook hele fijne mensen, doen hun uiterste best om alles goed en snel voor je te regelen.Wilco, Monique en Ingrid bedankt!
  J I
  J I
  15:54 24 Apr 23
  Leuk
  Willy Michon
  Willy Michon
  11:01 15 Mar 23
  Door Wilco uitstekend voorbereid op mijn BE examen en door de uitstekend begeleiding ben ik in 1x geslaagd🥳 dankuwel Wilco!!!
  Robbie Schreurs
  Robbie Schreurs
  17:09 20 Jan 23
  Voor C en CE beide keren in 1x geslaagd! Met behulp van Euro transport college (Wilco) kon ik het snel en goed oppakken. Niet alleen voor het examen maar ook voor erna :).Leuke, leerzame en fijne lessen gehad! Zeker een aanrader!!
  UrMoM
  UrMoM
  20:12 09 Jan 23
  Bedankt voor de fijne begeleiding Wilco. Wilco je legt het duidelijk uit, waardoor ik in 1 dag mijn rijbewijs heb behaald. Top! Groetjes Yusuf
  Yusuf Öz
  Yusuf Öz
  17:04 19 Oct 22
  Super leerzame lessen voor het C en CE rijbewijs met zeer goede begeleiding en persoonlijke benadering en ook om je zelf te ontwikkelen! Super bedankt Wilco & het team
  Esmaralda Nijnens
  Esmaralda Nijnens
  17:58 13 Oct 22
  Mijn vrouw en ik zijn beiden geslaagd voor het E rijbewijs! Bedankt Wilco voor deze “bijzondere verrichting” 😉 en voor de goede begeleiding. Top!
  Hans Dierick
  Hans Dierick
  18:29 03 Nov 21
  Deze mensen weten wat lesgeven is! Ze voelen feilloos aan wie er achter het stuur zit en geven les naar de behoeften van de kandidaat! Alles klopt hier en ik kan ze aan iedereen aanbevelen!
  Vera Niessen
  Vera Niessen
  17:57 12 Oct 21
  Geweldige Rijschool!Zeer persoonlijk en top geregeld!
  paul sonnemans
  paul sonnemans
  05:34 23 Jul 21
  Mijn BE rijbewijs gehaald na de leuke en uitdagende lessen van Wilco. Wilco is vakkundig en erg gezellig! Zorgt dat je op ruim voldoende niveau zit voor het examen. Echte aanrader!
  Yannick paulussen
  Yannick paulussen
  12:31 22 Jul 21
  Leuke nascholing code 95
  theo retrae
  theo retrae
  16:59 22 May 21
  Na proeflessen bij verschillende rijscholen, de keuze gemaakt voor Euro Transport College. Persoonlijke aandacht en open sfeer, maakte voor mij de keuze gemakkelijk.De instructeurs nemen je mee in het traject naar het einddoel, klaar stomen voor het C rijexamen. Goed gelukt, eerste keer direct geslaagd.Top en bedankt!
  Ben Brouns
  Ben Brouns
  15:49 05 Jun 20
  Iedereen heel hartelijke dank , vooral mijn instructeur, voor de lessen en het geduld.Als mijn zoon oud genoeg is komt hij zeer zeker bij jullie auto les nemen.grt. Bertil.
  Alfa SZ
  Alfa SZ
  09:19 28 Nov 19
  Hele goede rijschool waar de klant centraal staat. De rij instructeurs hebben veel kennis en bereiden je echt voor op het rijden in de toekomst en niet alleen op een examen. Iedere les was even leuk en er werd telkens gekeken naar mijn aandachtspunten en daar werd aan gewerkt. Zo was iedere les oo mij individueel afgestemd. In een woord top!
  Sid Engelen
  Sid Engelen
  09:28 13 Dec 18
  Super rij instructeurs, ze geven gericht les op je eigen aandachtspunten en hebben alles voor de klant over. Zo zijn ze bijvoorbeeld met mij richting eindhoven gereden om zo snel mogelijk op examen te kunnen gaan.
  Jesse
  Jesse
  00:20 23 Nov 18
  Ik heb het hele traject van van mijn CE rijbewijs bij het Euro Transport College Cordewener doorlopen. De betrokkenheid van het gehele team is hartverwarmend te noemen. Vanaf het eerste moment waren we samen onderweg naar mijn examen.Deze reis was leerzaam, géén overbodige informatie, barstensvol met tips, heerlijk ontspannen, goed gezelschap, voldoende ruimte om vragen te stellen en buitengewoon resultaat gericht.Ik was trots en dankbaar tegelijk toen ik m'n rijbewijs kon gaan ophalen, dat gun ik iedereen.Groet, Raymond Boileau.
  Raymond Boileau
  Raymond Boileau
  11:55 15 Nov 18
  Jullie E-learning module werkt prettig en snel. De inhoud en de manier van vraagstellen sluit perfect aan bij de vragen die het CBR stelt.Hiermee moet iedereen kunnen slagen. Mijn complimenten voor deze werkwijze.
  Bosman Banden Service
  Bosman Banden Service
  13:24 01 Aug 18
  Super rijschool dit is zeker een aanrader voor je toekomstig rijbewijs. Zowel auto als vrachtwagen en ook voor code 95 . Zeer vakkundige instructeurs. Nogmaals dankje wel voor de goede begeleiding.
  Ron Pelz
  Ron Pelz
  19:53 06 Nov 17

  Heb je vragen? Neem contact met ons op!